Bookish sfeerverlichting

Het wordt alweer wat vroeger donker en dus tijd voor sfeerverlichting. In mijn geval bookish verlichting. Sinds deze zomer ben ik twee bookish lampen rijker en in deze blogpost zet ik beide varianten graag voor jullie in de schijnwerpers.

Read

Lamp Read als prop

Foto: © Véronique

Net nieuw deze maand is de lamp Read van Blossom Books. Dit sfeerlampje fleurt de kamer meteen op; in de boekenkast, aan de muur of op een sidetable. Verder vind ik het zelf erg leuk om te gebruiken als foto prop. Of gebruik ‘m als een niet-storen-lamp; je kunt ‘m voor je deur zetten of doe een lint door de schroefgaatjes en hang ‘m zo op ooghoogte aan de deur. Hij werkt op 3 AA-batterijen, dus eigenlijk kun je ‘m overal neerzetten waar je maar wilt. Het snoertje tussen lamp en batterijen is zo’n 30-40 cm.

Lamp Read uit en aan versie

Foto: © Véronique

Zoals gezegd is het echt een sfeerlamp en erg toepasselijk voor een boekenwurm. De lamp kost € 24,99. Niet goedkoop, maar ook niet extreem duur voor iets dat er heel degelijk uit ziet en aanvoelt. Read is ondere andere verkrijgbaar op de webshop van Spread the Booklove.

Book Light

Gingko book light dicht

Foto: © Véronique

Al langere tijd had ik mijn oog laten vallen op de book light. Of de lamp nu dicht of open is, het heeft veel weg van een echt boek. Die lamp op je nachtkastje kan wel weg. Deze lamp geeft net zoveel licht als een gewone lamp en neemt heel veel veel minder ruimte in. Dicht geklapt kan het gewoon op je boekenstapel die ook op je nachtkastje ligt. Misschien is de boekenstapel wel je nachtkastje 😉 Ik ben erg blij dat ik deze boekenlamp voor mijn verjaardag cadeau heb gekregen. Het betreft de kleine smart LED book light van Gingko (€ 39,99) met de afmetingen 122mm x 90mm x 25mm.  Er is ook nog een grote variant voor € 74,99.

Gingko book light

Foto: © Véronique

En het mooie van deze lamp is… geen snoertjes. Nou ja, alleen als je ‘m gaat opladen met het usb-kabeltje. Maar voor de rest zit je nergens aan vast, dus je kunt ‘m overal mee naar toe nemen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs bookish sfeerverlichting in je tent hebben of gewoon buiten op je balkon tijdens een warme nazomeravond.

Geef een antwoord