Bookish aanwinsten april 2024

Iedere maand laat ik zien wat er in de afgelopen weken zoal door mij aan boekgerelateerde producten is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In de maand april waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten boeken

Begin april had ik een eerste live ontmoeting met Dionne (op Instagram bekend als @eyeloveprint). We hadden circa halverwege onze woonplaatsen afgesproken en kwamen uit in Deventer. Het was een zonnige en vooral heel gezellige dag, maar met 2 bookstagrammers bij elkaar moest er natuurlijk ook geshopt worden. Voor mezelf kocht ik A touch of malice van Scarlett St. Clair (ISBN 9789020550696). Dit betreft deel 3 in de Hades x Persephone serie, die ik als ik er eindelijk aan ga beginnen in een keer achter elkaar door kan lezen.

Foto: © Véronique

Dionne kocht in tweevoud het boek Unmarriageable van Soniah Kamal (ISBN 9781524799717). Eén daarvan deed ze aan mij cadeau zodat we deze als buddyread kunnen gaan lezen. Het verhaal is een hervertelling van Pride and Prejudice, maar dan in Pakistan gesitueerd. Deze klassieker in een eigentijds jasje is iets wat ons allebei intrigeert en we zijn ook erg benieuwd naar deze “meneer Darsee”.

Foto: © Véronique

Blossoms Books verkoopt een verrassingstas met 3 surprise YA boeken. Mijn pakket bestond uit de rood linnen tas met de tekst “I like to party and by party I mean read books”. Daarnaast bevat het de romans Zomerburen van Rianne Robben (ISBN 9789463492027), Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz (ISBN 9789463491242) en de thriller TBS van Natasza Tardio (ISBN 9789463491686). Het pakket bleek echt een verrassing te zijn, want ik had over de beschrijving heen gelezen dat je naast de boeken ook nog 2 cadeautjes zou krijgen. Blij verrast dus, toen ik het uitpakte en er ook nog een witte book jar en een bookish portemonneetje aantrof.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Het thema van de Nederlandse SoManyPages boekbox van april is “Show in de sterren”. Het betrof het boek Het spiegelcircus van Suzanne Martin (ISBN 6096211240209), met zwarte kleur voorzien van vreemde symbolen op snee. Verder bevat het boek een auteursbrief en heeft de schrijver het boek gesigneerd met een toepasselijke (hand)tekening. De boekgerelateerde items zijn deze maand een collectible circuspin, een boekenlegger als toegangsticket en een toepasselijke artprint. Daarnaast een blauwe waterfles met sterrenstelsel, een stickervel, een telefoonhouder met de tekst Booklover en opnieuw de leuke maandelijkse TBR-kaarten.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Ook deze maand werk ik weer verrast door iemand uit mijn omgeving. Een collega was op vakantie in India en bij terugkomst had zij mooie boekenleggers en een paar turquoise oorbellen voor mij meegenomen.

Kaarten, boekenleggers en bookish items

Niet alleen bestelde ik de verrassingstas van Blossom Books. Ook plaatste ik direct de kussensloop “I read past my bedtime” in mijn winkelmandje. Hij bleek flink afgeprijsd en altijd leuk om op een extra kussen op bed, deze sloop te doen. En dus kon ik deze echt niet laten liggen.

Foto: © Véronique

In Deventer heb ik samen met Dionne De kleinere boekwinkel bezocht en zoals ik al hoopte zeer leuke bookish items gevonden. In Nederland is weinig te vinden van Anne van het Groene Huis en de Gilmore Girls, dus toen ik in de winkel daar kaarten en pins van aantrof, kon ik die natuurlijk niet laten liggen. Daarnaast ook nog aangeschaft een hele leuke pin (al zeg ik het zelf) met de tekst “Hello, I’m a professional bookworm” en 2 bookish verjaardagskaarten.

Foto: © Véronique

Ook de kaartenwinkel Alternote in Deventer werd niet overgeslagen. Naast enkele leuke kaarten, kocht ik ook nog een haai-boekenlegger.

April was niet zozeer een boekenmaand, als wel een stationery maand. Zo bestelde ik bij Hollandse Kaart weer een set kaarten en enkele rolletjes washitape, deels voor mezelf en deels voor mijn nieuwe hobby die kaartenruil heet 😉 Ook bij de Duitse MoonEllyShop op Etsy kon ik de sale niet weerstaan. En als je boekenlegger webshop Oktoberdots besluit te stoppen, dan moet ik natuurlijk nog een laatste keer mijn slag slaan en enkele zomerse boekenleggers alvast in huis halen. Al langere tijd ben ik fan van de stationery van Kaartstudio. De kaart van de dame voor het raam, wilde ik heel graag hebben en als je dan toch aan het bestellen bent kan deze Anglofiel het niet laten om de Stationery box getiteld Engeland niet ook mee te bestellen. Wat een leuke surprisebox vol mooie kaarten en cadeaupapier helemaal in stijl. Mocht je een stationery fan zijn, neem dan zeker eens een kijken in deze webshop.

Met al die nieuwe kaarten, ben ik gelijk ook weer wat actiever met de internationale kaartenruil. En na een wat stillere maand heb ik in april juist weer verscheidende kaarten mogen ontvangen. Deze maand kwamen de bookish kaartjes uit Zwitserland, Duitsland, Japan, USA, Oekraïne en Spanje.

Harry Potter items

Mijn Harry Potter pincollectie is ook weer een beetje gegroeid. Beide bestellingen komen uit Frankrijk (Cami and Co en Miss Cricket). Erg blij met deze aanvulling.

1 comments

Geef een reactie