Glow in the Dark in boekenland

Vond jij als kind die Glow in the Dark sterren en -planeten voor op je muren en plafond ook zo leuk? Dan heb ik goed nieuws voor je want vandaag de dag is deze lichtgevende techniek ook in boekenland door gedrongen.

Boeken

Natuurlijk hoort Glow in the Dark bij een kinderboek. Op de kaft van ‘Welterusten, lieve Bobbi’ van Monica Maas lichten het maantje en de sterren op in het donker. Erg leuk om het boek ’s avonds na het voorlezen en het licht uitgaat zichtbaar in de kinderkamer te laten liggen of staan.

Ook het tienerboek Bizar van Sjoerd Kuyper heeft een lichtgevende cover. Zelfs de rug en achterzijde hebben een duidelijk Glow in the Dark effect. Het boek is tevens een absolute aanrader qua verhaal, daarover kun je alles lezen in mijn eerder geplaatste recensie.

In mijn optiek is het nu wachten op de Glow in the Dark druktechniek op boekpagina’s. Hoe gaaf zou het zijn om bij een spookverhaal ieder hoofdstuk te beginnen met een lichtgevende titel of enkele gloeiende illustraties door het boek heen?

Book sleeves

Wist je dat Glow in the Dark ook in stof verwerkt wordt? Met die stof worden bijvoorbeeld ook book sleeves gemaakt. Niet alleen geweldig, maar het kan ook handig zijn om snel je boek terug te vinden in bijvoorbeeld je tas of ’s avonds in je tent. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan naar dat lichtgevende stofje. Zo heb ik een vrolijke fantasie booksleeve van Books, Art, Liberty.

Pins

Op Etsy kwam ik geweldige Harry Potter pins van het Spaanse merk HephaeStudio tegen. In de Potter films lichten de patronussen op en ik vind het dus zo enorm gaaf dat ze dat ook in de pins hebben kunnen verwerken. Topidee, al zeg ik het zelf 😉

Boekenlegger

Mogelijk zit er een Glow in the Dark fabriek in Spanje, want bij een bezoek aan Madrid in 2018 vond ik al lichtgevende boekenleggers. Achteraf heb ik een klein beetje spijt dat ik niet ook de andere varianten heb gekocht, maar ik ben nog steeds blij met deze gloeiende vondst.

Verder nog

Helaas kan ik geen antwoord geven over hoelang het gloei-effect van de verschillende items duurt. Ik ben al lang in slaap gevallen voor het gloei-effect is uitgewerkt. En dat kan zowel iets zeggen over mijn grote behoefte aan slaap of over het mogelijk langdurende lichteffect.

Met een beetje zoeken ontdek je nog veel meer Glow in the Dark producten die wel iets met boeken te maken hebben. Dus ja die lichtgevende limited edition funko van een Hogwarts huisgeest spookt tegenwoordig in mijn appartement rond.

En niet gekocht, maar wel gevonden: een lichtgevende Marauder’s map notitieboek.

Marauders Map glow in the dark
Bron: https://desprookjeswinkel.be

Mocht je nog andere bookish Glow in the Dark ontdekkingen hebben gedaan, laat het me dan vooral weten. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe bookish producten.

Geef een reactie