Bookish aanwinsten augustus 2023

In deze maandelijkse blogpost schrijf ik over wat er afgelopen weken zoal door mij aan bookish items is aangeschaft en eventueel waar. In augustus waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

World of Thrillers boekenclub van HarperCollins

Deze maand ontving ik alweer het vijfde boek voor de thriller leesclub van HarperCollins, begin september gaan we het gezamenlijk bespreken. Het betreft de Scandinavische thriller Schaduwrijk van Kim Faber & Janni Pedersen (ISBN 9789402712889). Dit is het vierde deel van een serie, maar de uitgeverij heeft laten weten dat deze goed los te lezen is van de eerdere delen. Ik heb sowieso nog niet eerder iets van dit Deense schrijversechtpaar gelezen, ben daarom zeker nieuwsgierig naar de schrijfstijl.

Foto: © Véronique

Gekochte boeken

Door de veelal natte zomervakantie ben ik veel thuis geweest en heb ik van de nood een deugd gemaakt. Naast het vele lezen (20 stuks deze 2 zomermaanden) heb ik de vele boekenstapels die zich verspreid door het appartement bevonden eens grondig uitgezocht. Dat heeft geleid dat ik 44 boeken naar diverse ruilboekenkasten in de wijk heb gebracht. Althans vriend Johan heeft ze weggebracht, zodat ik niets nieuws mee terug naar huis zou nemen. Het grappige is dat hij -waarschijnlijk uit verveling- maar direct ook de kast netjes is gaan spiegelen alsof het een winkeltje was. Zie de voor en na foto’s van het inrichten. Daarnaast heb ik ook nog 30 boeken aan vrienden, familie en buren gedoneerd. Al met al in totaal 74 boeken die een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Als beloning voor het vele opruimen, trakteerde ik mezelf op 4 nieuwe boeken:

  • Een van de nieuwe boeken is De geheimen van Maxton Hall College van Mona Kasten (ISBN 9789022598054). Begin augustus had ik deel 1 gelezen die al in mijn boekenkast stond en ik zat zo in het verhaal dat ik graag door wilde blijven lezen. Erg fijn dat deel 2 dan ook zojuist verschenen was en ook van dit deel heb ik genoten. Nu is het helaas wachten op deel 3 die pas in januari 2024 gaat verschijnen.
    De uitgever had het al aangekondigd, maar toch blijft het jammer dat deel 1 wel een mooi bedrukt boekblok heeft en de vervolgdelen dat niet hebben gekregen 🙁 Maakt het toch iets minder mooi in mijn limited edition boekenkastje.
  • Een ander vervolgdeel dat nieuw is toegevoegd aan mijn boekenkast is De donkere kroon van Sarah J. Maas (SBN 9789022599389). Nog zo’n serie die ik graag wil completeren en waarvan het tweede deel gelukkig wel ook een gedrukt boekblok heeft.
  • Limited editions blijven mijn zwakte wat betreft boekaankopen. En met zo’n mooie gouden coverlook met veren in turquoise en paars. Kleuren die deze Veer(onique) ook gebruikt voor Bookish Lifestyle. Natuurlijk let ik ook wel op de reacties van een aantal lezers om me heen. Over Hotel Magnifique van Emily J. Taylor (ISBN 9789026166594) was men aardig te spreken en dus heb ik met een gerust hart dit boek aangeschaft.
  • Met een verhaal van Stephen King kun je bijna geen miskoop hebben en dus wilde ik graag de Limited Edition van De marathon (ISBN 9789021039787) ter aanvulling van mijn serie King limited editions. Ook heb ik dit verhaal van hem nog nooit gelezen, nu dus geen excuus meer.

Gevonden boeken

Deze zomer heb ik, zoals je al kon lezen, de vele gratis boekenkastjes op straat weten te mijden. De vensterbank vol boeken in het trappenhuis van mijn wooncomplex is lastiger te negeren. Dit resulteerde in adoptie van 2 zeer recent verschenen thrillers, namelijk Rateiland van Jo Nesbø (ISBN 9789403129228) en De terugkeer van Mia van Samuel Bjørk (ISBN 9789024597123). Ik ben direct aan Rateiland begonnen, vond ik erg tegenvallen en heb ik dan ook direct weer terug gezet in de vensterbank voor een volgende lezer.

Foto: © Véronique

Aanwinsten Bookish items

Kaarten en boekenleggers

Iedere zomer organiseert Liesbet (beter bekend onder haar blognaam Zwartraafje) een zomerse postactie. Ook dit jaar heb ik me weer opgegeven en kreeg ik ook van drie mensen post terug. Zo verraste de Belgische Cindy mij met zomerse post en een wielerkaart, de Nederlandse Annemieke mij met een boekenkaart en zelfgemaakte kaarten met een boekenthema. De Nederlandse Stephanie verblijdde mij met een zomerse diamond painting card en een flamingo boekenlegger.

Deze maand wisten ook twee leuke bookish kaartjes mijn brievenbus te vinden. De gevormde kaart komt uit Amerika en was mij toegestuurd middels een kaartenruil en het boskaartje kreeg ik spontaan van een oud-collega/vriendin.

Harry Potter items

Na flink twijfelen, heb ik mezelf toch maar getrakteerd op Dobby. De aanbieding was te goed en na het vele opruimen en lezen had ik wel even behoefte aan een andere bezigheid. Met het in elkaar zetten van deze huiself heb ik me toch weer wat uurtjes kunnen vermaken. En hij is een leuke aanwinst op de plank en de details zijn ronduit geweldig. Zo kunnen hoofd, oren en armen bewegen en is er een openslaand boek met losse sok en een goed gelijkende taart. Dobby heeft onder zijn “kussensloop” outfit zelfs een heus hartje.

BookNook

BookNook, letterlijk vertaald boekenhoekje, is een miniatuur tussen je boeken. Het zorgt voor een leuke aankleding in je boekenkast. En met verlichting zelfs een prettige sfeer op je plank. Ik heb het al regelmatig voorbij zien komen op Instagram en tijdens mijn zomervakantie had ik wel zin om iets in elkaar te zetten. Bij Amazon zag ik er eentje die ik wel wilde uitproberen en qua prijs geen enorme buil zou vallen. Helaas viel het enorm tegen. Oké, ik heb niet de hoofdprijs voor dit product betaald, maar 20 euro is ook niet weinig. Veder is de kwaliteit is heel slecht, zowel het materiaal als de afdruk. Het ziet eruit alsof het maar een paar euro kost. Ook zat er geen handleiding bij en dus heb ik geen idee waar ik het losse hondje, boekenstapeltje en lichtje zou moeten plaatsen of bevestigen. Dus ja, ook Bookish Lifestyle heeft wel eens een miskoop, dus wees gewaarschuwd als je een BookNook wilt uitproberen.

One comment

Geef een reactie