Bourgondisch bookish Breda

In het zuiden van het land ligt het bourgondische Breda. Met bezienswaardigheden als de Grote Kerk, het Begijnhof, het Stedelijk Museum Breda en niet te vergeten de vele gezellige terrasjes en restaurants in de stad. Maar dat is niet alles, in Breda zijn ook meerdere boekwinkels te vinden die je niet mag missen tijdens je dagje uit.

Grand Theatre Boekhandel

Breda Grand boekhandel

Foto: © Véronique

Aan het Van Coothplein zit behalve leuke lunch- en koffietentjes ook een oude bioscoop die omgetoverd is tot een schitterende boekhandel: Grand Theatre Boekhandel. Gebouwd in art-decostijl, met Moors torentje. Je kijkt je ogen uit in deze voormalige filmzaal met megagrote kroonluchters. Je zou bijna vergeten dat je eigenlijk voor de boeken komt. Goed om te weten dat ze verschillende bookish goodies verkopen. In het gebouw bij de vroegere entree zit nu een gezellig koffiezaakje.

Breda Grand boekhandel binnen

Foto: © Véronique

Ik hoorde dat er binnenkort in een andere oude bioscoop (Casino) in de Reigerstraat een foodhall geopend wordt. Nog iets om op je to-do-lijstje te zetten.

Libris Buitelaar Breda

Op de Grote Markt moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Grote Kerk waar je op zaterdag zelfs de toren kan beklimmen. Maar vergeet ook niet binnen te lopen bij Libris Buitelaar Breda. Aan de voorkant lijkt het een kleine winkel. Maar een lange smalle toegang mondt uit in een grotere boekenruimte aan de achterzijde. De winkel heeft een ruime keuze aan boeken en hier zijn eveneens leuke goodies te vinden.

Breda Libris Buitelaar

Foto: © Véronique

De Vrije Boekhandel

In de Veemarktstraat vind je een verscheidenheid aan leuke winkeltjes en koffietentjes. Ook vind je er De Vrije Boekhandel. Je kunt ‘m niet missen, want duidelijk gesitueerd in oud hoekpand met veel grote ramen. Het lijkt misschien niet groot, maar de kasten staan boordevol en bevatten een gevarieerde collectie. En door het vele daglicht dat door de ramen valt is het er heerlijk snuffelen.

Breda De Vrije Boekhandel

Foto: © Véronique

’t Ezelsoor Bredase Boekenmarkt

Ben je meer van de tweedehands of antiquarische boeken dan kun je terecht bij ’t Ezelsoor. Vanaf de Grote Markt gezien zit deze boekhandel iets verderop in de Veemarktstraat. Ik vind de naam voor een boekhandel met tweedehands boeken dan ook perfect gekozen. Maar laat je niet voor de gek houden, want ze verkopen hier ook uitgeversrestanten. Nieuw en dus zonder ezelsoren.

Breda 't Ezelsoor

Foto: © Véronique

Latte’s and Literature

In de Nieuwstraat zit Latte’s and Literature. Een geweldig concept van een warm drankje met wat lekkers erbij, wat zorgt voor een relaxte sfeer om te snuffelen tussen de boeken en bordspellen die er te koop zijn. Helaas gesloten op zondag, dus het bleef voor mij bij window shoppen. Maar ik ga zeker nog een keer terug op een moment dat ze open zijn.

Breda Latte's & Literature

Bron: www.lattesandliterature.com

Van Kemenade & Hollaers

Iets uit de binnenstad ligt de Ginnekenweg, een straat vol met kleine boetiekjes waar je bijzondere ontdekkingen doet. Vanuit het Van Coothplein gezien, bijna aan het einde van de Ginnekenweg, vind je boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Van vroeger uit een bekende boekennaam in de stad. Sinds enkele jaren verhuisd naar deze locatie. Ook hier kun je genieten van een warm drankje. Goed om te weten dat hier veel presentaties en lezingen worden gegeven.

En verder

In Breda centrum zijn nog meer boekhandels te vinden. Zo vind je De Stripspecialist in de Boschstraat, in de Ginnekenstraat de Boekenvoordeel en op het station de Bruna. Mocht ik er nog eentje vergeten zijn, meld het dan via een bericht onder deze blogpost.

Wens ik jullie een fijne bourgondische en vooral bookish dag of weekend in Breda.

Houdoe

Latte en Scone

Foto: © Véronique

Geef een reactie