Bijzonder prentenboek: Een wereld van verhalen

Op de Uitmarkt ben ik als een blok voor het prentenboek ‘Een wereld van verhalen’ van Oliver Jeffers en Sam Winston gevallen. In deze blogpost leg ik uit waarom. Kennen jullie het boek trouwens al?

Prentenboek Een wereld van verhalen

Foto: © Véronique

Mooie kaft

De rode kaft met daarop een illustratie van een glimmend boek viel op tussen de vele boeken in de kraam van Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. In combinatie met de titel ‘Een wereld van verhalen’ was mijn aandacht direct getrokken. Al bladerend door dit prentenboek zag ik de creativiteit met tekst en beeld van de makers. De binnenzijde van de kaft is een en al tekst, ontzettend leuk gedaan.

Ik ga verder niets verklappen, jullie moeten echt het boek zelf gaan kopen of bijvoorbeeld lenen bij de bibliotheek. Oké, één voorbeeldje wil ik jullie wel geven over wat ik bedoel met ‘creativiteit met tekst en beeld’. Op een bepaald moment wordt er gesproken over ‘… en ontsnappen aan monsters in behekste kastelen.’. Op de foto hieronder zie je het monster, gemaakt van woorden. In één woord: geweldig! Geweldig bedacht en geweldig uitgevoerd.

 

Stukje uit Een wereld van verhalen

Foto: © Véronique

Het verhaal

Voor een samenvatting citeer ik Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren:

In Een wereld van verhalen zeilt een meisje over een zee van woorden tot ze bij het huis van een jongetje aankomt. Ze nodigt hem uit met haar mee op reis te gaan, door ‘bossen met sprookjes’ en over ‘bergen van verbeelding’. Ze slapen in ‘wolken vol liedjes’. Samen ontdekken ze het plezier van het lezen en de kracht van de verbeelding.

En na mijn uitleg over het ‘woordenmonster’ hierboven, denk ik dat jullie je wel een voorstelling kunnen maken bij de ‘bossen met sprookjes’, ‘bergen van verbeelding’ en ‘wolken vol liedjes’.

Ik heb ook nog even naar de achtergrond van beiden makers gekeken en ze blijken allebei begenadigd illustrator te zijn. Oliver Jeffers heeft al voor eerder werk de Zilveren Griffel en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie 6-8 jaar gewonnen. En Sam Winston is ondere andere bekend van zijn uit woorden opgebouwde tekeningen en zijn werk hangt in beroemde musea overal ter wereld.

Achterzijde van Een wereld van verhalen

Foto: © Véronique

 

Je snapt nu vast wel waarom dit boek met mij mee naar huis moest. En ik ben benieuwd of ik jou nieuwsgierig heb gemaakt naar dit verhaal. Daarom hierbij de boekgegevens zodat je zelf naar het prentenboek op zoek kan.

Een wereld van verhalen van Olivers Jeffers en Sam Winston (Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, september 2016) nu overal verkrijgbaar voor € 14,50 – ISBN 9789089672209 (32 blz).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 comments

  1. Kim says:

    Wauw, ben flink nieuwsgierig gemaakt! Had trouwens nadat je mij over het boek vertelde een heel ander beeld ervan, grappig! In ieder geval had ik niet zo’n monster verwacht. Fijne dag!

Geef een reactie