Back to School met Bookish Lifestyle

De scholen gaan bijna weer beginnen, dus het is weer de hoogste tijd om nieuwe schoolbenodigdheden aan te schaffen. Wellicht overweeg je dit schooljaar wel iets bookish van aard?

Back to school overview
Foto: © Véronique

Schriften

Schriften of notitieboeken, ieder heeft zo z’n eigen voorkeur. Groot of klein formaat, harde of zachte kaft, met of zonder ringband. En dan hebben we het nog niet eens over de looks die helemaal bij jou moet passen. Voor een boekliefhebber natuurlijk iets bookish.

Persoonlijk maak ik veel gebruik van mijn Blossom Books notitieboek ‘Once upon a time‘. Een gelinieerde hardcover met een leeslintje zodat ik weet waar ik ben gebleven met mijn aantekeningen.

Blossom Books notitieboek
Foto: © Véronique

Mijn favoriete Engelse webshop The Literary Gift Company heeft een grote selectie aan bookish notitieboeken van klassiekers tot hedendaagse literatuur.

Harry Potter en Fantastic Beasts fans kunnen schriften en notitieboeken vinden bij de webshops Wizardingworld.nl en Olleke.be. En onderstaande magische schriften met zachte kaft vond ik bij de Engelse webshop Literary Emporium.

Literary Emporium schriften
Foto: © Véronique

Maar ik wil je vooral ook een leuk alternatief tippen, waar ik in de toekomst zelf ook nog een keer gebruik van hoop te maken als cadeau voor een boekenliefhebber. Namelijk de zelf te maken schriften van de Hema fotoservice.
Maak foto’s van je favoriete boekcovers en gebruik deze voor je persoonlijk bookish Hema-schrift met ringband. Verkrijgbaar in A4 en A5 formaat met ruitjes, gelinieerd of blanco papier. En vier plekken waarin je je foto’s kunt plaatsen: voorkant, achterkant en twee keer binnenzijde.

Etuis

Een etui behoort zeker ook tot de uitrusting van een scholier/student. Maar ze zijn niet alleen handig voor school, zelf heb ik ondertussen meerdere etuis in huis en op kantoor. Zo bewaar ik op kantoor mijn koptelefoon erin, heb ik een exemplaar om mijn bookish pennen- en potlodenverzameling in te bewaren en een magisch pennenblik voor op mijn bureau thuis.

Foto: © Véronique

En sinds kort heb ik nog twee exemplaren van PublikumArt toegevoegd, want dit soort etuis zijn handig om van alles in te bewaren, bijvoorbeeld mijn verzameling bookish buttons en pins.

Etui met bookish potloden
Foto: © Véronique

Meer bookish etuis kun je onder andere vinden bij de Engelse webshop The Literary Gift Company. Maar ik zag dat je bij de Hema fotoservice ook een etui met eigen foto kunt laten bedrukken. Misschien een idee om een close-up van een boekenplank met je favoriete boeken af te laten drukken op zo’n etui.

Schrijfwaar

Bij bookish schoolaccessoires horen natuurlijk ook boekgerelateerde potloden. Hierover schreef ik al eerder een blogpost ‘Bookish potloden: hip, hot en happening‘.

Potloden Literary Emporium
Foto: © Véronique

Vaak kun je in kantoorboekhandels in het buitenland ook leuke producten vinden. Zo vond ik deze boekengummetjes in Duitsland. Dus mocht je nog kans zien binnenkort de grens over te steken, kijk dan ook eens rond in een (kantoor)boekhandel voor pennen, potloden, gummen, notitieboeken en etuis.

boekengummetjes
Foto: © Véronique

Geef een reactie