Bookish aanwinsten juli 2023

Feestmaand juli staat ieder jaar weer garant voor nieuwe bookish aanwinsten. Bereid je dus voor op een lange blogpost over wat er allemaal aan mijn boekgerelateerde collectie is toegevoegd.

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

LS Sterrenthriller leesclub op Facebook

Eind juni kondigde de LS Sterrenthriller leesclub aan dat je kans kon maken om als een van de eersten ter wereld het nieuwe boek Jackdaw van Daniel Cole (ISBN 9789021040974) kon lezen. De thriller komt zelfs nog eerder in het Nederlands dan in het Engels uit. Als fan van zijn Ragdoll serie kon ik deze kans niet aan mij voorbij laten gaan en was ik 1 van de 30 gelukkige winnaars. Woohoo.
Het eerste deel van deze nieuwe serie heeft me veel leesplezier gebracht met bizarre moorden en een vleugje humor. Een van mijn favoriete thrillers van dit jaar. Mijn gehele recensie lees je in een eerdere blogpost.

Gewonnen boeken

Naast informatiekanaal over nieuw verschenen boeken en boekrecensies is Instagram voor mij ook het kanaal waar ik vaak winacties tegenkom. Regelmatig waag ik een poging en zo nu en dan win ik iets. Deze maand maar liefst 2 boeken.

Zo won ik aan het begin van de maand bij het account van The American Book Center via een Summer Giveaway het Engelstalige boek Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid (ISBN 9781524798673). Met bijpassende zonnebril, dus laat de zon maar schijnen. Volgens mij zijn haar boeken vooral bekend geworden door TikTok, dit gaat mijn eerste kennismaking worden met haar schrijfstijl.

Het jeugdboek Hart van Staal van Simon van der Geest (ISBN 9789045128078) won ik via het Instagram kanaal van De Grote Vriendelijke Podcast. Meer over dit boek waarin muziek en robots een rol spelen vind je in een zeer gezellige aflevering 98 van deze podcast. Moet zeggen dat ik na het beluisteren van de aflevering ook benieuwd ben naar het verrijkte audioboek dat op Storytel staat. Maar laat ik eerst met het boek zelf beginnen dat hier op mij ligt te wachten.

Foto: © Véronique

Gekochte boeken

Deze maand kocht ik ook nog eens 11 boeken. Want het is al moeilijk om een boekhandel met lege handen te verlaten, laat staan als er boeken in de aanbieding zijn.

  • Bij ABC vond ik Hostage van Clare Mackintosh (ISBN 9780751577082). Dit boek stond al heel lang op mijn wensenlijstje, dus toen ik deze in een goedkopere Engelstalige versie aantrof, moest deze gewoon mee. Nu alleen nog bedenken of ik dit boek over een vliegtuigkaping zou willen lezen tijdens mijn vakantie of als deze achter de rug is 😉
Foto: © Véronique
  • Bij Boekhandel Over het water in Amsterdam staat altijd een uitverkoopbak met € 3,- boeken buiten, terwijl ze zeer minimaal beschadigd zijn. Zo met de zomervakantie in het zicht, vond ik dat een goed excuus om extra boeken in te slaan. Namelijk de YA-boeken Zomerburen van Rianne Robben (ISBN 9789463492027) en 15 3/4 van Dave Goldstein (ISBN 9789463493000), historische roman Opstand van Michelle Visser (ISBN 9789022565049) en thriller Cari Mora van Thomas Harris (ISBN 9789021417929).
Foto: © Véronique
  • Daarnaast heeft Blossom Books een leuke zomeraanbieding waarbij ze voor 3 series de actie twee plus een gratis hebben (geldt zowel voor de fysieke boeken als de e-books). De edelsteentriologie van Kerstin Gier stond ook nog steeds op mijn leeslijstje en nu ze deze opnieuw met kleur op snee hebben uitgebracht, vond ik het de perfecte tijd om ze met korting aan te schaffen. Robijnrood (ISBN 9789463494625), Saffierblauw (ISBN 9789463494632) en Smaragdgroen (ISBN 9789463494649) kleuren vanaf nu dan ook mijn boekenplank.
  • Tijdens een dagje Antwerpen met mede-boekliefhebber Liesbet konden we niet zonder een bezoekje aan een boekhandel na onze ‘Birthday calories don’t count’ high tea 😉 Die paar calorieën wilden we er toch wel een klein beetje aflopen en zo belanden we bij de Standaard Boekhandel in het centrum van Antwerpen. Uiteindelijk besloot ik voor het boek Lang leve Jane van Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows (ISBN 9789048868681) te gaan. Enkele recensies hadden me al nieuwsgierig gemaakt naar dit fictieve boek over een koninklijk figuur uit de Engelse geschiedenis.
  • Vroeger las ik met veel plezier de spannende en soms bovennatuurlijke boeken van Stephen King. Sinds zijn 75ste verjaardag worden een aantal van zijn klassiekers opnieuw uitgebracht in een limited edition. Zo ook De groene mijl (ISBN 9789021039107) die werkelijk bijzonder prachtig is uitgevoerd. Die mocht niet ontbreken op mijn boekenplank.
  • En last but not least heb ik deze maand ook nog een bookazine aangeschaft, altijd een fijn formaat voor in mijn dagrugzak voor een dagje uit of als ik niet veel fysieke boeken mee kan nemen op vakantie. Plus het neemt nauwelijks ruimte in de boekenkast in, nog zo’n voordeel. Voor de maand juli betreft het een dubbeldik magazine met deel 1 en 2 van De tuinen van Devon-serie van Santa Montefiore.
Foto: © Véronique

Mijn kasten zijn tijdelijk weer overvol, want vooralsnog heb ik meer binnen gekregen dan dat er uit is gegaan (slechts 3 boeken). Maar mijn verwachting is dat ik deze zomer flink veel kan lezen en dan in augustus weer een stapel met gelezen boeken aan anderen kan schenken.

Gekregen boeken

Zoals ik al in de aanhef schreef is juli een echte feestmaand. Zo was het niet alleen de zevende blogverjaardag, maar ook mijn eigen verjaardag. En voor mijn verjaardag heb ik o.a. een drietal boeken ontvangen die op mijn verlanglijstje stonden. Dat is de roman De vrouwen van Bletchley Park van Kate Quinn (ISBN 9789026161292). Dat er op Bletchley Park tijdens WOII belangrijke codes werden gekraakt, vind ik intrigerend en daarom lees ik er graag over.

Daar ik graag raadsels ontrafel, lees ik graag thrillers en detectives. De cosy crime boeken van Sue Minix over misdaadschrijver Jen die een boekwinkel erft en misdaden oplost, mochten dan ook niet op mijn wensenlijstje ontbreken. Zo leuk om te zien dat ik deel 1 Murder at the Bookstore (ISBN 9780008584627) en 2 The Murderous Type (ISBN 9780008584658) samen heb gekregen, zodat ik direct door kan lezen.

Foto: © Véronique

Ook mijn zus was deze maand jarig. En standaard vraagt zij ieder jaar de nieuwste Karin Slaughter. Dit jaar is het recentste boek ook als limited edition verschenen met een gat ter hoogte van het juweel in de cover. Natuurlijk werd het die speciale editie om cadeau te doen. Daarnaast won ik bij HarperCollins op Instagram vorige maand een Karin Slaughter pretpakket ter aanvulling van haar verjaardagscadeau. Dat kon ik toendertijd nog niet tonen, omdat ze nog niet jarig was. Maar ondertussen heeft ze haar cadeaus in ontvangst genomen en kan ik het nu ook aan jullie tonen. Stiekem wel een klein beetje jaloers op die leuke drinkfles met geweldige boekquotes erop.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Naast boeken kreeg ik ook nog een aantal andere bookish items cadeau. Zoals een zeer schattig boekenworm speldje en stansvormen voor een DIY boekenplank van Marianne Design (COL1529) voor het maken van o.a. kaarten.

Foto: © Véronique

Vriend Johan was voor zijn werk deze maand in Armenië en vond daar een schattig boekkettinkje. Het boekje kan open en heeft metalen pagina’s met een bijbelse tekst in (ik denk) het cyrillisch.

Foto: © Véronique

Kaarten en boekenleggers

Voor mijn verjaardag heb ik een hoop verjaardagskaarten gekregen, waaronder ook een aantal boekachtige kaarten en boekenleggers. Leuk als mensen me zo goed kennen en moeite doen om een boekenkaartje te zoeken en te versturen. Dank jullie wel.

Foto: © Véronique

Tijdens het dagje Antwerpen kreeg ik van Liesbet (aka Zwartraafje) een heleboel geweldige boekenkaarten en boekenleggers plus een pin van Gallant die ze de afgelopen tijd gevonden en bewaard had voor mij. Hoe leuk!

Foto: © Véronique

Daarnaast kwam ik in de Standaard Boekhandel ook nog een tweetal kaarten tegen die ik graag aan mijn kaartencollectie wilde toevoegen.

Foto: © Véronique

En deze maand had ik opnieuw een kaartenruil. Deze keer met Rita uit Litouwen en ontving ik deze mooie bibliotheekkaart.

Foto: © Véronique

Harry Potter items

Het is ondertussen duidelijk dat ik Harry Potter-fan ben en daar ook het een en ander van verzamel. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag een lego-set en een luidruchtige mandrake. Verder trakteerde ik mezelf op 2 setjes Panini-stickers ter versiering van een bullet journal.

Foto: © Véronique

Deze maand bestelde ik magische pins bij Joanna Behar uit Frankrijk. Dit is de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik iets bij deze webshop heb besteld. Echt schitterende pins van goede kwaliteit.

Foto: © Véronique

Ook mijn pin bestelling bij PricksterPins uit het Verenigd Koninkrijk kwam binnen. Volgens mij heb ik het al eerder vermeld, maar haar pins zijn superorigineel en daarnaast is ook de gehele verpakking een waar feestje die de belevenis echt magisch maakt. Deze keer een mooie vliegende sleutel en het Shrieking book.

Daarnaast kreeg ik in Antwerpen van Liesbet (aka Zwartraafje) een magisch tasje cadeau die onuitputtelijk vol zat met cadeautjes die helemaal in Hufflepuff stijl waren ingepakt. In de tas zat bijna teveel om op te noemen, maar bij deze: een Hufflepuff notitieboek, 2 badbruisballen waarvan ik ga ontdekken tot welk huis ik zou behoren, zelfgemaakte boekenleggers, gekochte boekenleggers, een keukenschort, een kersthanger, een Fantastic Beasts patch, stickers en heel veel Potter kaarten. De tas bevatte ook mijn bestelling uit de HP-shop in London met kaarten en washitape van de nieuwste collectie.
ps Liesbet, als je dit leest nogmaals een dikke merci voor de zeer feestelijke dag in Antwerpen

Geef een reactie