De Engelse boekbox

Eerder dit jaar heb ik al de boekboxen uit Nederland en Duitsland besproken, deze keer tip ik enkele boekboxen uit Engeland. Ze hebben daar echter aardig wat boekboxen en mijn budget laat het helaas niet toe om ze allemaal uit te proberen. Ik beperk me daarom tot de drie boekboxen die ik persoonlijk heb besteld en het Bookish Lifestyle oké-stempeltje krijgen: The Travelling Reader, The Book Matchmaker en Fairyloot.

The Travelling Reader / Fernweh Fiction

The Travelling Reader unboxing 2

Foto: © Veronique

De boekbox van The Travelling Reader/Fernweh Fiction bevat steeds een boek dat zich ergens in Engeland afspeelt. De bedenkers van deze boekbox gaan altijd persoonlijk op onderzoek uit in de regio waar dit boek zich afspeelt. Daar gaan zij op zoek naar lokale producten die ze kunnen toevoegen aan de boekbox. Dan moet je vooral denken aan lokale thee, koffie en iets te snoepen. Maar ook zoiets als een zeepje, kaarsje of andersoortig souvenir uit desbetreffende regio. Ook zit er altijd een bijzondere boekenlegger in de doos. In iedere boekbox tref je verder foldermateriaal aan van de lokale VVV. Onder andere een plattegrond en wat er zoal in de regio te doen is en een lokale ansichtkaart met daarop een welkomstwoordje van de samenstellers.

The Travelling Reader voorbeeldfoto

Foto: © Veronique

Ik moet er bij vermelden dat begrijperlijkerwijs niet alle boeken vers van de pers zijn, maar je kunt verzekerd zijn van een kwalitatief goede roman die zich in Engeland afspeelt. Tot mijn verassing kwam ik tijdens het lezen van het boek tussen de pagina’s enkele los toegevoegde foto’s tegen. Op die foto’s staan locaties uit het boek. Wat een aangename leeservaring. Tot op heden is dit mijn favoriet onder de boekboxen, ik vind dit een geweldig concept.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe boekbox. Je hebt de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan een box los te bestellen. Een doos kost £35,- en de verzendkosten bedragen £13,55. Je betaalt met creditcard. Omgerekend komt dit op zo’n €50,- uit. Niet iets wat ik iedere maand kan en wil betalen voor 1 boek, maar de verrassende lokale Engelse producten maken het zo nu en dan zeker de moeite waard. Ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor alles wat Engels is.

Je weet nooit welk boek je gaat ontvangen, maar iedere maand wordt op de website de locatie bekend gemaakt (als je door wilt scrollen tenminste) via This month’s theme. Verder wil ik ook nog even melding maken van het mooie overzicht aan Engelse streken op de website. Wanneer je doorklikt, lees je meer over die regio. Ook vind je er een overzicht van boeken die zich in die streek afspelen. Een anglofiel kan hier zeker zijn/haar hart ophalen, ook zonder een boekbox te bestellen.

The Travelling Reader unboxing 1

Foto: © Veronique

The Book Matchmaker

The Bookmatchmaker unboxing 2

Foto: © Veronique

Nog zo’n leuk concept is The Book Matchmaker. Door middel van 4 woorden of een genre kies je blindelings een Engelstalig boek. Het idee hierachter is dat je door het blindelings te kiezen misschien wel een nieuw boek, auteur of genre ontdekt. The Book Matchmaker heeft ook een Surprise Book Lover Gift Box. In zo’n cadeaudoos zit een nieuw boek (niet perse dit jaar uitgegeven), een mok (wisselt per seizoen), een warme drank naar keuze (thee, koffie, chocolademelk), koekje of chocolade naar keuze en een omgebogen lepel met quote als boekenlegger. Dit alles ingepakt in kleuren die bij het jaargetijde horen. Ik zag dat de kerstdoos al te bestellen is, dus mocht je op zoek zijn naar een origineel en mooi ingepakt decembercadeau, kijk niet verder en bestel. Het boekgenre (ook jij weet dus niet welk boek het wordt) kies je tijdens het bestellen, net als de warme drank en zoetigheid. Een surprisebox kost £29,99, de verzendkosten zijn £5,60. Omgerekend is dit ongeveer €40,-. Je kunt afrekenen met creditcard of paypal.

Mocht je de complete box te prijzig vinden, dan zijn er ook verassingsboeken met warme drank naar keuze verkrijgbaar. Net zo mooi ingepakt, maar minder duur. Je kunt zelfs kiezen uit een ongelezen nieuw boek (£13,99) of een net uitziend tweedehands boek (£9,99). Maar je weet dus niet welk boek, je kiest door middel van 4 woorden of een genre. De verzendkosten blijven hetzelfde (£5,60). Niets weerhoudt je natuurlijk om dit concept zelf bij elkaar te zoeken voor onder de kerstboom, maar mocht je daar te druk voor zijn, bestel dan gewoon bij deze dames.

The Bookmatchmaker unboxing 1

Foto: © Veronique

Fairyloot

Fairyloot unboxing 2

Foto: © Veronique

Het Engelse Fairyloot is in mijn ogen de meest populaire Young Adult fantasy boekbox van Europa. Als je er eentje wilt bemachtigen moet je er als de kippen bij zijn op de dag dat de nieuwe maandbox online komt. Steeds zijn ze binnen een paar uur uitverkocht. Maar wat maakt Fairyloot nu zo populair? Ten eerste hebben ze steeds een vers van de pers topboek uit het Engelse YA-fantasy-genre te pakken. Daarnaast heeft Fairyloot volgens mij zo’n grote afname dat uitgevers graag wat extra’s doen, zoals de handtekening van auteurs op bookplates toevoegen. Of zelfs een eigen Fairyloot-cover laten drukken, waardoor het boek een collector’s item wordt. Ook weten ze steeds leuke items aan de box toe te voegen die het heel goed doen bij het (jeugdige) publiek. Zo zal er in de komende decemberbox een Funko Pop zitten, deze poppetjes zijn razendpopulair bij velen. Vaak bevat zo’n box ook items die speciaal zijn gemaakt voor Fairyloot, zoals de drakenshawl op onderstaande foto. Wat ik ook erg leuk vind, is dat je in je box een kaartje aantreft met daarop een fairylootnummer. Er zijn steeds 2 mensen met hetzelfde nummer. Door dit nummer met een hastag (#) te koppelen aan je Instagramfoto, kun je in contact komen met die ander en bijvoorbeeld met elkaar het boek bespreken. Al heb ik dit persoonlijk nog niet meegemaakt, dus het lijkt erop dat niet iedereen op zoek is naar contact of een buddyread. Maar het is de gedachte die telt, toch?

Als het gelukt is om een box te bemachtigen dan kun je deze per creditcard of paypal afrekenen. Het zal omgerekend neerkomen op ongeveer €35,-  per box (£26,- voor de box en £6,92 voor verzending). Dat is wel de moeite waard om zo nu en dan op een vastgesteld tijdstip proberen de boekbox te bestellen. Mocht je fan zijn van het YA-fantasygenre en het geld ervoor hebben, dan is het ook te overwegen om een abonnement te bemachtigen. Voor het aantal maanden dat je het abonnement afsluit ben je dan verzekerd dat je de Fairylootbox ontvangt.

Fairyloot unboxing 1

Foto: © Veronique

Iemand nog een andere Engelse boekbox-tip?

Er zijn nog meer Engelse boekboxen, maar helaas beschik ik niet over een geldboompje waardoor het niet mogelijk is om ze allemaal uit te proberen. Zo zag ik bijvoorbeeld de Bookboxclub (Young Adult boekbox), Prudence and the Crow (vintage boekabonnement), Book & a Brew (boek en thee) en Hook and a Book (een leesboek, wol en haakpatroon dat iets met het boek te maken heeft). Maar er zijn er nog meer. Ik ben dan ook benieuwd naar jullie ervaringen met andere boekboxen uit Engeland. Heb je nog aanraders voor de Bookish Lifestyle lezers?

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie