Bookish aanwinsten september 2023

Iedere maand schrijf ik wat er afgelopen weken zoal door mij aan bookish items is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In september waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

Thrillerabonnement A.W. Bruna Uitgevers

Al vanaf de eerste editie in het najaar van 2018 ben ik abonnee van het thrillerabonnement van A.W. Bruna Uitgevers. Vier keer per jaar werd ik verrast met een splinternieuw thrillerdebuut, maar jammer genoeg is de uitgever met dit abonnement gestopt. Deze maand ontving ik het allerlaatste boek met de zeer toepasselijke titel In memoriam van Engman Selåker (ISBN 9789400515949). 

Foto: © Véronique

Gekochte boeken

Vorige maand had ik al een flink aantal boeken weggedaan, en deze maand heb ik nog eens 18 boeken geschonken aan anderen. Daardoor besloot ik dat ik wel wat nieuwe boeken had verdiend. De nieuw aangekochte boeken zijn:

  • Als er één auteur is waarvan ik onmiddelijk een nieuw boek zal kopen, dan is het wel Jane Harper. Ik ben zo’n beetje fan van het eerste uur van haar spannende thrillers die zich altijd in Australië afspelen. Deze maand is Verstoten van Jane Harper (ISBN 9789400516342) verschenen. Een nieuw deel met in de hoofdrol agent Aaron Falk.
Foto: © Véronique
  • Nog zo’n boek waarvan ik voorgaande delen zo verslonden heb, dat ik deze ook direct wil lezen is De Hawthrone-broers van Jennifer Lynn Barnes (ISBN 9789463494663). Deze keer is de hoofdrol weggelegd voor de broers Grayson en Jameson en speelt het verhaal zich af in de periode tussen het laatste hoofdstuk en de epiloog van ‘De laatste zet’. Misschien toch nog even dat laatste stuk in het vorige boek terug lezen voordat ik aan deze begin.
Foto: © Véronique
  • A Touch of Darkness van Scarlett St. Clair (ISBN 9789020550634) is een mythologische hervertelling over Hades en Persephone. De Griekse oudheid heeft mij altijd al geboeid en door mijn werk in de bibliotheek van een hogeschool wordt dit kunstgeschiedenis thema weer aangewakkerd. Zeker nu er steeds meer mythologische hervertellingen verschijnen. Dat in combinatie met de mooie looks van de cover en de bladsnede zorgde ervoor dat ik over ging tot aankoop van dit boek.
Foto: © Véronique
  • So Many Pages heeft deze maand, in navolging van andere buitenlandse boekboxen, voor het eerst een eigen Limited Edition uitgebracht. De aankondiging maakte nieuwsgierig en dus heb ik me aangemeld voor de maandelijkse boekbox. De ze maand ontving ik de gelimiteerde Waar de wind ons brengt van Cathinca van Sprundel. Het is een prachtige editie en in het pakket zaten leuke gerelateerde items; twee boekenleggers, een buisje venkelthee, en de gele tote bag, pin en ketting zijn voorzien van een kompas-look. Mijn absolute favoriet is het blokje post-its waar meerdere lezers over hetzelfde boek hun mening kunnen geven.
  • Op de website van So Many Pages waren ook nog enkele voorgaande boekboxen te koop. De box van juni met een zomers verhaal en de bijbehorende zomerse items bleef mijn aandacht trekken en na wat wikken en wegen ook deze nog besteld. De items die horen bij het boek Ik zie je bij het meer van Carley Fortune zijn een tas, notepad, pin, boekenleggers en een artprint. Wat ik persoonlijk verder een zeer leuke toevoeging aan de leeservaring vind, is de envelop met reisbescheiden; een welkomstbrief, plattegrond, waardecheque voor kop koffie en een ticket. Top bedacht!

Gekregen boeken

In de maand september een keer niets gewonnen, maar toch nog een boek van een vriendin gekregen waarvan ze dacht dat ik die wel wil lezen. Het gaat om Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls.

Foto: © Véronique

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Vriend Johan reist voor zijn werk de hele wereld over en regelmatig ziet hij kans om ergens een shop binnen te lopen en iets voor mij te scoren. Deze maand was hij in Istanbul en vond daar een boekenlegger en magische pin.

Foto: © Véronique

Niet alleen op buitenlandse reizen, maar ook binnen Nederland vind hij bookish items voor mij. Deze keer BlueQ enkelsokken met de quote “I like long walks to the library” en een das met “You’ll never read alone”. De roze Scheltema tas op de foto heb ik deze maand zelf aangeschaft. De meeste van mijn tote bags zijn zwart of naturel en bij het zien van deze tas werd ik direct vrolijk.

