Surprises in Harry Potter-stijl

Vijf december associeer ik met surprises. En gecombineerd met Harry Potter films die afgelopen maand weer op televisie te zien waren, bedacht ik al snel het onderwerp voor deze week: surprises in de stijl van Harry Potter.

Dat surprises geen ingewikkelde magische bouwconstructies à la Hogwarts hoeven te zijn, bewijs ik met de eenvoudig te maken onderstaande voorbeelden.

Honeydukes

Vorige maand heb ik nog een suikerzoete surprise gemaakt die zo afkomstig kon zijn uit Honeydukes, de snoepwinkel met de vele magische snoepjes uit de verhalen van Harry Potter.

Bron: © YouTube – Wizarding World

Voor deze surprise koos ik een stevige kartonnen tas en voorzag die van het Honeydukes logo. Op internet kwam ik vouwvoorbeelden tegen van de doosjes van de Chocolate Frog en Bertie Bott’s Every Flavour Beans. Die heb ik geprint op stevig papier en de instructies voor het knippen en vouwen van de internetpagina’s gevolgd. Het ene doosje heb ik gevuld met een “suikerkikker” die je altijd rond sinterklaastijd in de winkels aantreft en de andere met allerlei gekleurde snoepjes. Maar jij zou in een van deze doosjes het echte sintcadeautje kunnen verstoppen.

Honeydukes chocolate frog

Foto: © Véronique

Vervolgens ben ik op internet op zoek gegaan naar snoepgoed labels. Ook die heb ik uitgeprint. En toen was het tijd om in de supermarkt te kijken welk snoep ik het beste bij een van de labels vond passen. Suikermuizen voor ‘Sugar Mice’, lange dropstaven voor ‘Licorice Wands’, groene mentos ‘Puking Pastilles’, enzovoort. Er is meer dan voldoende keuze. Zelf had ik gekozen om allerlei kleine voorverpakte snoepjes in doorzichtige zakjes met label te stoppen. Ik weet het; niet zo goed voor het milieu, maar wel zo hygiënisch voor de persoon aan wie je het geeft.

DIY Honeydukes

Foto: © Véronique

Alternatieven op mijn Honeydukes surprise

Je zou ook voor de grotere snoepverpakkingen kunnen kiezen en inpakken in de kleuren (roze en/of groen) van Honeydukes. Natuurlijk het snoeplabel niet vergeten en kijk even of je “boodschappentas” groot genoeg is of dat je een iets grotere nodig hebt. Of ga voor kleine plastic of glazen potjes voorzien van label waar je het snoep in over kan schudden.

Mocht het sintcadeau nu niet in een van de snoepdoosjes passen, dan zou je ‘m altijd nog ingepakt onderin de tas kunnen stoppen en daar bovenop al het snoep.

Wil je meer dan alleen snoepgoed geven, dan zou je kunnen denken aan een flesje water met daarop een label van Gilly Water geplakt of een van de andere elixers. Of kies voor een glas of mok met Butterbeer-logo. Eventueel een uitgeprint Butterbeer-recept erbij.

Het komt er vooral op neer dat je met een printer, wat papier, een schaar en plakmiddelen al een heel eind komt om snel een surprise te knutselen.

Harry Potter snoeplabels

Foto: © Véronique

Meer simpele Potter surprises

Ondertussen heb ik ook nog even nagedacht over andere mogelijke Harry Potter surprises die je eenvoudig kunt maken. De simpelste surprises om te maken zijn die met de vertrouwde schoenendoos. Daarom enkele Potter geïnspireerde surprises in doosvorm. Helaas ontbrak mij de tijd om alle surprises stuk voor stuk te knutselen, maar jullie hebben vast meer dan voldoende verbeeldingskracht om voor je te zien wat ik hieronder beschrijf.

Koffer

Volgens mij is de koffer het allereenvoudigste om te maken. Stop het cadeau in de schoenendoos. Pak vervolgens de doos in met bruin cadeaupapier (eventueel in de kleur van een van de Hogwarts-huizen). Maak een handvat van karton en plak een Hogwarts-logo midden op de “koffer”. Het gedicht kun je opvouwen tot het formaat van een bagagelabel en aan het handvat hangen.

Platform 9 3/4 op King's Cross Station

Foto: © Véronique

Platform 9¾

Zet de schoenendoos rechtop. Pak het in met steenkleurig papier en teken met witte stift of verf de voegen zodat het er als bakstenen uit gaat zien. Nog een bordje met Platform 9¾ erop bevestigen. Wanneer je dit bordje maar aan drie zijden vast zet, kun je bovenin het gedicht achter het bordje plaatsen. En nee, je hoeft niet de trolley erbij te knutselen, het mag ook een verlaten perron zijn 😉

Vliegende auto

De vliegende auto van de Weasleys is volgens mij ook gemakkelijk te maken. De schoenendoos kun je met blauw papier inpakken. Plak daarboven op een kleinere doos in blauw papier voor de bovenstuk van de auto. Maak van grijs papier de wielen en de ramen. En vergeet nummerbord ‘7990 TD’ niet. Je zou ook nog een kleiner zwart doosje onder de auto kunnen plakken, zodat het lijkt of de auto los is van de ondergrond.

Harry Potter Weasley auto

Foto: © Véronique

Kijkdoos

Je kunt ook altijd een kijkdoos maken. Maak dan wel één met dubbele bodem om het cadeau in te verstoppen. In de bovenste laag knutsel je van papieren silhouetten een Potter scene na. Vergeet niet voldoende lichtinval via het deksel te creeëren. Een silhouette van Hogwarts of één of meerdere Potter figuren kun je op internet vinden. Nadat je ze geprint hebt op stevig papier, vergeet dan met het uitknippen niet een stukje papier aan de onderzijde van de afbeelding te laten zitten. Hiermee kun je eenvoudig de afbeelding bevestigen in de kijkdoos. De buitenzijde kun je versieren met allerlei Potter plaatjes, bijvoorbeeld met de snijmallen waar ik al eens over blogde.

Dus mocht je deze week nog last-minute een surprise moeten maken, dan hoop ik bij deze je wat snelle en eenvoudige inspiratie te hebben gegeven.

Geef een antwoord