Vrijdag de dertiende en zwarte katten

Bij vrijdag de dertiende wordt al heel snel de associatie met ladders en zwarte katten gemaakt. De ladder laat ik even voor wat het is. Deze week aandacht voor de zwarte bookish kat die geen ongeluk brengt.

Deze zwarte katten zorgen er namelijk voor dat de boeken niet omvallen. Én ze zullen je bookish interieur een kittige boost geven. Nog een pluspunt is dat ze uitermate geschikt zijn voor mensen met een kattenallergie.

De heks en haar kat

Deze enkele Balvi-boekensteun van een schattige heks met haar kat passen perfect bij vrijdag de dertiende. Ook is het de ideale aankleding voor Halloween of voor je collectie heksenboeken. Onder andere verkrijgbaar bij de Engelse webshop The Literary Gift Company (€ 12,31).

Balvi boekensteun heks
Foto: © Véronique

Op Etsy zag ik nog een andere heks met zwarte kat (€61,78). Deze is van de Amerikaanse verkoper KnobCreekMetalArts. Ik houd wel van humor-in-de-kleinste-details zoals hoe deze kat tegen de boeken aan “botst”. Helaas vind ik de prijs in combinatie met de verzendkosten vanuit de Verenigde Staten veel te prijzig, dat het voor mij bij bewonderen op afstand blijft voor deze boekensteun.

Kat in actie

Wie meer in het dagelijkse leven van een kat geïnteresseerd is, zou de volgende zwarte kat boekensteunen kunnen overwegen. Het zou helemaal tof zijn als je zijn lijfje zou vullen met zwarte boeken. Onder andere verkrijgbaar bij het Engelse The Literary Gift Company (€ 67,27).

Waar ik bij de “lopende” kat hierboven tipte dat het waarschijnlijk mooi is om alleen zwarte boeken te gebruiken, adviseer ik juist om grijze of witte boeken tussen onderstaande katachtige boekensteunen van het merk Moses te zetten. Deze set katten zal eerder in het oog springen met een andere kleur boekenkaft om tegen aan te leunen. Gevonden in de webshop van Blokker (€ 25,95).

Boekensteun kat Blokker
Bron: www.blokker.nl

Gek op katten of ken je iemand die van boeken en katten houdt? Nog meer bookish kattenproducten vind je in de blogpost ‘Bookish katten om zonder handschoenen aan te pakken‘.

Geef een antwoord