Vooruitkijkend met Bookish Kalenders 2017

Kalenders hebben een lange geschiedenis, maar in dit blog kijk ik graag vooruit naar de Bookish Lifestyle kalenders voor 2017. Al wil ik niet onvermeld laten dat de oude Egyptenaren al gebruik maakten van een kalender gebaseerd op 365 dagen. Deze ging uit van 3 seizoenen met 4 maanden. De kalender zoals wij hem nu kennen wordt ook wel de Gregoriaanse kalender genoemd, naar paus Gregorius XIII die hem in 1582 doorvoerde. Genoeg over het verleden en check vooral onderstaande kalenders voor 2017 uit.

Bookish Lifestyle kalenders 2017

Kalender 2017 Hot Dudes Reading

Bron: www.theliterarygiftcompany.com

 

Een opvallende kalender in het rijtje is de Hot Dudes Reading Calendar 2017 (€ 12,96). Iedere maand tref je een andere aantrekkelijke, lezende man aan op je muur. Het zijn hele verschillende types, dus voor iedere dame zit er wel een favoriete maand bij. En de heren zijn gekleed, dus hij misstaat ook niet op je werkplek. Deze kalender is verkrijgbaar op de website van de The Literary Gift Company

 

 

Kalender 2017 World of Words

Bron: www.kaartfanaat.nl

 

Houd je meer van stillevens met het boek in de hoofdrol dan is World of Words de kalender iets voor jou. Deze maandkalender is in 2 formaten beschikbaar, namelijk 30×30 (€ 12,95) en 16×16 (€ 9,95). Beiden zijn verkrijgbaar op de website van Kaartfanaat (10% korting bij aankoop vanaf 2 kalenders).

 

 

 

Kalender 2017 Book Lovers

Bron: www.bol.com

 

The Book Lover’s Calendar (€ 13,99) toont iedere maand een klassiek boek in zijn klassieke gedaante. Gezien bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam en online bij bol.com

The Book Lover’s Calendar heeft ook een dagelijkse variant, namelijk de A-page-per-day Calendar (€ 13,99 bij bol.com).

 

Kalender 2017 Reading in Art

Bron: www.bekkingblitz.com

 

Voor de kunstliefhebber heb ik een mooie maandkalender gevonden bij Bekking & Blitz. Het gaat om de kalender Reading in Art (€ 12,99), waarin je iedere maand een ander schilderij aantreft waarop een lezer wordt afgebeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Brieflezende vrouw van Johannes Vermeer.

 

 

Kalender 2017 Alice in Wonderland

Foto: Véronique (cc-by-sa)

 

In het blog van vorige week heb ik al een Alice in Wonderland kalender (€ 8,50) getipt bij Waterstones in Amsterdam. The Literary Gift Company verkoopt een andere Alice kalender (€ 12,96). En bol.com biedt weer een andere Wonderland kalender aan, namelijk een familiekalender (€ 10,99).

 

 

Kalender 2017 Literaire Kattenkalender

Bron: www.bol.com

 

Ook dit jaar brengt Uitgeverij Cossee weer een Literaire Kattenkalender uit (€ 21,95 bij bol.com). “Elke week wordt u getrakteerd op een prachtige foto van een kat, die een onlosmakelijk geheel vormt met de literaire fragmenten waarin Nederlandse en internationale auteurs de veelzijdige persoonlijkheid van de kat bezingen.” En die mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken.

 

 

En voor iemand die origineel uit de hoek wil komen, is er het sublieme idee om zelf een Bookish kalender voor 2017 samen te stellen. Maak foto’s van je favoriete boeken. Of laat je mooiste Bookstagram foto’s vereeuwigen op je eigen kalender. Dit kan bijvoorbeeld bij de Hema (A4-formaat á € 12,50  of A3-formaat á € 20,-).

Nog meer kalenders

Dit was maar een kleine selectie aan Bookish Lifestyle kalenders. Bij bovengenoemde websites (Bekking & Blitz, Kaartfanaat, The Literary Gift Company en bol.com) kun je nog veel meer kalenders vinden. Kijk ook eens rond bij je lokale (kantoor)boekhandel, want het agenda- en kalenderseizoen is volop aan de gang. En mocht je toch nog wat extra inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan eens op mijn Pintererst-pagina Stationary – Calendars & Diaries 2017.

Geef een antwoord