Alice in Wonderland Lifestyle

Vorige week (11 november) is het boek Harteloos (Heartless in het Engels) van Marissa Meyer verschenen. Dit verhaal gaat over de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland toen zij nog een jong meisje was. Met het verschijnen van dit boek lijkt het of je overal Alice in Wonderland tegenkomt. Dus mocht iemand helemaal gek zijn van Alice en consorten dan staan hieronder enkele leuke producten.

150 jaar geleden werd Alice in Wonderland voor het eerst uitgegeven. De British Library vierde dat afgelopen voorjaar met een tentoonstelling. Bij deze tentoonstelling is ook merchandise uitgebracht. Een aantal van deze artikelen van de British Library zijn te koop in Nederland. Namelijk bij Waterstones in Amsterdam.

Verkrijgbaar bij Waterstones

Bij Waterstones in Amsterdam zag ik behalve allerlei boekvarianten ook verschillende op Alice in Wonderland geïnspireerde producten. Het gaat dan om een kalender voor 2017 (€ 8,50), 3 verschillende boekenleggers (€ 2,95 per stuk), een pak spelkaarten (€ 8,35) en een puzzel van 300 stukjes (€ 16,70).

Foto-overzicht artikelen Alice in Wonderland

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Verkrijgbaar op Internet

Natuurlijk heeft de British Library een online webshop waar nog meer producten te koop zijn. Dan moet je vooral denken notitieboekjes en kerst ornamenten.

Ook de Literary Gift Company heeft een aantal Alice items, zoals posters, kaarten, een koelkastmagneet, vingerpoppetjes, een mok of tijdelijke tattoos (en nog veel meer om op te noemen).

Funkopop Queen of Hearts

Bron: www.funkoshop.nl

 

 

En dan zijn er ook nog de Funko poppetjes die ik veelvuldig op Instagram voorbij zie komen. Ze bestaan ook van Alice en de andere personages uit de verhalen en zijn o.a. te koop bij www.funkoshop.nl.

 

 

Meer over het boek Harteloos

Het boek is in het Nederlands uitgegeven door Blossom Books (ISBN 9789020678963 € 19,50). Op de website van de uitgever staat een samenvatting van dit 518 pagina’s tellende boek. Het Engelstalige boek Heartless (ISBN 9781250044655) kost € 18,49.

Kaft van boek Harteloos van Marissa Meyer

Bron: www.blossombooks.nl

 

 

Geef een antwoord