Foto: © Véronique

Kaarten, boekenleggers en andere bookish items

Aan het begin van de maand tijdens een dagje uit in Breda met vriendinnen heb ik bij Libris Buitelaar behalve een boek ook een boekomslag en boekenlegger gekocht.

Foto: © Véronique

Nog altijd stuur ik graag kaartjes; of het nu gaat om een verjaardag, om beterschap of sterkte te wensen of zomaar. Het is dan ook altijd een genot om rond te snuffelen voor passende kaartjes in winkels en webshops en natuurlijk kijk ik dan ook altijd of er ook nog bookish kaartjes te vinden zijn. Bij Happy Postcrossing vond ik deze vijf boekgerelateerde kaarten voor mijn collectie.

Foto: © Véronique

Deze maand deed ik opnieuw een kaartenruil met Rita uit Litouwen en deze keer kwam er een bookish kaartje in Halloween stijl binnen. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar mijn kaartencollectie, check dan eens de foto’s die ik op mijn Facebook-pagina heb geplaatst.

Foto: © Véronique

Op Instagram kwam ik de Vintage Letters collectie van Nouk-San tegen. Daar kan, volgens mij, geen enkele boekenliefhebber weerstand aan bieden. Heb dan ook direct mijn slag geslagen en zo ongeveer de gehele serie aangeschaft met als topfavoriet de waxstempel van een stapel boeken. Laat vooral even weten of ik jullie nu beïnvloed heb om ook iets uit deze collectie aan te schaffen 😉

Een van mijn favoriete pinmakers L’atelier de la reine uit Frankrijk maakt behalve pins ook prints en enkele andere producten. Ik houd heel erg van haar stijl en met het oog op oktober vond ik het leuk om de sleutelhanger van Anne van het Groene Huis te bestellen. Daarnaast stonden de prints van Mr. Darcy en Robin Hood ook al enige tijd op mijn verlanglijstje. Als ik dan toch aan het bestellen ben…, nietwaar? Nu alleen nog een mooie lijst vinden om ze in te plaatsen.

Foto: © Véronique

Een andere maker waarvan ik de stijl enorm kan waarderen is die van AnotherView. En deze maand heeft ze weer nieuwe boekenleggers uitgebracht, ditmaal in herfstthema. Dus ja, die moesten ook direct besteld worden natuurlijk.

Foto: © Véronique

Tessa van Studio Kikor heeft aangekondigd dat ze gaat stoppen met haar webshop. En dus heb ik nog snel mijn inkopen gedaan in de vorm van boekenleggers en (bookish) kaarten.

Foto: © Véronique

Harry Potter items

Nu oktober voor de deur staat, krijg ik de kriebels om binnenkort weer meer te gaan knutselen. Bij Paperpads kon ik het rondom het mooie papier en de magische stempels niet weerstaan. Heb zelfs al enkele ideeën om te maken in mijn hoofd. Nu nog uitwerken.

Foto: © Véronique

Bij Phoenix Makes uit de Verenigde Staten had ik al eens eerder iets besteld en nu had ik op Instagram gezien dat hij nieuwe lenticulaire producten had. Bij lenticulair lijkt het alsof het beeld beweegt op het moment dat je een item beweegt. Echt magisch dus! Het lint met “kattenbordjes” zijn gewoon te schattig voor woorden om ergens aan de muur te hebben hangen. En de afbeeldingen van een jonge Gilderoy Lockhart en de “glasscherf” zijn zeer leuke fotoprops.
Daarnaast had Annelies van BooksArtLiberty nog een laatste keer sale op haar Instagram account nu ze met haar webshop is gestopt. Ik kon het niet laten om mezelf te trakteren op deze vrolijke book sleeve, terwijl ik ook nog wat cadeautjes voor anderen kocht.

Foto: © Véronique

Daarnaast heb ik enkele magische aankopen gedaan bij de webshop van Olleke. Ook hier wat stationery en twee notitieboeken om de komende maanden wat om handen te hebben. Ik zoek nog een leuk plekje voor de twee naamplaten, misschien wel in de bibliotheek op mijn werk. En de fotolijst en juwelenstandaard waren dingen die ik al langer op mijn verlanglijstje had staan en waarvan ik nu besloten heb dat ik ze echt nodig had.

Dat was het alweer voor deze maand. Ik hoop dat je genoten hebt van het lezen en bekijken van al mijn bookish aankopen en ik hoop je weer te kunnen verwelkomen bij mijn volgende blogpost.

Geef een reactie