The Wizarding World of Harry Potter (Orlando, USA)

Een vriendin wilde, aangezien ze toch in de buurt was, wel een bezoekje brengen aan The Wizarding World of Harry Potter in Orlando, Florida. Haar belevenissen deelt ze graag met de lezers van Bookish Lifestyle. Mocht je plannen hebben deze kant op te gaan, sla dit blog dan vooral niet over. 

Een gastbijdrage:

Foto: © Breuking

Mijn gezin en ik bezoeken graag attractieparken overal ter wereld. En ik wilde weleens met eigen ogen zien of Universal er in geslaagd is The Wizarding World of Harry Potter neer te zetten alsof je je in een van de boeken waant. Hierin zijn ze naar mijn mening heel erg goed geslaagd. Niet alleen qua architectuur, maar ook door de details. Zoals de kraampjes waar ze Butter Beer of Gilly Water verkopen en door het veelal Brits Engels sprekende personeel. De andere reden om naar Universal te gaan was de Hogwarts Express. Deze treinreis wekte direct mijn nieuwsgierigheid. Met veel plezier heb ik dan ook voldaan aan het verzoek van Bookish Lifestyle om deze wereld te ontdekken.

The Wizarding World of Harry Potter

The Wizarding World of Harry Potter in Orlando, Florida is verdeeld over de parken Universal Island of Adventure en Universal StudiosIn het Studios park krijgt de bezoeker vooral het gevoel onderdeel uit te maken van een van de films. Bij Island of Adventure is film meer het thema van de diverse attracties. Waaronder een aantal zogenoemde thrill rides. Ga je in een minder drukke periode (bijv. voorjaar/najaar), trek dan minstens 1 dag per park uit. Wil je in veel attracties (ook die van andere films) verspreid over de parken en tevens shows bezoeken, dan heb je voor beide parken samen zo’n 3 dagen nodig. Het is aan te raden een combi-ticket te kopen. Deze biedt als enige ticket de mogelijkheid om met de Hogwarts Express te reizen. 

Maps Universal Orlando

Bron: www.universalorlando.com

De dagen dat ik de parken bezocht, wil ik het niet erg druk noemen. Echter bij het betreden van Hogsmeade in Island of Adventure krioelde het er van de mensen. Hetzelfde gold voor Diagon Alley in Studios. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat The Wizarding World of Harry Potter nog relatief jong is (respectievelijk geopend in 2010 en 2014).

Een andere oorzaak van de drukte in Hogsmeade en Diagon Alley is het feit dat je een interactieve toverstaf kan kopen. Naar mijn mening erg prijzig (vanaf 48 dollar = ca 45 euro). Maar hiermee kun je in beide gebieden magische vensters en displays activeren. Zo kan je het laten regenen onder een zwevende paraplu, lantaarns ontsteken of marionetpoppen laten dansen.

Attracties in Island of Adventure

Hogwarts Castle (Orlando)

Foto: © Breuking

Het eerste wat opvalt, is het gigantische Hogwarts Castle dat boven Hogsmeade uittorent. Hierin is Harry Potter and the Forbidden Journey ondergebracht. Door de relatief korte wachttijd hebben we niet optimaal kunnen genieten van de werkelijk prachtige wachtrij waarbij je door de gangen van het kasteel slingert. Compleet met levende schilderijen aan de muur! De attractie zelf is een one-in-a-kind; het beste te omschrijven als een 4D avontuur. Het ene moment bevind je jezelf midden in een potje Zwerkbal; het andere moment ademt een Demontor in je gezicht. Waanzinnig mooi, maar persoonlijk vond ik deze attractie toch best wel spannend. Niet aan te raden voor jonge kinderen of mensen die last hebben van wagenziekte (motion sickness).

Hogwarts Castle interior (Orlando)

Foto: © Breuking

Tegenover Hogwarts Castle bevindt zich Flight of the Hippogriff. Dit is een familie-vriendelijke achtbaan die over Hagrid’s Hut vliegt. Ook hier weer een relatief korte wachtrij voor een plezierig, maar kort ritje.

Hagrids House (Orlando)

Foto: © Breuking

In Hogsmeade heb ik een bezoekje gebracht aan Ollivander’s Wand Shop. Ik begreep in eerste instantie niet waarom mensen voor een winkel in de rij gingen staan, maar als snel kwam ik erachter dat het een show is. Binnen in de kleine maar hoge winkel vol met doosjes, kiest Ollivander iemand uit het publiek en komt de scene tot leven waarin de juiste toverstaf zelf de eigenaar kiest. Korte en vermakelijke show voor een klein publiek (max. 25 personen per show) waarna je uiteindelijk door de ‘achterdeur’ de winkel betreedt alwaar je uiteraard een toverstaf kan aanschaffen. Als je tenminste kan kiezen uit de vele modellen.

Niet echt een attractie, maar wel noemenswaardig is een bezoekje aan de toiletten (Public Conveniences) in Hogsmeade waar het lijkt of je terecht gekomen bent op het toilet waar Moaning Murtle rondwaart.

