Speurtocht voor kleine lezers met zaklampje van karton

Mocht je voor de decembermaand nog op zoek zijn naar een bijzonder boekgeschenk voor kinderen tot circa 10 jaar, zoek dan niet langer en ga voor een speurboek. Met een speciale zaklamp van karton worden onzichtbare afbeeldingen opeens zichtbaar; spoorzoeken op papier!

Speuren in het bos

Foto: © Véronique

Vanwege de harde kaft en stevige pagina’s voelt het boek degelijk aan en door de ringband is het boek goed open te leggen op tafel. Ideaal voor de kleinere lezertjes onder ons. En terwijl jij voorleest vanaf de linkerpagina, kan de kleine speurneus op de rechterpagina alvast op zoek gaan naar de onderwerpen uit het verhaal.

Speuren en lezen met Studio Stampij

Foto: © Véronique

De kinderen die al zelfstandig kunnen lezen zullen dit een informatief boek vinden. Zoals de pagina ‘Weet jij wat bosdieren eten?’. In kleine kaders worden interessante feitjes gedeeld. Ook het doorlopende verhaal bevat enkele leerzame wetenswaardigheden.

Informatieve weetjes in Speuren van Studio Stampij

Foto: © Véronique

Speuren met zaklamp

Maar het allerleukste is natuurlijk het zoeken met de zaklamp van stevig karton. In eerste plaats zoek je naar de vetgedrukte woorden (of voorbeeldplaatjes) die op iedere pagina aangegeven staan. Ook is op iedere pagina een eekhoorn verstopt waar naar gezocht kan worden.

Speuren met zaklamp

Foto: © Véronique

Is het verhaal uit, dan kan de zaklamp op de aangegeven plek in het boek bewaard worden. Mocht deze onverhoopt toch kwijt raken dan geeft het boek de tip om van stevig wit papier een nieuwe te maken. Maar ik heb ook gezien dat je de zaklamp met een perforatorgaatje en een wat langer lint aan de ringband kunt bevestigen. Zo is er minder kans om het zaklampje kwijt te raken.

Speuren met zaklamp

Foto: © Véronique

Speuren naar …

De speurboeken (€ 9,99 per stuk) zijn verkijgbaar met verschillende thema’s. Hierdoor is er voor ieder kind wel een zaklampboek te vinden. De nog verkrijgbare boeken die ik heb gevonden zijn:

Speuren van Studio Stampij

Foto: © Véronique

Op zoek naar nog meer bookish geschenken voor kinderen? Kijk dan eens in de rubriek Kindercadeaus.

Geef een antwoord