Bookish aanwinsten maart 2023

Wellicht vragen jullie je af wat er zoal door mij aan bookish items wordt aangeschaft en waar ik het vandaan heb. Vanaf nu worden die vragen beantwoord met een maandelijks overzicht van nieuw aangeschafte of verkregen boekgerelateerde items. Dit voegde ik in maart toe:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

World of Thrillers boekenclub van HarperCollins

Dit jaar ben ik uitgeloot voor de thriller leesclub van HarperCollins en dat betekent dat ik in de loop van dit jaar 6 thrillers ontvang die we na een aantal weken gezamenlijk bespreken op Facebook. Het tweede boek dat we gezamenlijk ontvingen was Vagevuur van Tina Frennstedt (ISBN 9789402712056). Dit is deel 3 van een Scandinavische thrillerserie, maar is goed stand-alone te lezen. Alhoewel ik wel iets meer over rechercheur Tess Hjalmarsson wilde weten, dus voorgaande delen wil ik ook zeker nog lezen.

Boek Vagevuur van Tina Frennstedt
Foto: © Véronique

Thrillerabonnement A.W. Bruna Uitgevers

Al sinds het eerste uur (najaar 2018) ben ik abonnee van het thrillerabonnement van A.W. Bruna Uitgevers. Vier keer per jaar wordt ik verrast met een splinternieuw thrillerdebuut. Het is erg jammer om te horen dat eind 2023 de uitgever stopt met dit abonnement. Dit jaar geniet ik er dus nog maar even extra van. Deze keer ontving ik Stervensuur van Andreas Gruber (ISBN 9789400515741).

Foto: © Véronique

Gewonnen boeken

Eigenlijk is Instagram voor mij naast informatiekanaal over nieuw verschenen boeken en boekrecensies ook het kanaal waar ik vaak winacties tegenkom waarbij ik een poging waag en zelfs regelmatig iets win (zeg dat mijn winkans 1 op 50 deelnames is).

De Sterrensteen : het boek der veranderingen van Kelly van Kempen (ISBN 9789463850315) had ik in december gewonnen voor mijn nichtjes, door omstandigheden en na veel omzwervingen kreeg ik het boek in maart dan eindelijk in handen. Wat een vrolijk boek om naar te kijken en een avontuurlijk en tevens informatief verhaal voor 9+. Met Pasen ga ik dit aan de leesgierige nichtjes overdragen.

Ongekend : over vrouwen in de natuurwetenschap die over het hoofd werden gezien van Margriet van de Heijden (ISBN 9789057125683) was een Instagram winactie van Uitgeverij Nieuwezijds ter ere van Internationale Vrouwendag. Na een uitgebreide inleiding zijn de korte hoofdstukken per wetenschapsvrouw interessant leesvoer om steeds een of twee verhalen tot me te nemen.

Foto: © Véronique

Ter verschijning van het oorlogsjeugdboek Niet meer dan een nummer van Elsbeth de Jager (ISBN 9789020624687) heb ik deze via Instagram gewonnen bij Kluitman Uitgevers. In mijn leven heb ik al aardig wat boeken over het oorlogsverleden in Nederland gelezen, maar de verhalen uit Nederlands-Indië zijn mij minder bekend. Dit waargebeurde en indrukwekkende verhaal gaat over hoe een jongen van circa 12 jaar de oorlog en de gevangeniskampen op Java heeft beleefd en overleefd. De foto’s in het boek maken het verhaal nog persoonlijker.

Gekochte boeken

Deze maand kocht ik 3 (en een beetje 😉 ) boeken. Namelijk:

  • Waar is Wally? met kartonnen glow-in-the-dark zaklamp (ISBN 9789463132596) Bij boekhandel Libris in Breda kon ik de kast met afgeprijsde boeken moeilijk negeren. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan voor een Waar is Wally? boek, want Wally ontbrak nog op mijn klassiekers boekenplank. In deze variant moet je met een lichtgevende papieren zaklamp op zoek naar de traditionele Wally figuurtjes uit de algemene zoekopdrachten, als naar de specifieke thema zoekopdrachten. Absoluut een boek voor jong en oud die van speuren houden.
  • Dochter van de Scharlaken Rozen van Chloe Gong (ISBN 9789022598160) met een prachtig bedrukte boekblok. Hierdoor ben ik natuurlijk direct getriggerd, maar ‘het is niet al goud wat blinkt’. Niet iedere mooi boek is ook mijn smaak en dus heb ik mezelf voorgenomen niet alle mooie boekblokken aan mijn boekenkast toe te voegen voor de sier. Dit betreft een Aziatische versie van Romeo en Julia wat interessant klinkt en nadat de boekhandelaar van Boekhandel Over het water het ook een positieve leeservaring vond, ben ik toch overstag gegaan.
Foto: © Véronique
  • De abdij van Northanger van Jane Austen (ISBN 9789041714718), want deze ontbrak nog op mijn mooie klassiekersplankje. Op dit moment mis ik alleen nog Austen’s Overtuiging van de reeds verschenen Rainbow klassiekers.
Foto: © Véronique
  • De eerlijke vinder van Lize Spit (ISBN 6096136935921). Eigenlijk valt dit niet helemaal in de rubriek gekochte boeken, want dit is het boekenweekgeschenk van 2023. Maar ja deze krijg je alleen als je ook een boek hebt gekocht, dus daarom heb ik ‘m toch maar in dit rijtje gezet.
Foto: © Véronique

Gevonden boeken

Die gratis boekenkastjes op straat probeer ik zoveel mogelijk te mijden, want ik zie vaak wel iets van mijn gading. Dat in het trappenhuis in mijn appartementencomplex ook regelmatig boeken in de vensterbank worden neergelegd is wat lastiger om aan voorbij te lopen. Deze maand vond ik er Op eigen houtje van Jessica Merkens (ISBN 9789026360930) met verhalen van vrouwen in de elfstedentocht van 1890 tot heden.

