Boekrecensie Oktober van Søren Sveistrup + winactie

Een enkele keer per jaar lees je een boek dat zó vreselijk goed is, dat je het iedereen aan wil raden. En dit is er zo eentje: Oktober van Søren Sveistrup!

Oktober van Soren Sveistrup

Foto: © Véronique

Søren Sveistrup

Ik kan het het er kort of lang over hebben, maar het feit blijft dat wanneer je Søren Sveistrup heet de verwachtingen hoog gespannen zijn. Niet alleen omdat Scandinaviërs over het algemeen zeer goede thrillerschrijvers zijn. Nee, hij is ook nog eens de bedenker van de geweldige Deense tv-serie The Killing. Hiermee heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder een BAFTA. Niet de minste dus en nu heeft hij zich gewaagd aan het schrijven van een boek. En wat voor eentje…

Samenvatting

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.
Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt. Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Oktober Soren Sveistrup

Foto: © Véronique

Mijn recensie

De originele Deense titel is Kastanjemanden. Ik moet zeggen dat ik voorlopig toch even anders tegen kastanjes aan zal kijken. Het speelt natuurlijk ook mee dat dit bloedstollende verhaal zich in de maand oktober afspeelt en ik het in deze periode gelezen heb. Al zul je óók midden in de winter of hartje zomer de spanning van deze pageturner ervaren.

Het boek telt dan misschien wel 544 pagina’s, maar geloof mij, deze lees je in no-time uit. Het verhaal is zo krachtig geschreven, het verveelt nooit en leest soepel van begin tot eind. De hoofdstukken zijn kort, maar eindigen veelal in een cliffhanger. Je wilt gewoon doorlezen hoe het verhaal zich verder ontwikkeld, weten wie de dader is en vooral ook waarom. Het mag dan wel een debuutthriller heten, maar dit is een nagelbijter van de bovenste plank. Beklemmend zoals het een Scandinavische thriller betaamt. Deze moet je gewoon gelezen hebben!

Een voorproefje van dit verhaal is te lezen op de website van A.W.Bruna Uitgevers. Lees en huiver… en ren dan snel naar de boekwinkel voor het gehele boek. Of doe mee aan onderstaande winactie! 

Verkrijgbaar

Oktober van Søren Sveistrup (A.W.Bruna Uitgevers, oktober 2018) is nu overal verkrijgbaar voor € 18,99 – ISBN 9789400510340 (544 blz).

Oktober Soren Sveistrup

Foto: © Véronique

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op Oktober van Søren Sveistrup:

 • Maak in een reactie onder dit bericht duidelijk waarom je deze thriller wilt winnen.
 • Volg Bookish Lifestyle op een van de social media kanalen! (FB/Instagram/Twitter/Blog).
 • Deel deze winactie via social media met #bookishlifestyle2jaar
 • Je bent woonachtig in Nederland of België.
 • Reageren kan tot uiterlijk zondag 18 november (23.59 uur), in de week van maandag 19 november kies ik een winnaar en neem ik contact op (laat dus een geldig e-mailadres achter).
 • Gewonnen? Reageer dan binnen 5 dagen, anders kies ik een andere winnaar…

Veel geluk allemaal.

15 comments

 1. iris says:

  Wat een leuke blog Veronique. Mijn complimenten.
  Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat ik na de verhuizing wel toe ben aan een goed boek met een kopje thee. Iris

 2. Sonja says:

  Ik zou dit boek geaag winnen. Ik ben dol op thrillers lezen, maar doorsat ik in het buitenland woon,heb ik haast nooit echte boeken. Mocht ik winnen, zou ik hem naar mijn ouders laten sturen zodat ze hem voor mij onder de kerstboom kunnen leggen als cadeautje van mezelf.

 3. Denise says:

  Ik zou echt heel graag dit boek willen winnen, omdat ik echt weer toe ben aan een goed boek om de aankomende koude en donkere dagen door te komen met een heerlijk kop thee

 4. Kim Stikkelbroeck says:

  Omg. Dit boek staat dus al op mijn verlanglijstje voor sinterklaas/kerst. Ik heb er al zoveel goede recensies over gelezen en scandinavische thrillers zijn mijn lievelings! Toffe winactie! Ik doe graag mee.

  Liefs Kim

 5. Ine Vandewal says:

  De recensie trekt me heel erg aan! Ik lees erg graag thrillers en ben jarig in oktober, 2 goede redenen waarom ik dit boek wil winnen.

 6. Britney says:

  Omdat dit boek heerlijk past op een koude winteravond aan het haardvuur … Ik kruip lekker onder mijn dekentje en ben helemaal klaar voor ” Oktober ”
  #winwinwin

 7. Mirjam says:

  Het beste boek van 2018? Dat moet dus wel een hele goede zijn! Plus: ik houd van Scandinavische boeken, alleen heb ik er al lang geen meer gelezen. Hoog tijd dus. En als Oktober dan ook nog mijn leesdip kan doorbreken, dan ben ik helemaal blij!

 8. Natanha Kraijnbrink says:

  Wat ontzettend leuk, ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik een boekenwurm ben, altijd opzoek naar nieuwe verhalen, en helemaal enthousiast geworden ben van jouw blog en dit boek nu op mijn te lezen lijstje staat 😉 (maar ik nu even geen nieuwe boeken koop)

 9. Anneloes says:

  Zoveel goeds over dit boek gehoord, die moet ik zeker lezen in mijn kerstvakantie. Weet niet of ik lief genoeg geweest ben voor Sinterklaas dit jaar, dus hopelijk win ik hem 🙂

 10. Lisanne van Bruggen says:

  Heeeeel graag! Ik heb vandaag nog met het boek in mijn handen gestaan en hem op mijn wensenlijstje gezet. Sinds vorig jaar verslaafd aan spannende boeken en leer steeds meer toffe Scandinavische schrijvers kennen. Hoor over dit boek zo veel positieve verhalen dat ik hem
  Heeel graag lees! En er daarna een super toffe review over schrijf natuurlijk!

 11. Mieke (mieke_klaver4) says:

  Dit boek zette ik al een paar weken geleden op mijn nog te lezen-lijst, omdat ik er op Instagram zulke positieve verhalen over las. En nu ik jouw recensie heb gelezen is mijn interesse des te meer gewekt en zou ik het heel graag winnen! Ik ben dol op lezen en ben heel blij dat ik dit jaar Instagram (en via die weg ook jouw blog) heb ontdekt als nieuwe inspiratiebron om leuk leesvoer te vinden 🙂

Geef een antwoord