Anne Frank: een internationale must-have

Er zijn ontelbare boeken over het leven van Anne Frank uitgebracht, één van die boeken is ‘Anne Frank | dromen, denken, schrijven’. In 2016 uitgebracht en direct aangewezen als een van ‘De Best Verzorgde Boeken van 2016‘. Ik kan het alleen maar met de jury eens zijn: ‘Over tien jaar is het nog steeds een fraai boekje.’

De vormgeving

‘Anne Frank | dromen, denken, schrijven’ is absoluut een bijzondere uitgave. Een mooie afwisseling van beeld en tekst, hierdoor blijf je het boek steeds opnieuw doorbladeren en herlezen. De vormgevers van Joseph Plateau grafisch ontwerpers hebben een fijn concept neergezet met veel afbeeldingen ter ondersteuning van het verhaal. Zoals bijvoorbeeld de indeling van het huis.

Anne Frank | dromen, denken, schrijven

Foto: © Véronique

Daarnaast zijn er facsimile van enkele dagboekpagina’s opgenomen. De buitenzijde van deze pagina’s zijn de kaften van het originele dagboek of schrift van Anne. Ook een erg leuk detail is dat je deze pagina’s de eerste keer zelf nog moet openen door ze los te scheuren.

Anne Frank | dromen, denken, schrijven

Foto: © Véronique

Nog zo’n opvallend en bijzonder vormgevingsdetail is de paginagrootte. De vele fotopagina’s hebben de grootte van het boek zelf. Maar daar tussenin bevinden zich de kleinere tekstpagina’s. Erg goed bedacht.

Anne Frank | Dromen, denken, schrijven

Foto: © Véronique

De inhoud

De auteur Menno Metselaar heeft een zeer begrijpelijk verhaal neergezet over het leven van alle betrokken van Het Achterhuis tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het boek leest ontzettend prettig. In de kantlijn staat regelmatig een datum, zodat je weet wanneer een bepaalde situatie zich afspeelde.

Anne Frank | dromen, denken, schrijven

Foto: © Véronique

Ook de hoofdstuk benamingen zijn erg goed gekozen. Het geeft goed het gevoel/sfeer van de situatie in dat hoofdstuk weer. Verder zijn er vele (dagboek)uitspraken van Anne en Otto Frank erg mooi verweven in de verhaallijn.

Kortom, dit is absoluut een must-have boek voor een ieder die interesse heeft in Anne Frank of de Tweede Wereldoorlog. Ongeacht je leeftijd of kennis van WOII.

Anne Frank | dromen, denken, schrijven

Foto: © Véronique

Internationaal

Dit boek is zeker te weten een mooi cadeau en het fijne is dat het in meerdere talen beschikbaar is. Nog zo’n leuk detail: iedere taal heeft zijn eigen kleur boekenrug. Het is dan ook een topgeschenk van Nederlandse bodem voor je buitenlandse vrienden en kennissen (€ 18,50 per boek).

Dromen, denken, schrijven internationaal

Bron: www.bestverzorgdeboeken.nl

One comment

Geef een antwoord