Bookish aanwinsten april 2023

Wellicht vragen jullie je af wat er zoal door mij aan bookish items wordt aangeschaft en waar. Vanaf nu worden die vragen beantwoord met een maandelijks overzicht van nieuw aangeschafte of verkregen boekgerelateerde items. In april waren dit de aanwinsten:

Nieuwe bookish aanwinsten in april 2023
Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

World of Thrillers boekenclub van HarperCollins

Dit jaar ben ik uitgeloot voor de thriller leesclub van HarperCollins en dat betekent dat ik in de loop van dit jaar 6 thrillers ontvang die we na een aantal weken gezamenlijk bespreken op Facebook. Het derde boek dat ik ontving en dat we in mei gezamenlijk gaan beoordelen is Trauma van Charles den Tex (ISBN 9789402712094). Na de twee Scandinavische thrillers voor deze boekenclub kijk ik ernaar uit om iets van Nederlandse bodem te lezen.

Boek Trauma van Charles den Tex
Foto: © Véronique

Gewonnen boeken

Eigenlijk is Instagram voor mij naast informatiekanaal over nieuw verschenen boeken en boekrecensies ook het kanaal waar ik vaak winacties tegenkom waarbij ik een poging waag en zelfs regelmatig iets win (zeg dat mijn winkans 1 op 50 deelnames is).

Zo won ik een Boekenweek verrassingspakket van Boekenweeknl. Direct 5 boeken rijker en blij verrast met de goede titels die ik nog niet in mijn bezit had. Hier ga ik de komende maanden veel leesplezier aan beleven denk ik zo. Alleen het populair psychologische boek is niet mijn ding en dus gaat deze toegevoegd worden aan een gratis boekenkastje ergens in Amsterdam.

  • Het intieme leven van Niccolo Ammaniti (ISBN 9789048868346)
  • Etty Hillesum van Judith Koelemeijer (ISBN 9789463821742)
  • Omringd door tegenslag van Thomas Erikson (ISBN 9789402711189)
  • Wij zijn van diamant van Alex Boogers (ISBN 9789048855179)
  • Naar het paradijs van Hanna Yanagihara (ISBN 9789046828960)
Gewonnen Boekenweek pakket
Foto: © Véronique

Ook via Instagram ter ere van de Boekenweek en het 10-jarige bestaan van De Club van Echte lezers won ik het boek Escher worden van Joris Escher (ISBN 9789045047980). De werken van Escher heb ik altijd al fascinerend gevonden. Ik ben daarom benieuwd naar het verhaal achter de kunstenaar verteld vanuit een ver familielid.

Foto: © Véronique

Tevens won ik via bookstagrammer Juf Willemijn op All Stars het eerste deel van de jeugdboekenserie De Biebbende : de legende van de hemelrijders van Michael Reefs (ISBN 9789082190977). Als boekend en bibliothecaresse ben ik altijd nieuwsgierig naar verhalen met een boekenthema. En met kinder- en jeugdboeken kan ik ook niet stuk bij mijn 2 boekenworm nichtjes waarbij ik bekend sta als de boekentante. Maar eerst ga ik het boek zelf lezen 😉

Het leuke aan deze prijs is dat de auteur Michael Reefs het boek op naam gesigneerd heeft, vervolgens zelf feestelijk heeft ingepakt en voorzien van nog wat extra promotiemateriaal.

En alsof het nog niet genoeg was won ik ook nog een jeugdboek bij lskindenjeugd, namelijk Mus & Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe van Kevin Hassing (ISBN 9789021032399) en voorzien van mooie illustraties van Linde Faas. Dit is deel 3 van de jeugdboekenserie Mus & Kapitein Kwaadbaard en het is aan te raden om eerst de twee voorgaande delen te lezen, voordat je aan deze begint omdat je anders wat belangrijks voorgeschiedenis mist. Maar wat een ontzettend leuk avonturenverhaal was dit, eentje die naar meer smaakt.