Harry Potter Public Conveniences (Orlando)

Foto: © Breuking

Wil je even ontsnappen uit de drukte van de straat in Hogsmeade, schiet dan het steegje naast de toiletten in. Je komt uit op het terras van Hog’s Head Tavern (achter de Three Broomsticks) waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op Hogwarts Castle.

Hogwarts Express

De treinreis met de Hogwarts Express hebben we bewaard tot het bezoek aan Universal Studios. Op deze manier reisden we  vanuit ‘Londen’ naar Hogsmeade. Dit pretparkstation lijkt ontzettend veel op het ware Londense King’s Cross Station.

Hogwarts Express sign (Orlando)

Foto: © Breuking

Zoals als eerder vermeldt, is een ritje met de Hogwarts Express alleen mogelijk met een combi-ticket. Vanwege het nog relatief vroege tijdstip, konden we de wachttijd in korte tijd afleggen. De wachtrij slingert letterlijk door King’s Cross Station. Op enig moment zie je de mensen voor je daadwerkelijk in de muur ‘verdwijnen’ naar perron 9¾. De treinreis zelf is een bijzondere ervaring. Ook hier lijk je je in een scene uit een van de Potter-boeken te wanen. Na zo’n 10 minuten stap je uit in Hogsmeade. Overigens leuk om te ontdekken dat de terugreis vanuit Hogsmeade weer net even anders is dan de heenreis.

Hogwarts Express (Orlando)

Foto: © Breuking

Attracties in Universal Studios

Na aankomst op King’s Cross Station staat buiten ineens de paarse Collectebus (Knight Bus) voor de deur. Iets verderop is een muur met 2 uitsparingen. En als je niet weet dat daarachter Diagon Alley ligt, loop je de ingang zo voorbij.

King's Cross (Orlando)

Foto: © Breuking

In deze levendige straat vol met winkeltjes en eetgelegenheden, krioelt het weer van de mensen die druk in de weer zijn met hun interactieve toverstaf. Een magnifiek gezicht is de enorme vuurspuwende draak die boven op Gringotts Bank zit. Dit gebouw huisvest de fantastische attractie Harry Potter and the Escape from Gringotts. Wat mij betreft was de lange wachtrij totaal geen probleem. Dit gaf me meer tijd om rond te kijken naar het prachtige gebouw en de personages (animatronics) die er ongelooflijk echt uitzagen. Deze attractie is het beste te omschrijven als een waanzinnig 3D avontuur in het donker (dark ride). Wel iets minder geschikt voor jonge kinderen of mensen die last hebben van wagenziekte.

Diagon Alley (Orlando)

Foto: © Breuking

De shows van The Tales of Beedle the Bard en Celestina Warbeck and the Banshees hebben we overgeslagen. Daar kan ik niets over zeggen, behalve dat ze er zijn en dat je er tijd voor uit moet trekken als je ze wilt zien.

Conclusie

Ik heb mijn ogen uitgekeken en ben vooral enorm onder de indruk van de waanzinnige details die The Wizarding World of Harry Potter bevat. Op de nepsneeuw op de daken na, zou je bijna denken dat je in het verhaal zelf bent gestapt. Het is een goede mix van attracties, winkels en eetgelegenheden allen geheel in Harry Potter stijl. Voor de echte fans is het een must-do. Maar zelfs als je nauwelijks weet wie Harry Potter is, zal je je ogen uitkijken en jezelf hier uitstekend kunnen vermaken.

Na mijn bezoek aan Orlando heb ik de attractie Harry Potter and the Escape from Gringotts toegevoegd aan mijn top 10 van favoriete attracties wereldwijd. In Hogsmeade heeft Hogwarts Castle het meeste indruk op me gemaakt. Harry Potter and the Forbidden Journey (de attractie in het kasteel) had ik ondanks het feit dat ik er misselijk uitkwam, voor geen goud willen missen. Alleen al vanwege de werkelijke fantastisch aangeklede wachtrij.

Hogwarts Castle (Orlando)

Foto: © Breuking

Laatste tips

Mijn advies is om deze themawereld in beide parken zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken in verband met de drukte. Wil je er op je gemak doorheen lopen (inclusief wat winkeltjes bezoeken of iets eten/drinken), reken dan op ruim 2 uur per gebied per park.

Het blijkt dat niet alle Harry Potter-merchandise te koop is in de grote Universal Store bij de ingang of op Universal CityWalk. CityWalk is een vrij toegankelijk shopping- en uitgaansgebied, waar je nog tot laat kunt shoppen. Hiervoor is geen entreeticket nodig en na 18 uur kun je er gratis parkeren. Zie je iets leuks in een van de winkeltjes, koop het dan direct. En vergeet vooral niet je aankopen in het park gratis naar het pick-up punt bij de ingang te sturen. Op deze manier hoef je er niet de hele dag mee te slepen en heb je toch dat wat je hebben wilde. 

Harry Potter Orlando souvenirs

Foto: © Véronique

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie