Bookish webshop Literary Emporium

Gevonden: een webshop met originele literaire sieraden, stationery en kleding. En de naam van deze Engelse webshop… Literary Emporium. Deze week vertel ik alles over hun aantrekkelijke Bookish Lifestyle producten.

Literary Emporium

Eigenaresse Rio heeft haar liefde voor literatuur en handgemaakte producten gecombineerd in literaire cadeautjes met een twist. Dat resulteerde in 2012 in Literary Emporium. Wat mij betreft had ze geen betere keuze kunnen maken.

En om maar meteen met de deur in huis te vallen: persoonlijk vind ik het meest bijzondere cadeau de gepersonaliseerde sorteerhoed-ketting. Het hangertje is de sorteerhoed uit Harry Potter, die we allemaal wel kennen. Het persoonlijke element komt in de vorm van een bedeltje in de Hogwarts-huiskleur naar keuze plus een bedeltje met een letter naar keuze. Vervolgens mag je ook nog uit twee lengtes voor de ketting kiezen en je persoonlijke sorteerhoed is gereed. En dat voor maar £ 15,-. Dat is toch wel een erg leuk cadeau voor een Harry Potter fan, niet dan?

Literary Emporium ketting sorteerhoed

Foto: Veronique

Op de achtergrond van bovenstaande foto zie je ook nog een van de toffe op Harry Potter geïnspireerde schriften (£ 4,- per stuk). Maar er worden niet alleen Harry Potter-achtige artikelen aangeboden. Er zijn ook producten voor liefhebbers van Alice in Wonderland, de gezusters Brontë, Jane Austen, Oscar Wilde, Shakespeare en Virginia Woolf. Ook de feministen en de gothic literature-fans kunnen in de webshop iets van hun gading vinden.

Booklover gifts

Naast alle auteurs-gerelateerde producten zijn er ook nog verschillende algemene booklover gifts. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke notitieblokje (£ 3,25) en die geweldige set potloden met boekgerelateerde quotes (£ 6,50). 

Literary Emporium potloden

Foto: Veronique

Ook hebben ze verschillende bookish pins (£ 7,-per stuk), zoals “Just one more chapter” of “Go away I’m reading”. Deze vrolijk gekleurde “Literature Ladies” pin hieronder staat bijvoorbeeld nog op mijn verlanglijstje. Hier maak je zeker de blits mee in boekig gezelschap. Ook val je positief op met een van de verschillende strijkbare patches (£ 5,- per stuk) op je jas of tas.

Pin Literature Ladies

Bron: www.literaryemporium.co.uk

Bestel op tijd

Er zijn nog zo veel meer ontzettend leuke producten, zoals pins, broches, buttons, potlodensets in andere kleuren en meer te gekke sieraden. Check dus vooral de webshop en verzeker jezelf ervan dat je alles bekeken hebt. Had ik al verteld dat je bestelling wordt ingepakt met echt bookish vloeipapier? Zo wordt het uitpakken een waar feestje. 

Literary Emporium vloeipapier

Foto: © Veronique

De verzendkosten vallen mee en zijn vergelijkbaar met de pakketpost in Nederland. Betalen doe je met creditcard. Waar je wel rekening mee moet houden is de verzendtijd. Mijn pakketje deed er 10 dagen over. Mocht je dus op zoek zijn naar een decembercadeautje, wacht dan niet tot het laatste moment, maar bestel op tijd.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord