De Bookish mokken van Bookish Lifestyle

Bookish producten verzamel ik al vele jaren. Waaronder mokken. Ondertussen heb ik al een kleine zeer diverse collectie opgebouwd. Daarom (in mijn honderdste bericht!) een kijkje in mijn eigen collectie en als ze nog te krijgen zijn een verwijzing naar winkel of webshop.

Mijn eerste bookish mok

Mijn allereerste bookish mok is ‘The Body in the Library’ met het uiterlijk van een Penguin pocketboek. Vele jaren geleden gekocht in het Engelse Brighton omdat het zo bookish was. Toen was dit bookish merk nog niet wereldwijd bekend. Afgelopen jaar kreeg ik een tweede Penguin Books cadeau. Penguin Books mokken zijn o.a. verkrijgbaar bij Waterstones in Amsterdam en de Engelse webshop The Literary Gift Company (€ 10,26 per mok).

Mokken Penguin Books

Foto: © Véronique

Bibliotheekwaardig

Een andere mok uit Engeland is ‘Reading Room’ van The British Library. Ik kon niet ontdekken of deze nog verkrijgbaar is, dus hier ben ik zuinig op en deze staat voor de sier in de boekenkast.

Mok Reading Room

Foto: © Véronique

Nog een typische bibliotheekmok uit Engeland is ‘Libraries: where shhh happens’. Deze is nog wel verkrijgbaar via de webshop van The Literary Gift Company (€ 11,36).

Mok Libraries where shhh happens

Foto: © Véronique

Kleine details

Voor mij zit het ‘m in de kleine details. Dat geeft een product of in dit geval de mok net dat beetje extra. Zo heb ik de bibliotheekwaardige Bibliothecaresse-mok met een oranje tintje. Ook deze heeft een ereplekje in mijn boekenkast, want ook deze is niet meer in de winkel te koop.

Mok bibliothevaresse

Foto: © Véronique

Ook bij het merk Santoro London wordt veel aandacht aan de extra details besteed. Zo ook bij dit schattige mokje dat ik ooit in een kindercadeauwinkel heb gevonden.

Mok Santoro London Poppi Loves

Foto: © Véronique

Van cadeaubox in de drup

Vorig jaar bestelde ik de Valentijn Booklove Specialty Box, waar ik in een blog over schreef. Een van die producten was de mok ‘Currently Dating a Really Good Book’ (€ 6,95 per mok).

Booklove Specialty Shop Mok Currently Dating

Foto: © Véronique

Ook andere creatieve ontwerpen met bookish tintje op de webshop BookLove Specialty Shop vind ik helemaal te gek. Al snel volgde een bestelling van nog 2 mokken. Je moet natuurlijk altijd voorbereid zijn op ieder type bookish situatie. Vandaar de ‘Accio Chocolate Milk’ en ‘Koalafied booklover & collector’.

Booklove Specialty Shop Mok Accio Chocolate Milk

Foto: © Véronique

Booklove Specialty Shop Mok Koala

Foto: © Véronique

Boekbox mokken

In buitenlandse boekboxen zitten regelmatig mokken passend bij het boek van die maand. Exclusief gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een emaillen beker ‘Mind Palace’ die alles met Sherlock Holmes van doen heeft.

Emaillen beker Mind Palace

Foto: © Véronique

En in de boekbox met het boek Heartless van Marissa Meyer bevond zich deze toepasselijke mok van de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland.

Mok Heartless

Foto: © Véronique

Alice in Mokkenland

Nu we het toch over Alice in Wonderland hebben. Op een dag zag ik deze mok voorbij komen op Instagram. Ik was op slag verliefd vanwege het oor van de mok. Zoals ik al eerder schreef, voor mij zit het ‘m in de details. Ik heb de mok gekocht toen ik in Engeland was. Goede reden om op reis te gaan toch? Deze (€ 18,27) en andere Alice-mokken (€ 11,24) zijn te koop in de Engelse webshop van Whittard.

Whittard Mok Alice in Wonderland

Foto: © Véronique

Exclusief

Helaas worden deze gepersonaliseerd mokken niet meer gemaakt, des te trotser ben ik op mijn eigen Bookish Lifestyle mok.

Mok Bookish Lifestyle

Foto: © Véronique

Ook de speciaal voor mij met de hand gemaakte mok ‘Lost in Austen’ heeft een ereplaats in mijn boekenkast en mag alleen door mij gebruikt worden.

Mok Lost in Austen

Foto: © Véronique

Time to relax

Een heerlijke thee-mok is mijn Blond-exemplaar Time to relax (€ 8,95). Met een boek natuurlijk! Ik zag ook nog een leuke Blond-mok voorbij komen genaamd Favorite Things (€ 8,95).

Mok Time to relax

Foto: © Véronique

De stenen poëzie-bekers van Plint (€ 15,75 per stuk) zijn rustpuntjes in je dag als je de teksten leest. Ze zijn te vinden in de webshop van Plint en ik heb ze weleens gezien in de winkel van het Literatuurmuseum in Den Haag.

Mokken Plint

Foto: © Véronique

Spread the Booklove

En dan zijn er altijd nog de bookish mokken van Blossom Books. Deze zijn in veel Nederlandse boekwinkels te vinden en natuurlijk in de webshop Spread the Booklove (€ 8,95 per mok).

Mok Blossom Books

Foto: © Véronique

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie