Bookish webshop: Legami Milano

Het Italiaanse merk Legami Milano heeft een uitgebreide stationery collectie, maar is tevens enorm bookish vanwege de zeer ruime keuze aan boekenleggers en een heuse Booklover productlijn.

Legami logo
Bron: www.legami.com

Webshop

De producten van Legami Milano zijn vrolijk, betaalbaar en bovenal behoorlijk bookish. En het mooie is dat je deze producten in vele boek- en cadeauwinkels door heel Europa kunt vinden. Toch niet kunnen vinden in de winkel bij jouw om de hoek? Geen nood, hoogstpersoonlijk heb ik de webshop uitgeprobeerd en deze is een goed alternatief om die leuke, betaalbare bookish cadeautjes alsnog te scoren.

Legami notitieblok en pennen
Foto: © Véronique

De webshop is overzichtelijk ingedeeld in 8 hoofdrubrieken; Highlights, Diaries, Calendars, Stationery, Greeting cards and Gift bags, Home, Travel and free time en Gift ideas. Zoals je aan de rubrieknamen al kunt zien heeft de webshop zeer veel verschillende producten. Zo hebben ze de gebruikelijke stationery-producten als agenda’s, notitieboeken, pennen en potloden. Maar ook brillenkokers en -doekjes, reisaccesoires, multitools, lampjes in lettervorm en zelfs regenhoedjes, strandlakens en handwarmers.

Booklover stationery

Wanneer je op de website in het zoekveld het woord ‘booklover‘ intypt, gaat er een Bookish Lifestyle wereld voor je open. Mokken, notitieboeken, kalenders, pennen, magneten, telefoonhoesjes, tassen en zeer veel leuke boekenleggers. Allemaal op en top bookish!

Zo zijn daar op de eerste plaats de zwart-witte Booklover producten. In de loop der tijd heb ik al een aardige Booklover-collectie opgebouwd, mede dankzij vrienden die mij steeds zo’n geweldig (en betaalbaar) bookish item cadeau doen. Behalve dat het ontzettend praktische cadeaus zijn, vind ik ze ook erg stijlvol en fotogeniek.

legami-booklover_collectie
Foto: © Véronique

Het andere bookish element bij Legami is de enorme keuze aan boekenleggers op de website. Zoveel leuks om uit te kiezen en volgens mij is er voor iedere type lezer wel een boekenlegger te vinden. Zo zijn er boekenleggers met elastiek met je sterrenbeeld, interessante quotes voor vele gelegenheden, vrolijke kleurtjes of schattige beestjes (oh, die pandabeertjes bijvoorbeeld). Mocht je de voorkeur geven aan magnetische boekenleggers: ook deze zijn in de webshop te vinden.

Boekenleggers met elastiek
Foto: © Véronique

Mijn persoonlijke favoriet zijn toch wel de boekenlegger kalenders. Iedere maand een nieuwe boekenlegger die je zowel met als zonder de dagaanduiding eruit kan scheuren en als losse boekenleggers in je boeken kunt gebruiken. Twaalf nieuwe boekenlegger voor nog geen € 5,- , eigenlijk dertien als je de cover (die ook uitscheurbaar is) mee telt.

Deze kalenders hebben ook enkele varianten voor de verschillende type lezer, zoals de kunstliefhebber, de reiziger, de natuurliefhebber, de dromer of de dierenliefhebber. Voor komend jaar heb ik voor mezelf de vrolijke ‘A Booklover never goes to bed alone‘ 2020 kalender aangeschaft.

Legami bookmark kalenders
Foto: © Véronique

En ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens het online shoppen deze twee vrolijke bookish magneten echt niet kon laten liggen. Maar € 1,95 per stuk en op en top bookish! Kijk vooral ook zelf even bij de vele Legami magneten. Wie weet zie jij ook nog wat leuks.

Legami magneten
Foto: © Véronique

Niet-bookish producten

Niet alleen boekliefhebbers vinden bij dit merk leuke items. Ook reizigers, fietsers en stationery-liefhebbers kunnen hier iets van hun gading vinden. Omdat ik zoveel leuks zag, heb ik ook nog enkele andere leuke producten besteld. Te weten een opvallend notitieblok, een set twee-kleurige pennen en een zomerse magneet.

Legami stationery
Foto: © Véronique

En toen ik dit dubbelzijdige potlood zag had ik direct een Harry Potter associatie. Maar dat zal wel aan mij liggen (hahahaha).

Legami 2 zijdig potlood
Foto: © Véronique

Het bestellen bij de webshop gaat erg gemakkelijk. Je kunt vervolgens betalen met creditcard of paypal en de bezorging gebeurd (in Nederland) met DHL. Ik had mijn bestelling, netjes verpakt, binnen een week in huis.

Geef een antwoord