Gekochte boeken

Deze maand kocht ik welgeteld 3 boeken. Namelijk:
– Het vrolijk bedrukte Het zonnetje in huis van Jill Mansell (ISBN 9789021034690). De feelgood verhalen van Mansell zijn niet te versmaden en met zo’n zomerse look, die ook nog eens past bij mijn outfit, kon ik deze limited edition echt niet achterlaten in de boekwinkel.

– Het Engelstalige The Cat Who Saved Books van Sosuke Natsukawa (ISBN 9781529081480) ging ook mee naar huis. Want ja, welke booknerd kan nu eenmaal een verhaal met boekenthema en katten weerstaan?

Foto: © Véronique

– Robin Hood : Donald Duck klassieke verhalen (ISBN 87108441421675) met Mickey Mouse als de man die stal van de rijken om te delen met de armen. Dit omdat al van kinds af aan de legende rondom Robin Hood mij intrigeert. In de loop der jaren heb dan ook al een kleine collectie Hood verzameld en nu is er weer eentje aan toegevoegd.

Foto: © Véronique

Gevonden boeken

Die leuke boekenkastjes op straat probeer ik zoveel mogelijk te mijden, want ik zie vaak wel iets van mijn gading. Dat in het trappenhuis in mijn appartementencomplex ook regelmatig boeken in de vensterbank worden neergelegd is wat lastiger om aan voorbij te lopen. Deze maand vond ik er de thriller De zaak B. van Jeroen Windmeijer (ISBN 9789059973800). De combinatie thriller, bekende auteur en met maar 160 pagina’s deden me doen besluiten om dit boek te adopteren. Nu de tijd vinden om deze snel te lezen en daarna weer door te geven aan een volgende lezer.

Foto: © Véronique

Als jullie denken dat mijn boekenkasten nu overvol raken dan heb je daar enigszins gelijk in. Het goede nieuws is ook dat ik deze maand 9 boeken aan verschillende weggeefboekenkastjes heb gedoneerd.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Vriend Johan reist voor zijn werk de hele wereld over en regelmatig ziet hij kans om ergens een shop binnen te lopen en iets voor mij te scoren. Deze maand was hij o.a. in Wenen en vond hij een speelkaartenset met boeken erop en een doosje met 20 boekenleggers van de Wiener Werkstätte. Mooie afbeeldingen, persoonlijk vind ik het alleen wel jammer dat er op de achterkant niet staat wie de kunstenaar is.

Foto: © Véronique

Zou hij iets met letters hebben? Want deze maand kreeg ik zowel stoffen letters uit het Textielmuseum in Tilburg als typografische kaarten van de Verbeke Foundation in België. Beide sets vormen het woord bookish.

Foto: Véronique

Kaarten

Webshop Hollandse Kaart.nl verkoopt o.a. boekgerelateerde kaarten. Omdat ik regelmatig kaarten verstuur en deze maand ook weer op zoek was naar wat bijzondere kaarten. Daarnaast heb ik de categorie ‘Boeken en lezen’ erop nageslagen op zoek naar nieuwe bookish kaarten ter uitbreiding van mijn verzameling. En dit zijn ze geworden:

Foto: © Véronique

Bij de webshop van Studio Kikor zag ik ook een prachtig boekgerelateerde kaart die ik graag wilde hebben:

Foto: © Véronique

Boekenleggers

Aangezien ik toch bij de webshop van StudioKikor aan het rondkijken was, bestelde ik naast wat kaarten ook nog enkele gepersonaliseerde boekenleggers. Eentje voor mezelf en de andere zijn voor kleine boekenwormen in mijn omgeving. Bleek dat ik de 1000ste bestelling had geplaatst en daarom werd ik verrast met een set kaarten en de twee zeezoogdieren boekenleggers. Zo blijft zelfs onverwacht mijn verzameling boekenleggers groeien 🙂

Foto: © Véronique

Mooie nieuwe boekenleggers zijn ook weer te vinden in de webshop van AnotherView. Natuurlijk vonden deze zes bladwijzers ook weer een plekje in mijn collectie.

Geef een reactie