3 jaar Bookish Lifestyle

Vandaag bestaat Bookish Lifestyle 3 jaar en net als voorgaande jaren was ook dit jaar weer volop genieten. Van geweldige producten, fantastische boeken, bijzondere bestemmingen en Bookish Lifestyle momenten.

3 jaar Bookish Lifestyle
Foto: © Véronique

Bijzondere boeken

Met nog net zoveel energie als toen ik drie jaar geleden met dit blog begon, schrijf ik nog wekelijks een blogpost. Afgelopen jaar verschenen er 48 blogs, waaronder 12 bijzondere boekrecensies. Stuk voor stuk vermeldenswaardige boeken (anders zou ik er niet over bloggen); van interactieve en lichtgevende boeken tot boeken met een opvallende inhoud.

Ook een bedankje aan de uitgeverijen die afgelopen jaar zo vriendelijk waren een recensie-exemplaar beschikbaar te stellen is hier op z’n plaats. Dank je wel Veltman Uitgevers, Uitgeverij Ploegsma, Uitgeverij Kluitman, Uitgeverij Hoogland & van Klaveren en Uitgeverij Nieuwezijds. In de najaarscatalogi van de verschillende uitgeverijen zag ik alweer aankondigingen van enkele zeer bijzondere boeken. Ik houd het voor je in de gaten en hoop deze het komende blogjaar aan jullie te kunnen tonen.

Een aantal gerencenseerde boeken
Foto: © Véronique

Bijzondere boeken die afgelopen jaar de revue passeerde:

 1. Originele peuterboeken anno 2018 (met dank aan Veltman Uitgevers, Uitgeverij Ploegsma en Uitgeverij Kluitman)
 2. Boekentrend: Augmented Reality (met dank aan Uitgeverij Kluitman)
 3. Anne Frank: een internationale must-have
 4. Speurtocht voor kleine lezers met zaklampje van karton
 5. Agatha Christie als graphic novel
 6. De Kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes van Janneke Schotveld
 7. Bizar van Sjoerd Kuyper (met dank aan Uitgeverij Hoogland & van Klaveren
 8. The Marauder’s Map : Guide to Hogwarts
 9. Hiep Hiep Hoera, Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar
 10. Vakantievoorpret met reisdagboeken
 11. Boekrecensie fotostrip van Ype & Ionica : De verrassende verjaardagen (met dank aan Uitgeverij Nieuwezijds)
 12. Once upon a Brick

Cadeaus

Het afgelopen blogjaar kwam ik ook weer een aantal fantastische bookish producten en webshops op het spoor. Qua Bookish Lifestyle cadeaus ben ik persoonlijk nog steeds enorm blij met mijn sfeerverlichting, Bibliophile vase (voor het grootste exemplaar ben ik nog aan het sparen) en mijn Mr. Darcy kussensloop.

Twee Bibliophile vazen
Foto: © Véronique

En nee, volgens mij is mijn huisinrichting nog steeds niet overdreven bookish en kan er nog meer bij 😉 En sokken met een literiair tintje kun je natuurlijk nooit genoeg hebben.

Bestemmingen

Ook bezocht ik afgelopen jaar bookish bestemmingen in binnen- en buitenland. Zo heb ik vele boekhandels in Breda bezocht en bleken ook Madrid en Praag aardig wat boekachtige bestemmingen te bevatten.

Strahov theologische bibliotheek
Foto: © Johan

Bookish Lifestyle

Een Bookish Lifestyle draait niet alleen om het kopen, ook je levensstijl kan erg bookish zijn. Denk aan een kunstwerk wat je mooi vindt, muziek waar je vrolijk van wordt of knutselen voor een boekenswap, surprise of zelfgemaakte adventskalender.

Ook kun je het hele jaar door bookish herinneringen verzamelen. Zo ben ik een groot fan van Instagram en plaats ik elke week wel enkele creatieve boekenfoto’s. Verder krijg ik via Instagram steeds meer leuke contacten met andere boekbloggers en win ik een enkele keer een boek met mijn deelname aan een Instagram fotochallenge.

Gewonnen dwarsliggers
Foto: © Véronique

Een ander leuke ervaring was een interview van de Boekenkrant. Volgens mij was mijn blogpost over Oktober Woonmaand hier de aanleiding voor. Toch wel een bijzondere ervaring om jezelf terug te zien in de krant.

Interview in de Boekenkrant
Foto: © Véronique

En in april had ik bij boekhandel Scheltema een spontane ontmoeting met de Noorse schrijver Gunnar Staalesen. Ook dit is een leuke herinnering die ze niet van me af kunnen pakken.

Ontmoeting met Gunnar Staalesen
Foto: © Véronique

Mijn bron voor inspiratie voor nieuwe onderwerpen is nog steeds niet opgedroogd. Dus verwacht ook het komende jaar weer veel leuk Bookish Lifestyle producten! Mocht je zelf nog leuke tips hebben, of onderwerpen waarvan ik af zou moeten weten, geef me dan vooral een seintje. Ik besteed er graag aandacht aan.

Bookish Lifestyle 3 jaar
Foro: © Véronique

Geef een antwoord