Kussenslopen voor extra leestijd

Zaterdag op zondag (27-28 oktober) zetten we de klok één uur terug. Heerlijk een uurtje langer in bed. En nee niet om te slapen, maar om te lezen. En bij een extra uurtje leestijd in bed hoort natuurlijk een bookish kussensloop.

Ondertussen wordt er in de Europese Commissie flink gedebatteerd of de zomer- en wintertijd afgeschaft moet worden. Wist je dat deze regeling in 1976 is ingevoerd om energie te besparen? Een meerderheid van de Europeanen zou voor afschaffing zijn. Het halfjaarlijks verzetten van de klok zou het (slaap)ritme van mensen verstoren. Ik heb makkelijk praten, want ik raak niet zo snel ontregeld door het verzetten van de klok. Wat mij betreft blijft het dan ook bestaan. Want zeg nou zelf: wie wil er nu niet ieder jaar een extra leesuurtje? Bij zo’n leesuurtje in bed is een extra steuntje in de rug toch wel erg fijn. Daarom deze week, in mijn ogen, aandacht voor leuke bookish kussenslopen.

Kussenslopen van Blossom Books

De producten van Blossom Books heb ik al vaker op Bookish Lifestyle getoond. Maar nog niet eerder de kussenslopen. En laat één van de twee uitgebrachte kussenslopen nu ontzettend toepasselijk zijn voor deze dag. Namelijk de ‘Sleep less, read more’-sloop.

Kussen Sleep less, read more

Foto: © Véronique

In de webshop van Spread the Booklove is alleen nog I read past my bedtime kussensloop (€ 12,50) te koop. Ook leuk, maar als je hier of daar eens bij een boekhandel rondsnuffelt kom jemogelijk de ‘Sleep less, read more’-kussensloop (€ 15,-) nog tegen. Zo zag ik nog enkele exemplaren bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Kussenslopen van Plint

Plint heeft al vele jaren poezië-kussenslopen in haar collectie. Ieder jaar komt er minstens één nieuwe kussensloop uit. Deze herfstmaand vind ik Het was een prachtige ochtend in het bos-kussensloop van Toon Tellegen (€ 15,75) zeer toepasselijk. En de kussensloop Cirkels (€ 20,-) met een mooi gedicht van Fetze Pijlman is ook nog eens schattig met het afgebeelde stokstaartje. Maar als zelfverklaarde globetrotter waardeer ik het reisgedicht van J. Deelder (€ 15,75) zeer. In mijn dromen reis ik de hele wereld over; langs plekken waar ik over gelezen heb of ga ik terug naar plaatsen waar ik echt geweest ben.

Kussensloop Plint - J.A. Deelder

Foto: © Véronique

Uit eigen ervaring wil ik trouwens mijn complimenten maken voor de kwaliteit van de Plint-kussenslopen. Al meer dan tien jaar heb ik een andere poezië-sloop van Plint. Deze wordt nu wat minder vaak gebruikt, maar de tekst is ook na het vele (binnenstebuiten) wassen nog steeds goed zichtbaar. Niet alleen met de hand gedrukt, maar ook nog eens duurzaam geproduceerd.

Plint kussensloop kwaliteit

Foto: © Véronique

Kussensloop Mr Darcy

Mocht je dat extra uurtje nu niet gebruiken om te lezen, maar liever gaan slapen, dan tip ik hierbij mijn guilty pleasure. Ik ben namelijk al tijden verliefd op de kussensloop van Mr Darcy (gezien bij de Engelse webshop van het Jane Austen Centre € 16,90). Helaas heb ik steeds excuses waardoor ik ‘m nog niet besteld heb, maar ik wilde jullie deze geestige ‘I Dream of Darcy!’ kussensloop niet onthouden.

Pillowcase Mr Darcy

Bron: www.janeausten.co.uk

 

Mijn bookish kussens en leeslampje liggen al klaar. Nu alleen nog het dilemma welk boek ik ga lezen in dat extra uurtje komend weekend 😉 Iemand nog tips?

 

Deken send books

Foto: © Véronique

 

Geef een antwoord