De Duitse boekbox

Natuurlijk zijn ze in Duitsland gek op boekboxen. Bookish Lifestyle heeft dan ook een Duitse boekbox-leverancier gevonden. Deze levert Engelstalige boekboxen, verscheept ze internationaal en de naam… Magic Chest.

Het begin

Zoals ik al eens in een eerder blogpost meldde en vele boekliefhebbers met mij ondervonden hebben, liep ook Klara Tolic tegen het feit aan dat er ook bij haar in Duitsland geen boekboxen met lage verzendkosten beschikbaar waren. Dit was voor deze Duitse boekenworm een van de redenen om zelf een boekbox aan te gaan bieden. Dat werd Magic Chest en in februari van dit jaar was de eerste box een feit. Houd het Instagram-account van Magic Chest in de gaten, daar wordt iedere maand het nieuwe thema bekend gemaakt. De titel van het boek blijft natuurlijk een verrassing totdat je de box ontvangt.

Magic Chest boekbox July

Foto: © Véronique

Magische schatkist

Iedere magische schatkist bestaat uit een Engelstalig fantasyboek en 3 tot 5 boekgerelateerde producten. Een van de selling points van deze Duitse leverancier is dat ze zoveel mogelijk met lokale (boek)producten werkt. Zo bevat de Juli-boekbox die ik bestelde thee van een lokale winkel. Erg schattig gedaan met het ‘Drink me’- label. Nu nog een keer de thee gaan gebruiken.

Magic Chest thee

Foto: © Véronique

Een ander leuk detail is de begeleidende brief in perkament-look. Ook was ik onder de indruk van de stijl van de bijgevoegde prints. Op de foto komt het misschien niet zo duidelijk over, maar persoonlijk vind ik de roeiboot-print schitterend. Daar ga ik nog een mooi plekje voor zoeken. Over de boekenlegger is eveneens goed nagedacht en gekeken naar de cover van het boek.

Mag Chest prints

Foto: © Véronique

Dan komen we nu bij het kostenplaatje. De verzendkosten zijn binnen Europa € 9,-. Voor een eenmalige boekbox kost € 29,99. Je betaalt met Paypal of creditcard, helaas is iDEAL niet mogelijk.

Magic Chest badzout

Foto: © Véronique

Conclusie

Mocht je gek zijn op boekboxen, probeer dan zeker een keertje de Duitse Magic Chest boekbox uit. Je bent verzekerd van een Engelstalig boek en zo ontdek je ook weer leuke nieuwe leveranciers uit een andere Europese hoek. Of is dat laatste een excuus dat alleen voor mij geldt?

Magic Chest timeturner en boek

Foto: © Véronique

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie