Bookish aanwinsten maart 2024

Iedere maand laat ik zien wat er in de afgelopen weken zoal door mij aan boekgerelateerde producten is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In de maand maart waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten boeken

Met de quote voor de maand Maart “A book a day, keeps reality away” kan het niet anders, dan dat ik enkele nieuwe limited edition boeken aan de boekenkast toevoegde.

De koning van de hel van Kerri Maniscalco (ISBN 9789022597880) is het derde deel van de Koninkrijk der Zonden-serie. Als ik wil kan ik nu de hele serie direct achter elkaar door lezen, want ja voorgaande delen heb ik tot op heden nog niet gelezen.

Foto: © Véronique

Het megadikke boek Een ijzeren vlam van Rebecca Yarros (ISBN 9789020554083) is het tweede deel van de Fourth Wing-serie. Deze leg ik alvast apart om tijdens de zomervakantie thuis op de (tuin)bank te lezen. Voor nu is het vooral de serie compleet maken.

Foto: © Véronique

Geen deel uit een serie, maar wel een limited edition en een verhaal waar meerdere mensen enthousiast over zijn en dus durfde ik de aankoop wel aan mezelf te verantwoorden: One true loves van Taylor Jenkins Reid (ISBN 9789026365614).

Foto: © Véronique

En als boekhandel Scheltema een roman uitroept tot Boek van het jaar 2023 en het dan ook nog eens als limited edition laat afdrukken met blauwe kleur op snee (500 stuks), dan is de keus snel gemaakt om het boek Morgen en morgen en morgen van Gabrielle Zevin (ISBN 9789046829202) ook aan mijn collectie toe te voegen.

Enkele van deze boeken kocht ik in de Boekenweek en dus kon ik ook het Boekenweekgeschenk 2024 Gezinsverpakking van De Chabotten (ISBN 9789059656000) toevoegen op mijn te lezen lijst. (PS sokken zijn privébezit en eerder verkregen uit Amerika).

Foto: © Véronique

Verder heb ik een e-book ontvangen van De Crime Compagnie in ruil voor een recensie op Hebban. Lees vooral mijn recensie van Verlaat de gevangenis zonder betalen van Marjolein van der Gaag (ISBN 9789461098832). Ik kan alvast verklappen dat het zeker de moeite waard is om dit spannende boek dat zeer actueel aanvoelt te lezen.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Het thema van de Nederlandse SoManyPages boekbox is “Magie & Mysterie”. Het betrof het boek De eeuwige nacht van Lisette Kuijt (ISBN 9789083401607), met paarse kleur op snee. De boekgerelateerde items zijn deze keer een collectible pin en boekenlegger met raaf, een passende boekenlegger en prent van Bibi van Leeuwen, een linnen tas, een buisje kamille-venkel thee en een auteursbrief en gesigneerde bookplate. Deze keer waren voor mij de leukste producten een notepad om alle verdenkingen op te noteren (en vast ook bij andere boeken kan gebruiken) en de geheimzinnige envelop met foto’s en brief van de hoofdpersonage. En natuurlijk weer een nieuwe set met vier van die hele leuke TBR-kaarten. SMP zorgt echt voor een belevenis, zo ook met zo’n klein detail als de sluitstickers die helemaal bij het boekthema passen. Al deze items zijn ook los te kopen bij SoManyPages.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Reizende oom Roel aka vriend Johan was in maart in Amerika en bracht een paar cadeautjes voor mij mee. Dat zijn een setje bookplates/ex libris, een Alice in Wonderland vinyl sticker, een patch van een spreukenboek om ergens op te strijken, een ribbon met de tekst ‘I support my local bookstore’ en een air freshener waar ik zelf nog een geur op moet spuiten. Ideaal, kan ik mijn eigen eau de toilette gebruiken ipv zo’n vieze wc-achtige geur. En niet te vergeten een linnen tas van Amazon die hij op het congres kreeg.

Foto: © Véronique

Harry Potter items

Ook de magische Harry Potter verzameling is weer een beetje gegroeid. Zo heb ik eindelijk mijn bestelling bij Studio Pins & Paper opgehaald; 2 pins en een patch. Daarnaast had Danielle voor mij geshopt in London bij MinaLima en ook dat zijn zeer leuke items, namelijk inpakpapier van het Family Black behang (dat ik ga gebruiken als achtergrondpapier), de replica valentijnskaart van Romilda aan Harry en een mysterycard van Fantastic Beasts. En wat een mazzel, de mysterieuze kaart bleek mijn favoriete wezen, een Bowtruckle, te bevatten. Ook in Duitsland is er voor mij op bestelling geshopt, een chocolate frog is altijd lekker en ik was toch wel nieuwsgierig naar het Butterbeer blikje. De inhoud is qua snoepjes teleurstellend weinig, maar gelukkig heb ik er een leuk blikje bij.

Kaarten, boekenleggers en andere bookish items

De internationale kaartenruil lag afgelopen maand een beetje stil, maar toch heb ik nog een drietal leuke bookish kaartjes ontvangen uit Duitsland en Oekraïne.

Door de kaartenruil heb ik ook een beetje de bookish stickers en washitape ontdekt en heb ik bij enkele Nederlandse webshops een bestelling geplaatst, zodat ik mijn kaarten en bullet journal in de toekomst kan versieren met bookish afbeeldingen. Zo shopte ik bij Lettoon, Anotherview, Meervoorjou en ArtBujoStickers.

En om de maand af te sluiten, wellicht ook leuk om te vermelden dat ik deze maand twee bookish uitjes heb gehad naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. Namelijk de Nederlandse musical van Pride & Prejudice en de Nederlandse versie van het toneelstuk Murder on the Oriënt-Express. Beide avonden heb ik zeer genoten van de alternatieve voorstellingen van die wereldberoemde boeken.

1 comments

Geef een reactie