Ode aan #bookmarktuesday

Afgelopen week plaatste ik onder de hastag #bookmarktuesday alweer mijn 100ste boekenleggerfoto op Instagram. Daarom deze week een ode aan mijn favoriete #bookmarktuesday foto’s. En aan de boekenleggers zelf natuurlijk 😉 

Op de eerste plaats zijn boekenleggers vooral praktisch. Handig om te weten waar je gebleven bent in een boek. Magnetische boekenleggers vind ik persoonlijk het fijnste, die blijven ook tijdens een verplaatsing op hun plek zitten. Maar boekenleggers kunnen ook ontzettend fotogeniek zijn. Vandaar #bookmarktuesday. Kijk je mee?

Meest populaire

Tot op heden is mijn de meest populaire foto op Instagram die met de boekenleggers van The Lunar Chronicles. Iedere eerste druk van een deel uit deze geweldige serie bevatte een boekenlegger. Op de ene zijde de vrouwelijke hoofdfiguur en op de andere de mannelijke uit dat specifieke deel. Leuk bedacht en dat ik niet de enige fan van deze boekenserie ben, blijkt wel uit de vele likes.

Boekenlegger van The Lunar Chronicles

Foto: © Véronique

Meest bijzondere

Mijn collectie bevat ook een aantal heel bijzondere varianten. Toevallig tegen aan gelopen en niet kunnen achter laten in de winkel. Zoals deze kolibrie boekenleggers die je aan de buitenkant van je boek toont:

Boekenleggers kolibrie

Foto: © Véronique

Of deze voetjes die uit het boek steken:

Boekenleggers Halloween

Foto: © Véronique

En soms vind je in boekboxen zeer origininele varianten:

Boekenlegger lepel

Foto: © Véronique

Boekenlegger strandjutten

Foto: © Véronique

DIY boekenleggers

Soms krijg ik boekenleggers cadeau. Zo heb ik en aantal geweldige zelfgemaakte boekenleggers ontvangen via swaps. Een swap is te vergelijken met een surprise; je verrast iemand met een combinatie van gekochte en zelfgemaakte cadeautjes die bij zijn/haar interesse passen. Zo lief dat men zoveel moeite voor mij heeft gedaan om deze te maken.

Boekenlegger DIY uiltjes

Foto: © Véronique

Boekenlegger DIY crossstitch

Foto: © Véronique

Boekenlegger gehaakte muis

Foto: © Véronique

Vakantieherinneringen

Dan zijn er nog de vakantieherinneringen. Ik koop graag een boekenlegger op reis als aandenken; klein, compact, praktisch en overduidelijk bookish! Deze boekenleggers zijn natuurlijk ook super om op de gevoelige plaat vast te leggen. Liefst nog met een andere vakantiesouvenir erbij. Zo vond ik in het Duitse Kassel niet alleen een boekenlegger, maar ook een kalender, brillendoekje en button:

Boekenlegger Kassel

Foto: © Véronique

Genoten?

Genoten van mijn #bookmarktuesday foto’s? Je mag me natuurlijk altijd volgen op Instagram en de foto’s liken 😉

Bij deze ook een klein dankwoord voor een ieder die heeft geholpen om mijn boekenlegger collectie te laten groeien: Merci!

Geef een antwoord