Webshop Olleke, de sprookjeswinkel

Olleke, de sprookjeswinkel kwam ik tegen toen ik op zoek was naar leuke nieuwe Harry Potter items. Maar zoals de naam sprookjeswinkel al zegt, verkoopt deze webshop nog veel meer sprookjesachtige producten.

Een kleine greep uit het assortiment van Olleke, de sprookjeswinkel: Disney, Marvel, Pixar, de Amerikaanse Sesamstraat, Star Wars, Lord of the Rings, Game of Thrones, DC Comics, enkele Netflix series en verschillende kinderboekklassiekers zoals Paddington, Beatrix Potter en Pippi Langkous. Het is dan ook een webshop om op eigen risico te bekijken, want de kans is extreem groot dat er iets tussen zit dat je wilt hebben.

Disney Jewelry

De rubriek Disney => Jewelry is voor mij persoonlijk erg gevaarlijk, want ik houd van bijzondere/opvallende sieraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mary Poppins oorbellen, die met Tinker Bell of de Alice In Wonderland oorbellen.

Bron: Olleke, De Sprookjeswinkel

Ook de prinsessenmok vind ik erg schattig. Laat ik de rest van al het moois, opvallends, schattigst en geks maar niet opnoemen, anders hebben jullie niets meer om zelf naar op zoek te gaan. Weet wel dat ze heel veel producten hebben die ik zelf nog niet of niet vaak elders ben tegen gekomen. Zie je liever de producten in het echt, want sommige producten zijn aardig aan de prijs, dan zijn de fysieke winkels van Olleke te vinden in Maastricht, Sluis, het Belgische Brugge en zelfs in Londen.

Bron: Olleke, De Sprookjeswinkel

Het loont de moeite om rond te kijken of er iets tussen zit van je smaak. Maar het loont ook de moeite om aan prijsvergelijking te doen. Sommige producten zijn bij Olleke goedkoper, andere producten zijn elders goedkoper.

Harry Potter en Fantastic Beasts

Natuurlijk ben ik met snuffelen los gegaan in de rubrieken Harry Potter en Fantastic Beasts. Hier heb ik weer enkele leuke nieuwe producten gevonden en zelfs aangeschaft.

Zo zijn daar de muziekdoosjes. Vele varianten en maar € 6,-. Erg leuk als (extra) cadeautje.

Foto: © Véronique

Erg blij ben ik met de Harry Potter ijsblokjesmal, die je ook kunt gebruiken om chocolade in een specifieke vorm te smelten. Maar met de zomer in het vooruitzicht kies ik liever voor ijsblokjes. Wie weet voeg ik er nog wel een kleurtje aan toe met limonadesiroop. Er is ook nog een Kawaii-variant van deze mal te koop.

Foto: © Véronique

Mijn collectie Potter pennen en potloden kan ik nu opbergen in een heus pennenblik met het logo van Ollivanders. Alsof ik een echte toverstok in huis heb en zomaar op mijn bureau heb liggen.

Foto: © Véronique

Een heel toevallige ontdekking die ik wel heel erg tof vind, zijn de door Olleke zelf ontworpen zakspiegeltjes. Deze hebben als afbeelding een sierbord met daarop een kat, dit soort borden die op het Zweinstein-kantoor van Dorothea Omber aan de muren hingen. Wat mij betreft echt een collector’s item. Zo zijn daar het zakspiegeltje met de Divine Cat en de Wizard Cat.

Foto: © Véronique

Wat ook goed is om te weten is het feit dat Olleke een van de verkooppunten is van het merk MinaLima. Dit is de design studio die de grafische props in de Harry Potter en Fantastic Beasts films heeft ontworpen. Op deze overzichtspagina zie je welke kaarten, schriften en posters van dit duo momenteel bij Olleke te koop zijn.

Bezorging en klantenservice

Wat betreft de bezorging: bij een bestelling vanaf € 25,- is de verzending gratis. En heel eerlijk gezegd aan die € 25,- kom je al snel. Mijn bestelling had ik niet binnen een dag. Ik durf niet te zeggen of dat ligt aan Olleke of aan PostNL, met wie ik het laatste jaar een haat-liefde verhouding heb. Maar alles was netjes verpakt. De pakbon was overzichtelijk en wanneer je de bijgevoegde reclamefolder openvouwt, heb je een miniposter met alle toverstaffen van alle HP wizards.

Foto: © Véronique

Ook was één product van mijn bestelling tijdelijk niet leverbaar. Maar na een mailtje en een snelle tegenreactie was een oplossing snel gevonden: of geld terug of een soortgelijk product voor in de plaats. Ik koos voor het laatste en had het vervangende product snel in huis.

Foto: © Véronique