Bookish aanwinsten mei 2024

Een nieuwe maand met nieuwe aanwinsten. Ook afgelopen weken is mijn boekgerelateerde collectie weer een beetje groter geworden. In de maand mei waren dit de door mij aangeschafte of verkregen bookish items:

Foto: © Véronique

Aanwinsten boeken

Bovenstaande bookish spreuk van deze maand (I am a reader, not because I don’t have a live, but because I choose to have many) heb ik zeer zeker eer aangedaan. Volgens mij heb ik een persoonlijk record te pakken, want deze maand heb ik maar liefst 14 boeken gelezen. Daardoor had ik minder tijd om te shoppen, maar ondanks dat zijn er toch nog een zevental nieuwe boeken aan mijn collectie toegevoegd.

Al geruime tijd stond de Ridgewood Hall trilogie van Marijke Vos op mijn verlanglijstje. De setbox zelf zou al geruime tijd uitverkocht zijn, maar toch kwam ik er bij toeval eentje tegen in een Bruna. Geen twijfel meer van mijn kant, maar direct gekocht. En thuis gekomen meteen aan het lezen gegaan. Nu ben ik helemaal fan van deze verhalen, de sfeer, de opbouw en de schrijfstijl. Ik zou deze serie dan ook aan iedereen die van historische romans houdt willen aanraden.

Foto: © Véronique

Jaarlijks verschijnt er een Jill Mansell en de laatste jaren geeft uitgever Luitingh-Sijthoff ze als limited edition uit. Dit jaar verscheen de bloemige editie van Een dag om nooit te vergeten (ISBN 9789021044125). Een mooie aanvulling op de eerdere Mansell boeken, helaas ligt deze nog wel te wachten om gelezen te worden.

Foto: © Véronique

De eerste paar maanden van 2024 heb ik een collega met zwangerschapsverlof vervangen bij de bibliotheek van de Academie voor Theater en Dans. Als afscheidscadeau kreeg ik naast een bos pioenrozen (mijn favoriete bloemen), het boek Alles wat beweegt van Susan Smit (ISBN 9789048868506) over het leven van Isadora Duncan, die aan de basis heeft gestaan van de moderne dans. Een zeer toepasselijk cadeau en een leuk aandenken aan mijn tijd in deze bibliotheek.

In mei ben ik ook weer eens uitgekozen om deel te nemen aan een Instagram leesclub van Ilona’s leven bij LS. In juni gaan we de thriller, die dan ook pas zal verschijnen, De bigamist van Rona Halsall (ISBN 9789021047621) bespreken. Leuke ervaring om eens voor het grote publiek een boek te mogen lezen.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Het thema van de Nederlandse SoManyPages boekbox van mei was “Rivalen & Romantiek”. Het betrof het boek Powerless van Lauren Roberts (ISBN 9789463107945), met paarse kleur op snee en voorzien van een zwaardafbeelding. De boekgerelateerde items zijn naast een bookplate met handtekening van de auteur, de collectible pin in de vorm van een zwaard en een bijpassende artprint en linnen tas. Daarnaast lag de nadruk op leuke stationery; zo was er een etui met elastiek zodat je die aan een boek, agenda of bullet journal kan bevestigen zonder te beschadigen, een pen, kleurige booktabs en een zwaardje die je als boekenlegger zou kunnen gebruiken. Zelf zal ik die eerder gaan gebruiken als brievenopener en fotoprop 😉 En natuurlijk weer die leuke maandelijkse TBR-kaarten.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Vriend Johan verraste me deze maand met een aantal keer met een cadeautje. Zo kreeg ik verschillende bookish kaartjes, een specht boekenlegger, een sleutelhanger en een chocolade toverstaf.

Daarnaast verraste mijn Belgische vriendin Liesbet mij met verrassingspost uit België. De envelop was vol geplakt met bij mij passende postzegels. De surprise bestond uit diverse bookish kaartjes die ze een poos geleden in Engeland voor me had gekocht en verscheidene stickers die ze voor me verzameld had.

Bookish items

Zelf kocht ik ook nog het een en ander, namelijk de nieuwe boekenlegger- en sticker maandsets van Artbujostickers en nog wat extra’s uit de webshop. En daarnaast heb ik mezelf getrakteerd op een wielerboekensteun ter ondersteuning van mijn wielerboeken bij CyclingLifestyle.nl. Vond ik wel toepasselijk terwijl deze maand de Ronde van Italië verreden werd.

Harry Potter items

Mijn Harry Potter pincollectie is ook weer een beetje gegroeid. Deze maand kwamen er bestellingen uit Frankrijk (Miss Cricket) en de Filipijnen (Poppins Collectibles) binnen. Mooie pins uit Frankrijk en de Poppins-pins zijn altijd leuk om te ontvangen. Niet alleen is het als een cadeautje ingepakt, de backing cards zijn onderdeel van de pin. Op zo’n manier zijn de pins de prijs dubbel en dwars waard.

Al met al een overzichtelijke maand aan boekgerelateerde items, maar of dat in juni ook zo zal blijven?! Zo vlak voor de zomer zijn er weer een hoop mooie en interessante aankondigen voorbij gekomen, waarvan ik er een aantal graag aan mijn boekenkast zou willen toevoegen. Maar als ik mijn lees-flow van afgelopen maand kan volhouden, dan hoop ik juni ook weer aardig wat boeken te lezen.

This entry was posted in Nieuws.

Geef een reactie