Boekenswaps, ben jij al fan?

Als jullie mij al een tijdje volgen, zul je uit mijn posts vast wel begrepen hebben dat ik altijd op zoek ben naar persoonlijke bookish cadeaus. Dit is ook een van de redenen waarom ik graag mee doe aan boekenswaps.

Boekenswap in piratenthema
Foto: © Véronique

Boekenswap

Een boekenswap kun je vergelijken met een (Sinterklaas) surprise met een vooraf afgesproken bedrag. Ook krijg je een lootje met naam toebedeeld door de organisatie. Het verschil met de boekenswap zit in het feit dat je zeer waarschijnlijk een onbekende boekenliefhebber uit Nederland hebt getrokken. Bij de swaps waar ik aan heb deelgenomen, heeft de door mij getrokken persoon altijd nog een openbaar Instagram-account gehad. Hierdoor kon ik daar “stiekem” checken welke interesses deze persoon heeft.

Bij aanmelding van een boekenswap lever je ook een boekenverlanglijstje in en wordt er via een vragenlijstje ook nog naar enkele van je persoonlijke voorkeuren gevraagd. Nog een bijkomend voordeel is dat je ruim te tijd krijgt om zo’n pakket samen te stellen. Vaak zo’n twee maanden, dus ik kon altijd op mijn gemak op zoek naar persoonlijke cadeaus en daarnaast zelf nog iets maken. Je zou het ook kunnen vergelijken met een zeer persoonlijke boekbox.

Persoonlijk doe ik graag mee aan de boekenswaps van Kwante in Wonderland vanwege de goede organisatie. Vier keer per jaar organiseert zij een boekenswap. De inschrijving voor de Halloween-swap voor het najaar is alweer geopend en je kunt je nog aanmelden tot 26 juli 2019.

Foto: © Véronique

Verstuurde boekenswaps

Hieronder tref je een kleine impressie aan van boekenswap-surprises die ik heb verstuurd. Zoals mijn Slytherin picknick-pakket:

Foto: © Véronique

Of het Harry Potter Halloween snoeppakket:

DIY Honeydukes
Foto: © Véronique

En als er dan een blogpost met lovende woorden wordt geschreven… Tja, dan kan ik alleen maar trots zijn op mijn creaties. En blijf ik me opgeven voor de volgende swap 🙂

DIY Wie is het Villains
Foto: © Kwante in Wonderland

Maar ook iets super fantastisch ♥ een aangepast ‘Wie is het’ spel van Villains!!! Ik ben hier zo verliefd op en vind het zo geweldig gevonden!!!! (Bron: Kwante in Wonderland)

Ontvangen boekenswaps

En ik ontving ik al vele geweldige boekenswaps retour. Vorige week nog ontving ik een heuse schatkist. Emmy van Zon en Maan bleek een waar piraten- en zeemeerminnenpakket voor mij gemaakt te hebben.

Foto: © Véronique

Ook de creatieve Saskia Baas heeft eerder een geweldige swap voor mij samengesteld. Waaronder deze papieren vogels die een mooi plekje in mijn boekenkast hebben gekregen.

Foto: © Véronique

Geef een antwoord