Bookish aanwinsten januari 2024

Iedere maand laat ik zien wat er afgelopen weken zoal door mij aan boekgerelateerde producten is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In de eerste maand van dit nieuwe jaar waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

Afgelopen jaar zijn er bewust en onbewust weer veel nieuwe boeken mijn huis binnen gekomen. En ondanks dat ik vorig jaar 100 boeken heb gelezen, liggen er nog steeds teveel ongelezen boeken op me te wachten. Deze maand had ik mezelf dan ook verboden om een boekwinkel te betreden om te voorkomen dat mijn ongelezen stapel nog hoger wordt. Toch zijn er deze maand een drietal boeken gearriveerd. Zo bestelde ik in de kerstvakantie de limited edition Dodelijk dilemma van Stephen King (ISBN 9789021043425) en die ik ontving in januari. Het is een King-verhaal dat ik nog nooit gelezen heb en een mooie aanvulling op de andere limited edition King boeken die ik reeds in mijn collectie heb.

Foto: © Véronique

Hebban leesclub

Op Hebban worden zeer regelmatig leesclubs georganiseerd. En voor januari stond De ondergrondse leesclub van Annie Lyons (ISBN 978901620925) aangekondigd. Tja, een verhaal waar boeken een belangrijke rol spelen, dan is mijn interesse direct gewekt en werd ik ook nog eens ingeloot voor deze Hebban leesclub. Het boek is uit en ik heb genoten van het verhaal. Begin februari bespreken we het online in de groep. Maar alvast een spoiler: als je van verhalen houdt die zich in oorlogstijd afspelen, dan is dit zeker een aanrader.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Voor de maand januari was het thema van de Nederlandse boekbox “Vloek van Magie”. Met het fantasy-verhaal Lang leve de keizer van Britt Zwijnenberg (ISBN 6096213280296) heeft SoManyPages opnieuw een eigen exclusieve editie uitgebracht met een mooi bedrukt boekblok vol vlinders en ook de schutbladen hebben weer een mooie print. In de box zitten producten die passen bij het thema, zoals een pin en stickervel vol vlinders, een beschrijfbare boekenlegger en notepad voor reviews en een telefoonhouder met bookstack afbeelding. Helaas ook een kapotte stenen mok, maar daarover heb ik contact met SoManyPages gehad en dat wordt opgelost. Verder werd ik enthousiast van de vier TBR-kaarten in deze box. Als een soort tarotkaart kunnen ze je helpen een volgende leesboek uit te kiezen.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Het stickerboek The Antiquarian Sticker Book: Bibliophilia (ISBN 9781250792556) heb ik van vriend Johan gekregen. Driehonderd pagina’s vol met stickers voor boek- en kunstliefhebbers. Een aantal zijn al direct gebruikt om diverse kaarten en mijn bullet journal te versieren. Daarnaast had hij ook nog enkele kleine cadeautjes van werktrips in het buitenland meegenomen; een boekenlegger uit België, een theeschoteltje uit Frankrijk en een Dumbledore pen uit Engeland.

Vriendin Lilian kwam in het Philips museum in Eindhoven een boekenlegger met boeken voor mij tegen die ze echt niet kon laten liggen en mij dan ook cadeau heeft gedaan.

Kaarten, boekenleggers en andere bookish items

Via internationale kaartenruil kreeg ik deze maand weer verschillende bookish kaarten uit het buitenland. Deze maand kwamen alle kaarten uit Duitsland.

Via Instagram kwam ik de Nederlandse webshop Lettoon tegen. Ze hebben een aardige collectie bookish stickers, stickervellen en washitape. Ik denk dat alles wat deze maand verkrijgbaar was, in mijn winkelmandje terecht gekomen is. En zie hier het resultaat.

Bij SoManyPages heb ik nog een leuke set boekenleggers besteld.

Foto: © Véronique

En bij Post en Papier bestelde deze enkele bookish kaarten en enveloppen om te versturen naar een andere boekliefhebber.

Foto: © Véronique

En bij de Hema heb ik nog een Nijntje stickerboekje en een set washitapes gekocht. Te gebruiken als Hollandse versiering voor mijn internationale kaartenruilen.

Foto: © Véronique

Geef een reactie