Foto: © Véronique

Boekcadeaus voor anderen

  • Anna Kadabra : De Club van de Volle Maan van Pedro Mañas en David Sierra Listón (ISBN 9789493236561) was een boekcadeautje voor mijn oudste nichtje. Zo leuk dat ze bij het boek een paar kniekousen voor de jonge lezer hebben bijgevoegd. Het zijn dezelfde kniekousen als die de hoofdpersoon in het boek ook aan heeft. Dit boek is verslonden door desbetreffende jongedame en ik verwacht dat ze deze nog vaak gaat herlezen met of zonder de kniekousen.
  • Voor het jongste nichtje had ik Wat komt er uit het ei? van Katie Dale en Jenny Løvlie (ISBN 9789048320615) gekocht. Een telboekje met verborgen babydieren. Dit boekje is een groot succes gebleken en moest steeds opnieuw voorgelezen worden. Én alle beestjes keer op keer opnieuw geteld worden. Mijn inschatting is dat deze jongedame voorlopig nog niet uitgeteld is.

Bookish producten

Als vertegenwoordiger van de producten van Books Art Liberty wil ik zelf ook altijd wel iets bestellen. , Uit de laatste grote sale voorraad had ik mezelf getrakteerd op een booksleeve met Ron Weasley en een gastendoekje met daarop Bookjunkie. Sinds de komst van haar kindje heeft de eigenaresse besloten vooralsnog alleen sleeves te verkopen die op voorraad zijn. Check daarom zo nu en dan de webshop of er iets van jouw gading bij zit. Met mijn persoonlijke code “Life10” ontvang je 10% korting op je bestelling.

Foto: © Véronique

Kaarten / Post

Mijn lieftallige en vooral creative Hufflepuff vriendin Zwartraafje uit België, heeft mij weer eens verrast met een zelfgemaakte kaart met een hoop extraatjes erbij. Zowel bookish kaarten als Potter stickers, boekenlegger en memoblaadjes. Wat een heerlijke verrassing en wordt enorm op prijs gesteld.

Boekhandel Libris in Breda vond ik een leuke alfabetkaart. Door die schattige beestjes kon ik die kaart echt niet laten liggen.

Foto: © Véronique

In het tijdschriftenschap bij Boekhandel Scheltema kwam ik het Sherlock Holmes tijdschrift tegen. Had er nog nooit van gehoord, terwijl het toch alweer de 11e aflevering is. Leuk om zo eens een enkele aflevering thuis door te bladeren, maar ik concludeer wel dat ik geen interesse heb om er een abonnement op te nemen. Wel leuk om in gedachten te houden als cadeau voor een speurneus, zeker als je er ook nog een Sherlock Holmes kaart bij kunt doen, die ik ook gevonden heb bij Scheltema.

Foto: © Véronique

Harry Potter items

Het mag niet als een verrassing komen dat ik fan ben van Harry Potter. Eens in de zoveel tijd wordt ook die verzameling uitgebreid. Deze keer met een exclusieve lijn van het Britse merk Cath Kidston, waar ik sowieso al fan van ben. Van deze productenlijn heb ik mezelf verwend met 2 mokken (Herbology en Patronus), een set van 2 theedoeken (die te mooi zijn om ook echt als theedoek te fungeren) en een thermosfles met kleine Dobby’s erop. Naast lezen wandel ik ook graag en in de koude maanden is het fijn om dan een thermosfles heet water bij te hebben. En dit is een zeer goede fles, want na 24 uur had ik nog steeds behoorlijk warm water.

Ook was maart een maand vol Potter pins die ik aan mijn verzameling kon toevoegen. Ze komen uit Nederland (Studio Pins & Paper), Frankrijk (The Pink Owl, Cami and co), Verenigd Koninkrijk (Made by a Muggle Designs, Lumos Designs) en Canada (Nimbus Designs). O ja, niet alleen pins, maar ook nog een set lepeltjes en wat stationery items 😉

Bookish cadeautjes uit de USA

Vriend Johan reist voor zijn werk de hele wereld over en regelmatig ziet hij kans om nog ergens een boekwinkel binnen te lopen en iets voor mij te scoren. Jaarlijks gaat hij naar Austin, Texas en brengt hij een bezoek aan de bekende boekwinkel BookPeople. Dit keer kreeg ik 1 paar sokken, 2 pins, 1 patch en 1 sticker uit Austin Texas.

Foto: © Véronique

Geef een reactie