Magnetic Poetry voor een Bookish Lifestyle

Magnetic Poetry… je kent ze vast wel: losse woordjes waar je zelf poëtische zinnen mee kunt maken. Maar wist je dat er steeds meer thema-doosjes op de markt komen? Ik niet en ik kijk momenteel mijn ogen uit op de Amerikaanse homepage. In deze blogpost een opsomming van de boekachtige thema’s.

Het ontstaan van Magnetic Poetry

Magnetic Poetry Original Kit

Bron: The Literary Gift Company

Het verhaal achter Magnetic Poetry is er eentje om te onthouden. Dave Kapell, oprichter van de magnetische poëzie, had tijdens het schrijven van songteksten een writer’s block. Om dit probleem te verhelpen, schreef hij interessante woorden op stukjes papier en begon er mee te schuiven op zoek naar inspiratie. Hij had niet op een niesbui gerekend die al zijn briefjes door elkaar liet dwarrelen. Maar Dave was niet voor 1 gat te vangen en lijmde de stukjes papier op magneetjes en arrangeerde ze op een bakblik uit de oven. Echter, Dave moet ook wel eens eten en dus belanden de magnetische woorden op de koelkastdeur. Zijn vrienden zagen de woorden op de koelkast en begonnen zichzelf te vermaken met het herschikken van de magnetische woorden. Het idee was geboren!

Ondernemend als Dave is, leek het hem wel wat om pakketjes te verkopen op een lokale ambachtelijke markt. Alle 100 zelfgemaakte kits waren binnen 3 uur uitverkocht. Diezelfde avond heeft hij al zijn vrienden opgetrommeld om te helpen nieuwe pakketjes te maken. Ook deze waren de volgende dag weer net zo snel uitverkocht. En zo onstond het huidige Magnetic Poetry. Ondertussen zijn er al meer dan 3 miljoen kits verkocht en zijn er vele variaties op de ‘Originele Kit‘ op de markt gebracht.

Bookish Magnetic Poetry

Ik vind deze magnetische poëzie een origineel cadeau voor een schrijver of creatieve boekliefhebber. Een schrijver heeft er mogelijk profijt van net als Dave. Door woorden te husselen en zinnen te vormen, wordt je vanzelf op een verhaallijn gebracht waar je misschien nooit aan gedacht had. En de creatieve boekliefhebber kan zijn of haar favoriete zinnen reconstrueren en mogelijk gebruiken als fotoprop. Let op: het gaat wel om Engelstalige woorden.

Onder die themavarianten bevinden zich ook enkele met een Bookish Lifestyle thema. En dat zijn de volgende:

Creëer je eigen poëzie met woorden die alles met boeken te maken hebben met de kit Book Lover edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company).

Magnetic Poetry Book Lover

Bron: The Literary Gift Company

Je laat de geestige Shakespeare in je los met de woorden uit de Shakespeare edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company of € 17,20 bij Fonq).

Magnetic Poetry Shakespeare

Bron: The Literary Gift Company

Gekwelde dichters kunnen hun hart luchten met de Edgar Allan Poe edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company).

Magnetic Poetry Edgar Allan Poe

Bron: The Literary Gift Company

Een zelfbedacht sprookje heb je snel gemaakt met alle woordjes uit de Brothers Grimm edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company).

Magnetic Poetry Brothers Grimm

Bron: The Literary Gift Company

De populaire Charles Dickens edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company) brengt je terug naar Victoriaanse tijden.

Magnetic Poetry Charles Dickens

Bron: The Literary Gift Company

Tijden van Tom Sawyer en Huckleberry Finn herleven met de Mark Twain edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company).

Magnetic Poetry Mark Twain

Bron: The Literary Gift Company

‘Last, but not least’ de Austen’s Pride and Poetry edition (€ 12,48 bij The Literary Gift Company). Deze kit is het perfecte kit voor de romantische lezer of schrijver. Helemaal in de stijl van Jane Austen.

Magnetic Poetry Jane Austen

Bron: The Literary Gift Company

 

Nog meer Magnetic Poetry

Vergeet vooral niet ook nog even te kijken op de Amerikaanse homepage van Magnetic Poetry voor nog veel meer themavarianten. Nog niet alles zal al in Europa te koop zijn en de verzendkosten uit de USA zullen hoogstwaarschijnlijk te hoog zijn, maar het is altijd leuk om te weten welke onderwerpen er nog meer zijn. Je kunt denken aan thema’s als katten, honden, muziek, fietsen en verschillende talen. Maar ze hebben ook idioot gekke thema’s als taco’s, baarden en luiaards! Echt waar.

En speciaal voor vandaag op World Chocolate Day: de chocolade editie!

Magnetic Poetry Chocolate

Bron: The Literary Gift Company

 

Verkrijgbaar

Soortgelijke themadoosjes ben ik in de loop der jaren in verschillende cadeauwinkels tegen gekomen. Op dit moment kan ik echter niet achterhalen of en waar deze specifieke Bookish doosjes verkocht worden. Zodra ik de kits tegen kom in een Nederlandse winkel zal ik het jullie laten weten. Ze zijn in ieder geval te koop bij de Engelse webshop ‘The Literary Gift Company‘. De verzendkosten zijn ongeveer gelijk aan de pakketkosten in Nederland. Het zal alleen een paar dagen langer duren voor je de bestelling in huis hebt. Zelf heb ik goede ervaringen met deze webshop.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord