Bookish aanwinsten juni 2024

Een nieuwe maand met nieuwe aanwinsten. Mijn bookish collectie is afgelopen maand weer een beetje groter geworden. In juni waren dit de door mij aangeschafte of verkregen boekgerelateerde producten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten boeken

Vorige maand een persoonlijk record aan boeken gelezen, door drukte was juni een mindere leesmaand en waren het vooral kinderboeken die ik las. Toch werden er nieuwe boeken gekocht, maar wel met het oog op de zomervakantie die voor mij over 2 weken begint.

Er is weer een nieuwe Stephen King limited edition uitgebracht, namelijk Ogen van de draak (ISBN 9789021044644). En ook deze ziet er weer schitterend uit met op de paginasnede de groene huid van een draak afgebeeld.

Foto: © Véronique

Ook de Nederlandse limited edition Legendes & Lattes van Travis Baldree (ISBN 97890205555523) met koffiekopjes en kaneelbroodjes op de zijkant liet mij watertanden en dus vond dit fantasyverhaal ook een weg naar mijn boekenkast.

Foto: © Véronique

Zo nu en dan vind ik het prettig om ter afwisseling een strip/graphic novel te lezen. Toevallig liep ik tegen 2 Agathe Christie beeldende verhalen aan en was ik direct om. Drama in drie bedrijven door Frédéric Brémaud en Alberto Zanon (ISBN 9789464602258) en Zoek de moordenaar door Marek (ISBN 9789464603408).

Foto: © Véronique

Half juni werd in de LocHal bibliotheek in Tilburg het Feelgood Fiesta evenement georganiseerd en bezocht ik die met 2 vriendinnen. Het was een gezellige dag met een groot aantal Nederlandse feelgood schrijvers. We hebben een lezing van Karin Quint of Jane Austen bijgewoond en een Q&A met Chantal van Gastel. De producten in de vele kraampjes zijn bekeken, maar heb me weten te beperken tot 1 leuke bookish Stitch boekenlegger voor het goede doel en 2 boeken die ik meteen kon laten signeren.

Trots en vooroordeel vertaald door Lisette Jonkman (ISBN 9789463492553) stond al lang op mijn verlanglijstje. Vanwege de Austen-lezing die we hadden aangehoord, vond ik deze mooie Blossom Books editie een leuke herinnering aan deze dag. Marijke Vos is een van mijn favoriete feelgood-schrijvers en net die week daarvoor had zij een nieuw boek uitgebracht. Dus ja dan is de keuze snel gemaakt om een gesigneerde editie van het spiksplinternieuwe Als ik jou was (ISBN 9789402715392) bij de auteur zelf aan te schaffen.

Eigenlijk had ik nog wel bij meer auteurs een feelgood boek willen kopen. Maar zowel mijn boekenkast, portemonnee en beperkte leestijd hielden me tegen. Plus dan heb ik iets om naar uit te kijken, want ik hoop dat er volgend jaar weer zo’n leuk Feelgood Fiesta wordt georganiseerd.

Met de vakantie in het vooruitzicht 2 bookazines gekocht, want het is nu eenmaal een ideaal formaat om mee te nemen als je je niet wil vertillen aan je leesvoer.

Foto: © Véronique

Pakje Boek verkoopt op Instagram tweedehands boeken en alle opbrengsten gaan naar de lokale dierenopvang. Zo heb ik in de loop van de maanden weer wat boeken geclaimd en ze zo vlak voor de zomer betaald en laten opsturen. Boeken kopen terwijl je een goed doel steunt is altijd een goed excuus, nietwaar? En het boekenpakje voelt ook nog eens een cadeautje bij ontvangst, met cadeaupapier voorzien van speciale boekenstempel en kaartje.

Hoewel ik de minibiebs op straat zoveel mogelijk negeer, daar ik nog zoveel te lezen boeken in huis heb, kan ik maar moeilijk om de vensterbank in ons appartementencomplex heen. Toch lukt het mij daar ook om de boeken veelal te negeren. Maar De zomer van je leven van Jill Mansell (ISBN 9789021042497) had ik nog niet. Toendertijd dacht ik dat er een limited edition van zou komen, maar dat bleek dus niet het geval. Maar het feelgood verhaal wil ik alsnog lezen en mocht deze als uitzondering mee naar huis.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

“De kroon van mijn vijand” is het thema van de Nederlandse SoManyPages boekbox van juni. Het gaat om het boek De ongeschikte erfgenaam van Danielle L. Jensen (ISBN 9789049202880) met zalmkleurige kleur op snee en voorzien van flora-motieven. Het verschil van de SMP-editie met de groene boekhandels-editie is de losse paarskleurige cover met aan de binnenzijde voorzien van een illustratie van een actiescène uit het verhaal.
De boekgerelateerde producten zijn naast de auteursbrief en bookplate met handtekening van de auteur, de collectible kompas-pin, een bijpassende linnen tas met boekenquote en een transparante boekenlegger voorzien van gedroogde paarse bloem. Helaas ook alweer de laatste set maandelijkse TBR-kaarten die ik zo leuk vind.
Daarnaast lag de nadruk op items die iets te maken hebben met reizen, zoals die eerdergenoemde kompas-pin. Zoals een landkaart-poster, 4 ansichtkaarten van 4 plekken op de landkaart, een leder-look journal met nautische bedels en tot slot een envelop met daarin een “belangrijke” brief voor mijn eigen reis. Weer goed bedachte producten als aanvulling op de leeservaring voor dit boek, lijkt mij.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Vriend Johan verraste me deze maand opnieuw met een cadeautje. Deze keer een Jane Austen zeepje uit Portugal.

Foto: © Véronique

Bookish items

Wellicht heeft het er iets mee te maken dat ik vakantiegeld heb gekregen, maar ik heb mezelf getrakteerd op weer een nieuwe boekenlegger- en sticker maandsets van Artbujostickers en nog wat extra’s uit de webshop. Daarnaast waren de zomerse boekenleggers, print en pins van AnotherView te verleidelijk om te laten liggen.

In de rekken van boekhandel Scheltema zag ik enkele bookish kaartjes die ik nog niet had, dus ook die gingen tezamen met de boeken mee naar huis. Voor een afscheidscadeautje was ik op nog zoek naar een ansichtkaart van Breitner, die ik vond in de webshop van Bekking & Blitz. Als ik dan toch bestel, tja dan blijkt dat ik die bookish insteekmappen en de portfoliomap toch ook ect wel kan gebruiken voor mijn administratie 😉
Bij de Hema ontdekte ik nog een schoonsmaaksponsje in de vorm van Takkie en bij TKMaxx een afgeprijsd schrift van Roald Dahl’s Matilda.

In juni had ik ook nog 2x een internationale kaartenswap en zo ontving ik uit de Alice-kaart uit Hong Kong en de Hufflepug kaart uit Tsjechië.

Harry Potter items

Vriend Johan was in juni ook nog even in Edinburgh en kon het niet laten om 3 Potter kaarten te verrassen. En op mijn bestelverzoek bracht hij ook de 2 patches mee.

Foto: © Véronique

Daar ik nog wat vakantiegeld te besteden had en een zeer aantrekkelijke lego aanbieding zag in de webshop van Goodbricks kon ik de dozen niet laten staan. En in de webshop bij Olleke bestelde ik nog enkele magische kaarten van het merk MinaLima, die nu eenmaal supermooie kaarten heeft. En het geluk was aan mijn zijde dat ik 4 verschillende verrassingskaarten trok.

Juli is de vaste feestmaand van Bookish Lifestyle met zowel de 8e verjaardag van het blog, als mijn eigen verjaardag. Verder staat de zomervakantie voor de deur en hoop ik ook weer een stapel boeken te kunnen lezen. Maar dit alles komend in de blogpost van volgende maand aan de beurt.

Geef een reactie