Het is altijd theetijd met Alice

‘It’s always tea time’ van de Mad Hatter is één van de beroemdste quotes uit Alice in Wonderland. De Engelse theewinkel Whittard weet hier wel raad mee, namelijk met een geweldig theeservies en een heuse Alice theelijn.

Whittard sleutelmok Alice
Foto: © Véronique

Servies

Volgens mij snappen jullie allemaal wel dat ik de sierlijke mok, op de foto hierboven, uit het Alice in Wonderland servieslijn écht niet in de winkel achter kon laten. Wat een geweldig sleutel-oor! Ik heb gekozen voor de mok met Alice-afbeelding, maar weet dat er ook nog mokken met een afbeelding van de Mad Hatter en het konijn zijn. Op de andere zijde van de verschillende mokken bevindt zich nog een toepasselijke quote. Op die van mij staat ‘Curiouser and curiouser, cried Alice’.

Whittard sleutelmokken Alice
Foto: © Véronique

Verder bevat deze servieslijn nog veel meer producten. Zo zijn er standaardmodel mokken met een theeparty scene of de Hartenkoningin. Deze laatste mok staat niet op de website, maar is in de winkel in het Londense Covent Garden nog volop verkrijgbaar. Verder zijn daar een thee-voor-één-pot-en-kop, een theeparty ontbijtbord (22 cm groot), een melk en suikerpotje en een porseleinen bewaarpot voor thee. En bij zo’n compleet theeservies mag natuurlijk een thee-ei met Alice niet ontbreken.

Whittard Alice Collection
Foto: © Véronique

De complete Alice in Wonderland-servieslijn is the vinden op de website van de Whittard theewinkel.

Thee

Bij servies hoort natuurlijk ook thee en koekjes. Whittard thee is al geweldig van smaak, maar met de mooie verpakkingen is het helemaal een feestje. De grote blikken losse Alice thee zijn er in de smaken: Afternoon Tea, een bloemige Piccadilly Tea en de Garden Party Oolong Tea. De net zo schattige kleinere blikjes bevatten de smaken: English Breakfast, Earl Grey en English Rose. En maakt de smaak je niet uit, dan kun je je keuze altijd nog laten leiden door de kleur en afbeelding van één van de theeblikken.

Whittard thee groot Alice
Foto: © Véronique

Mocht je geen fan zijn van losse thee, dan heeft Whittard een set van 3 doosjes met daarin elk 10 theezakjes in de smaken English Breakfast, Earl Grey en English Rose.

De complete Alice in Wonderland-theelijn is the vinden op de website van het Engelse Whittard. Of mocht je binnenkort toevallig het Verenigd Koninkrijk bezoeken, dan kun je natuurlijk ook altijd terecht in de vele Engelse winkels. En als ik nog een tip mag geven: kijk ook eens bij het overige aanbod van Whittard, want het ziet er allemaal geweldig uit en het smaakt verrukkelijk. Zo ben ik onbewust koekjesblikken aan het verzamelen 😉

Whittard koekblikken
Foto: © Véronique

Als cadeau voor een echte Alice in Wonderland fan zou je kunnen denken aan ‘A very Alice Tea Party Gift Set‘. Deze bestaat uit 15 theezakjes (5x English Breakfast, 5x Earl Grey, 5x English Rose), 100 gram Chocolate Chip koekjes, een standaardmok met de Tea Party en een theeschoteltje. Of stel iets soortgelijks zelf samen uit bovenstaande producten met in jouw ogen de leukste mok en de lekkerste theesmaak.

Whittard gift set Alice in Wonderland
Bron: © Whittard

Leesvoer voor bij de thee

Mocht je nog op zoek zijn naar passend leesvoer voor bij het kopje thee, denk dan eens aan Harteloos (Heartless) van Marissa Meyer. Een heerlijk fantasieboek over het leven van het jonge meisje lady Catherine Pinkerton voordat zij de beruchte Hartenkoningin werd.

Boek Heartless van Marissa Meyer
Foto: © Véronique

Ik kreeg trouwens ontzettend veel zin in één van de vele gebakjes en taartjes die de revue passeren in dit leesboek. Misschien kun je er maar beter voor zorgen dat je een High Tea of theepartijtje van de Mad Hatter klaar hebt staan om dit boek te complementeren.

Geef een reactie