Mijn magische pin collectie

Sinds een jaar ben ik pins die iets met de magische Harry Potter wereld te maken hebben gaan verzamelen. Ondertussen is dat al een aardige collectie geworden. In deze blogpost toon ik een deel van mijn pin collectie.

Glow in the dark pins

Mijn verzameling is zo’n beetje begonnen met glow in the dark pins. Ik vond het erg leuk bedacht dat de patronussen als glow in the dark in de afbeeldingen van de personages zijn verwerkt. De afgelopen maanden heb ik nog enkele andere glow in the dark pins gevonden en aangeschaft.

Foto: © Véronique

Glitter en glamour pins

In het begin was ik ook net een ekster voor alles wat maar een glittertje bevatte. Want ja, iedereen kan wel een beetje glitter en glamour in het leven gebruiken, nietwaar? Deze glimmende sleutels, brieven, flesjes en taart kon ik dan ook echt niet in de verschillende webshops laten liggen.

Foto: © Véronique

Pins met humor

Andere magische pins die direct mijn aandacht trokken, waren die met een vleugje humor. Wat te denken van “My invisibilty cloak is broken”, een naambordje met een wiebeloog, een tropische wensspiegel, een bordje met Ik ben zo terug (BRB) op een chocolade-tovenaarskaart of de bioscoopaankondiging met “When Harry met Ginny”, ” The Butterbeer Club” en “Raiders of the Lost Prophecy”.

Foto: © Véronique

Pins met een knipoog naar COVID-19

Ook bestaan er pins waarvan je direct het Harry Potter aspect herkent en die verwijzen naar het pandemiejaar 2020. Aangezien dat het jaar was dat ik echt ben gaan verzamelen, wilde ik deze pins ook graag toevoegen aan mijn collectie. Zo heb ik een Most Undesirable No. 1 poster pin met COVID-19 symbool, een aankondigingsbord waarin studenten 2 meter afstand van elkaar moeten houden en een button met “Sirius Social Distancing”.

Foto: © Véronique

Pins met Kerst thema

Net als het pandemie thema, vond ik enkele pins met een kerst thema te leuk om niet aan mijn collectie toe te voegen. Zo zijn daar de Deathly Hallows kerstkrans pin en de Accio Mistletoe.

Foto: © Véronique

Pins met een feministisch randje

Doordat ik bij een bibliotheek voor emancipatie en vrouwengeschiedenis werk, vond ik het leuk om enkele pins met een feministisch tintje aan mijn collectie toe te voegen. De “We can do it” spierballen set, de Helena Ravenclaw Women’s Rights Foundation en Molly Weasley als Badass Mother (te zien op de foto met humoristische pins hierboven).

Foto: © Véronique

Interactieve pins

De laatste tijd zijn er ook steeds meer interactieve pins te vinden. Pins die kunnen draaien, met deurtjes die open kunnen, onderdelen die los van elkaar kunnen bewegen of waar een plattegrond tevoorschijn komt door lichaamswarmte.

Foto: © Véronique

Glas-in lood pins

Behalve interactieve pins zie ik ook steeds vaker pins waar een deel doorzichtig is of een glas-in-lood effect hebben. Zoals je op de foto kunt zien, kan dit een heel mooi effect geven.

Foto: © Véronique

Kettingpins

Bij gebrek aan een betere benaming, noem ik ze maar kettingpins. Maar het zijn dus 2 pins die met elkaar verbonden zijn door middel van een kettinkje en die je draagt op de twee punten van je blouse of vest. Toch wel opvallende en bijzondere pins die ik nu al enkele malen tegen ben gekomen. Een Azkaban versie heb ik alvast in mijn collectie opgenomen.

Foto: © Véronique

Pins voor het goede doel

Al een paar keer heb ik magische pins voorbij zien komen, waarbij een deel van de verkoopopbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Absoluut een mooi iniatief van die kleine zelfstandige pinmakers. De goede doelen pins in mijn collectie zijn: Wizard en Squib voor Black Lives Matter, Pure en Mud blood voor het Trevor Project en Scourgify voor de Plastic Soup Foundation.

Foto: © Véronique

Laatst kreeg ik een vraag van een mede-verzamelaar waar mijn magische voorkeur naar uit gaat. Velen sparen pins van een specifiek personage of van een Hogwarts huis. Zoals jullie hierboven hebben kunnen zien heb ik vooral interesse (of moet ik zeggen zwak) voor pins met een twist of knipoog naar de magische verhalen. Eigenlijk wil ik mezelf niet eens beperken, want ondertussen heb ik besloten om bij iedere hoofdstuk van alle zeven boeken een pin te vinden. Dus ik kan nog wel even vooruit. Mijn vorderingen zijn ook op mijn tweede account op Instagram te volgen: BookishHuffle. Behalve mijn pin collectie toon ik hier ook andere items uit mijn Harry Potter verzameling.

Mocht je trouwens willen weten wie de maker van een bepaalde pin is, neem dan even persoonlijk contact met mij op. Helaas is Warner Brothers niet blij met alle creativiteit van de kleine ondernemers met betrekking tot de magische wereld. En in plaats van ze een samenwerkingscontract aan te bieden waar beiden partijen voordeel van hebben, sturen ze dreigende claimbrieven.

3 comments

  1. Zwartraafje says:

    Ja, nu heb ik hem dus wel gezien. Fijn om zo wat meer zicht te krijgen op je collectie. Al zijn dit ze natuurlijk nog niet allemaal. Ik ben doorgaans geen glinsterfan (geen Niffler-neigingen hier) maar die vliegende sleutels vind ik echt prachtig.

    • veronique says:

      Dank voor je reactie. Leuk om te horen naar welke pin je voorkeur uit gaat. En ik ga eens nadenken hoe ik een compleet overzicht van mijn verzameling kan geven.

Geef een reactie