Dordtse winkel Leesletters

Heb je deze zomer nog een dagje vrij, overweeg dan eens een bezoekje aan Dordrecht. De stad heeft mooi historisch stadscentrum en is een waar boekwalhalla. In de vele winkeltjes worden zowel nieuwe, antieke als tweedehands boeken verkocht. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel Leesletters. Een echte bookish cadeauwinkel!

Wat te doen in Dordrecht

Openbare Bibliotheek Dordrecht

Foto: © Véronique

Met haar historische centrum is Dordrecht al meer dan de moeite van het bezichtigen waard. De oude statige gevels tonen een rijke geschiedenis. De openbare bibliotheek van Dordrecht bevindt zich bijvoorbeeld achter één van deze historische gevels. Loop er zeker langs en als je tijd hebt ook even naar binnen. Liefhebbers van tweedehandsboeken kunnen hun hart ophalen bij de vele antiekzaakjes en tweedehandswinkeltjes verspreid door de stad. En in Huis van Gijn ga je terug in de tijd naar stijlkamers uit de 19e eeuw, waaronder ook de bibliotheek van de toenmalige heer des huizes.

De Deventer Boekenmarkt mag dan wereldberoemd zijn, de boekenmarkt van Dordrecht mag er ook wezen. Jaarlijks komen hier op de eerste zondag in juli een kleine honderdduizend mensen op af.

Leesletters

Maar wat mijn lieve lezers absoluut niet over mogen slaan is Groenmarkt 163. Op dit adres zit als ‘winkel in winkel’ bookish cadeauwinkel Leesletters. Een winkel waarvan ik al jaren droom om zelf te hebben.

Winkels Leesletters en De Giraf

Foto: © Véronique

Eigenaresse Elseline Knuttel is rond 1996 begonnen met haar eigen kinderboekenuitgeverij “Inktvis” met als specialisatie boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Naast de uitgeverij had ze het plan om een winkel te starten waar ze al haar ideeën over het stimuleren van lezen bij kinderen die daar moeite mee hebben in kwijt kon. In de winkel verkoopt ze gespecialiseerde boeken, spellen en andere educatieve materialen. En langzaam is dit uitgebreid naar nog meer leuke en originele bookish producten. Enkele daarvan zal ik hier met jullie delen. Op hetzelfde adres kun je, behalve voor de gespecialiseerde kinderleesboeken, ook terecht voor de meer reguliere kinderboeken bij kinderboekwinkel De Giraf.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om binnenkort naar Dordrecht te gaan, dan heb ik goed nieuws: de winkel heeft ook een webshop!

Stempelkaarten en boekenleggers

Dat Leesletter originele cadeaus heeft die kinderen motiveren te lezen is te zien aan de stempelkaarten en boekenleggers. Op de stempelkaarten voor boekenwurmen kunnen kinderen aangeven wat ze van een boeken vonden door een smiley aan te kruisen. De boekenleggers en zelfs medailles met een boekafbeelding kunnen als beloning gebruikt worden. Ontzettend goed bedacht en goed om te weten als je een kind in je omgeving hebt die wel wat motivatie kan gebruiken.

Stempelkaarten van Leesletters

Foto: © Véronique

Nog zo’n bijzonder origineel product is de Dordtse Schapenkop Boekenlegger. De toelichting bij de boekenlegger legt uit waarom de Dordtenaren Schapenkoppen worden genoemd.

Dordtse boekenlegger

Foto: © Véronique

Thee

En wat dacht je van Leesthee. Speciaal voor leesLETTERS stelde Isaak Minderhoud van Simon Lévelt Dordrecht een milde en geurige ‘leesthee’ samen. Het is een biologische thee, met bergamot en een vleugje sinaasappel en lavendel. Deze is exclusief bij leesLETTERS te verkrijgen! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze thee heerlijk smaakt. En voor € 4,50 een erg leuk en vooral orginaal cadeau. Je zou er dan ook nog zo’n leuke bookish mok bij kunnen kopen/geven.
Leesthee

Foto: © Véronique

Bookish Sieraden

Een ander origineel item zijn de oorbellen en broches in de vorm van boeken. Deze zijn handgemaakt door Handboekbinderij “Klikspaan” uit Leiden. Op de website worden momenteel 1 broche en 1 paar oorbellen te koop aangeboeden. In de winkel is er een ruimere keuze. Zelf ben ik voor een hele mooie broche gegaan. In de winkel hebben ze nog veel meer keus.
Oorbellen en broches te koop bij Leesletters

Foto: © Véronique

Strandstoel of Leesstandaard

Nog zo’n origineel bookish product is deze leesstandaard in de vorm van een strandstoel. Ik kom ze niet tegen in de webshop, maar in de winkel waren 2 varianten. Deze vrolijk gekleurde van stof en een houten exemplaar.

Leesstandaard in de vorm van een strandstoel

Foto: © Véronique

Intrigerende rubrieken

In de webshop kwam ik ook twee intigrerende rubrieken tegen, namelijk Letterknutsels en Cadeaus allerlei. Hier staan ook enkele bijzondere producten. Bij Letterknutsels vind je letterkralen, letterslingers en boeken om letters om te tekenen of in te kleuren. En bij  Cadeaus allerlei vind je onder andere een bookish deurmat, shawl en diverse paperclips. Zeker de moeite waard om eens te kijken of er iets voor je tussen zit. En ook bij de rubrieken boekensteunen, zag ik verschillende orginele producten.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om een dagje naar Dordrecht te gaan. Mocht dat zo zijn, dan alvast heel veel plezier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie