200 jaar Jane Austen: bijzondere bookish items

Dat 2017 een bijzonder jaar is voor Jane Austen fans, blijkt wel uit de bijzondere producten die zijn verschenen. Vandaag, 18 juli 2017, is het namelijk precies 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed. Ze is 41 jaar geworden. Dit blog tipt jullie enkele bijzondere items.

Jane Austen

Jane Austen, beroemd door haar romans Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park en Emma en ook van Northanger Abbey en Persuasion. Wist je dat deze laatste 2 romans pas naar haar dood zijn uitgebracht. Eén roman heeft ze zelfs nooit kunnen afronden; deze laatste kreeg uiteindelijk de titel Sandition.

Graphic Novels van Jane Austen

Foto: © Véronique

Het afgelopen jaar heb ik al verschillende producten besproken. In eerdere blogposts sprak ik al over Jane Austen’s Pride & Poetry (Magnetic Poetry), Exlibris met een quote van Jane Austen en de webshop What’s in a bag had en heeft diverse Jane-producten in de collectie. En dan zijn er nog de graphic novels van enkele van Jane’s romans. En wat dacht je van het kleurboek Color and Colorability

In deze blogpost toon ik jullie in mijn ogen de meest bijzondere artikelen van dit moment.

Munt

Dit jaar is er voor het eerst een Jane Austen munt van £ 2 geslagen. Je hebt ze in 3 varianten, de gewone (€ 15,-), de zilveren (€ 84,95) en de dubbele zilveren (€ 126,-). Tot 15 juli waren ze vooruit te bestellen, de webshop geeft aan dat ze ook nog na te bestellen zijn. Persoonlijk vind ik ze erg mooi, maar helaas laat mijn bankrekening het niet toe om alles wat ik mooi vind ook aan te schaffen.

Munt Jane Austen

Bron: www.janeausten.nl

 

Herdenkingsdecoratie

Niet alleen is er een munt, maar ook een herdenkingsdecoratie (€ 10,95). Deze heeft een doorsnede van 8,5 cm. Zeker een item dat een fan kan bekoren.

Jane Austen herdenkingsdecoratie

Bron: www.janeausten.nl

 

Pop Art magneten

Deze magneten (€ 6,81) verdienen wat mij betreft, vanwege de Pop Art look, een plaatsje in dit overzicht. Natuurlijk houden we van de klassieke Jane, maar zo nu en dan een modern en kleurrijk item is niet te versmaden. Er zijn trouwens ook magnetische boodschappenlijstjes (€ 3,40) in Pop Art-stijl beschikbaar.

Jane Austen Pop Art magneten

Bron: www.janeausten.co.uk

Reisdagboek

De zomervakantie staat voor de deur, voor sommigen is deze zelfs al begonnen, en dus tip ik ook nog even een reisdagboek met quote uit Northanger Abbey (€ 22,73). Het zijn blanco pagina’s en daardoor ook zeer geschikt voor Bullet Journalling. En mocht je naar het Verenigd Koninkrijk gaan, dan is het misschien wel leuk om het boek ‘Het Engeland van Jane Austen‘ (€ 22,99) mee te nemen. Hierin staan niet alleen de plaatsen waar Jane in haar leven gewoond heeft, maar ook de vele filmlocaties.

Jane Austen reisdagboek

Bron: www.janeausten.co.uk

Clutch

En dit is toch wel een favoriet van mij en deze ga ik zeker nog een keer aanschaffen. Een clutch met de opdruk van een Jane Austen boekenkaft. Dat behoeft verder geen uitleg toch? Afhankelijk of je met of zonder schouderbandje wilt, kost deze momenteel € 38,50 tot € 42,50. Er zijn 2 verschillende boekopdrukken (link naar tweede model).

Clutch Sense and Sensibility

Bron: www.janeausten.nl

Nog meer Jane Austen

Het is niet te doen om alle Jane Austen producten op te sommen. Vond je bovenstaande producten leuk en kun je niet genoeg krijgen van Jane Austen kijk dan vooral ook verder op de volgende webshops:

Jane Austen buttons

Bron: www.janeausten.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord