Bookish voornemens voor 2019 en de Hebban Reading Challenge

Een nieuw bookish jaar is begonnen en bij een nieuw jaar horen natuurlijk voornemens. Behalve plannen en ideeën voor mijn blog heb ik ook voor dit jaar weer leesvoornemens en heb mij voor het derde jaar op rij aangemeld voor de Hebban Reading Challenge 2019.

Terugblik 2018

Uiteraard hoop ik komend jaar weer een aantal bijzondere bookish producten voor jullie te ontdekken. Maar voor ik meer vertel over de plannen voor dit jaar, deel ik graag wat highlights van 2018. Mijn favoriete ontdekkingen van vorig jaar waren toch wel de Bibliophile Vase, de bookish verlichting en het Harry Potter muziekdoosje.

Bibliophile Vase

Foto: © Véronique

Daarnaast heb ik enkele geweldige bookish bestemmingen bezocht, zoals daar waren Leeuwarden en de tentoonstellingen Magische Miniaturen en Japanse blokdrukkunst.

Getijdenboek - Meester van de Musgrave Getijden ca. 1500-1525

Getijdenboek – Meester van de Musgrave Getijden ca. 1500-1525
Foto: © Véronique

En dan zijn er natuurlijk nog de boeken. Afgelopen jaar heb ik er minder gelezen dan gehoopt, maar er zaten wel echt pareltjes tussen, zoals daar waren De poppenmaker van Krakau en Oktober. En wat een schitterende technieken zijn er gebruikt bij de boeken Wat je niet weet, Anne Frank: dromen, denken, schrijven en Zach King. Ben benieuwd wat de uitgevers dit jaar voor ons in petto hebben.

Wat je niet weet

Foto: © Véronique

Ook hashtags als #socksunday en #bookmarktuesday passeerden de revue. Dit jaar wil ik weer een enkele bookish hashtag voorbij laten komen.

Al die andere blogposts die ik nu niet genoemd heb doe ik nu dus onrecht aan. Zo heb ik films en musicals gezien, nieuwe webshops ontdekt en heb ik met de actualiteit in mijn achterhoofd over onderwerpen en producten kunnen schrijven. Eigenlijk alles waarover ik geblogd hebt, is wat mij betreft een aanrader. Anders zou ik er niet over schrijven 😉 Blijf dus vooral rondsnuffelen op dit blog, zoals je in een boekhandel langs de kasten zou struinen, en wie weet ontdek jij ook nog nieuwe, leuke, mooie en/of interessante bookish dingen.

Rode doek

Foto: © Johan

Bookish voornemens 2019

Voor 2019 heb ik de wens om mijn blog na dik twee-en-half jaar een opfrisbeurt te geven. Hoe, wat en wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Daar ga ik de komende tijd eens goed over nadenken. Ook hoop ik weer een aantal prachtige bookish bestemmingen aan te doen en jullie daarover te berichten. Ondertussen vormt er in mijn hoofd een plannetje om een soort bookish postcrossing op te starten. En natuurlijk zoek ik weer stad, land en internet af voor nieuwe, bijzondere bookish trends. Maar dat 2019 ook weer een mooi bookish jaar gaat worden staat als een paal boven water.

Bucketlist Kaarten

Foto: © Véronique

Hebban Reading Challenge

Naast al mijn blogpost voornemens heb ik ook nog een leesvoornemen. Dit wordt het derde jaar op rij dat ik meedoe aan de Hebban Reading Challenge.

Bron: www.hebban.nl

Laat ik beginnen met te vertellen dat Hebban een online lezerscommunity voor Nederland en Vlaanderen is. Op deze website kun je bijhouden wat je leest, wilt lezen en hebt gelezen. Je kunt boekrecensies schrijven. En lezen wat andere leden van een boek vinden. Je ontdekt op verschillende manieren nieuw leesvoer; via leesclubs of een van de vele boekenlijsten. Verder kun je je aanmelden voor Ebook prijsalerts en regelmatig zijn er winacties. En afgelopen december was er zowaar een adventskalender met iedere dag een gratis ebook. Zo heb ik in de kerstvakantie nog wat gelezen voor mijn challenge van 2018. Voor ieder boekgenre is wel iets te vinden; voor romanlezers en thrillerfanaten tot aan fantasyfans, maar ook voor de kookboekenliefhebbers en de poëten.

Boeksneden Magisterium

Foto: © Veronique

Het mooiste van alles is dat je gestimuleerd wordt om te lezen en de meest zichtbare manier is wel via de Hebban Reading Challenge 2019. Je stelt jezelf een leesdoel voor het aantal boeken dat je in 2019 zou willen lezen. En nee, het is geen wedstrijd. Als je halverwege het jaar je leesdoel wilt aanpassen, is dat geen enkel probleem. Zo zou je er voor kunnen kiezen een boek per maand te lezen. Het leukste aan de challenge vind ik zelf dat ze je ook een aantal thema’s meegeven. Hierdoor heb ik bij afgelopen challenges boeken die al zolang in mijn kast stonden eindelijk eens gelezen. Ook kun je zo nieuwe genres en auteurs ontdekken. En al deze bevindingen kun je weer via recensies delen met ander Hebban-leden.

Bucket list bookmark

Foto: © Véronique

Ben je nog geen lid van Hebban? Doe dat dan snel. Het kost niets en je krijgt er een hoop boekenkennis voor terug. En meld je dan ook direct aan voor de 2019 challenge! Wie weet kunnen wij dan met elkaar boekentips uitwisselen. Ik heb het voornemen om dit jaar 45 boeken te lezen. En jij?

Nog een leuk feitje: Hebban heeft ook een mobiele app waarmee je op je account kunt inloggen en dus ook onderweg of op vakantie bij kan houden wat je aan het lezen bent of hebt gelezen.

Hebban boekenapp

Foto: © Johan

Geef een antwoord