Bookish katten om zonder handschoenen aan te pakken

Donderdag 8 augustus was het Internationale Kattendag en dan kan Bookish Lifestyle natuurlijk niet achterblijven met geweldige bookish cadeaus die iets met katten te maken hebben. In deze blogpost enkele van mijn favorieten.

Spiegeltje, spiegeltje van de kat

In mijn blogpost over webshop Olleke had ik ze al genoemd, maar ze zijn te leuk om niet nog eens onder de aandacht te brengen: de zakspiegeltjes met de Divine en Wizard kat uit Harry Potter erop.

Zakspiegeltjes Olleke
Foto: © Véronique

Kittige mok met pootafdruk

Deze mok in rustieke kleuren is te gek voor katten- en boekenfans. Negen prints van katten gevuld met quotes van beroemde schrijvers als Emily Brontë, L.M. Montgomery en Mark Twain. En persoonlijk ben ik helemaal weg van de pootafdruk in de mok.

Katten op boeken op sokken

Je bent helemaal het katten(boeken)vrouwtje wanneer je deze bookish sokken draagt. Ik vind ze erg stylish. Leuk om cadeau te geven, maar misschien nog wel leuker om ze zelf te houden.

cats_on_books_socks
Bron: The Literary Gift Company

Pim en Pom muurstickers

Wie zegt dat muurstickers alleen voor kinderkamers zijn? Zelf heb ik een sticker van een open haard in mijn appartement, omdat een echte helaas niet kan. En nu zijn er dus ook schattige Pim en Pom muurstickers in klein en groot formaat. Inderdaad leuk voor een kinderkamer, maar die kleine poesjes zijn ook erg leuk om als een enkele sticker ergens in je huis op de muur te plakken. Bijvoorbeeld op het hoekje naar de keuken of op of naast de voordeur alsof de kat naar buiten wilt. Maakt je huis toch net wat spannender.

Pim en Pom muurstickers
Bron: Fiep Westendorp webshop

Pin je kat er maar op vast

Pins en buttons zijn geweldige statements. Voor op je jas, tas of etui. Ondertussen heb ik er al aardig wat verzameld en één van mijn nieuwste aanwinsten is deze kittige pin van Punky Pins.

Punky pins books and cat
Foto: © Véronique

Nog meer bookish kattenproducten vind je in de blogpost ‘Vrijdag de dertiende en zwarte katten‘.

Favoriete kattenboek allertijden

Als je mij zou vragen wat mij favoriete kattenboek allertijden is, dan heb ik daarop maar één antwoord: Dewey, de bibliotheekkat van Vicki Myron en Brett Witter (ISBN 9789049201074). Gewoonweg hartverwarmend en tranentrekkend goed.

Boek Dewey bibliotheekkat
Foto: © Véronique

Geef een antwoord