Bookish aanwinsten december 2023

Iedere maand laat ik zien wat er afgelopen weken zoal door mij aan boekgerelateerde producten is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In december waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

Gekochte boeken

In de december cadeaumaand geef ik graag boeken aan mijn familie en leuk om te zien als het ook daadwerkelijk in de smaak valt. Maar als ik dan toch in de boekwinkel ben, dan kan ik ook de verleiding voor mezelf niet weerstaan. Zo is het gekomen dat Fourth Wing: In steen gebrand van Rebecca Yarros (ISBN 9789020554045) in mijn winkelmandje is beland om mezelf cadeau te doen voor de kerst. Veel lezers zijn er enthousiast over plus het bedrukte boekblok met vliegende draken hebben me eenvoudig overgehaald.

Foto: © Véronique

Bij de online boekenvoordeelwinkel Boekenkraam heb ik behalve voor anderen ook nog een vijf boeken met flinke korting voor mezelf ingeslagen. Namelijk twee boeken van schrijfster Tracy Rees : Het brievenspoor (ISBN 9789401617871) en De lelievallei (ISBN 9789401619264). Haar historische romans hebben altijd sterke vrouwelijk hoofdpersonage.
Lessen in chemie van Bonnie Garmus (ISBN 9789022593035) heb ik vaak voorbij zien komen op Instagram waar die wordt aangeraden als topper. Ook dit boek heeft een sterk feministisch karakter waardoor ik het graag wil lezen.
Mocht ik ooit nog op zoek zijn naar een nieuwe vakantiebestemming, dan hoef ik alleen maar Literaire plekken van Sarah Baxter (ISBN 9789089897862) open te slaan. Verder kan ik het boek gebruiken voor mijn Lezend de wereld rond challenge, waarbij ik uiteindelijk ooit van ieder land ter wereld een boek dat zich daar afspeelt gelezen hebben.
De laatste aankoop was A Christmas Carol: een kerstvertelling op rijm van Marianne Busser en Ron Schröder (ISBN 9789000380213). Zo leuk om mijn favoriete kerstverhaal op goedgekozen rijm te lezen. Maakt me ook nieuwsgierig naar de andere rijmboeken van Busser en Schröder.

Op Instagram verkoopt Pakje Boek voor het goede doel tweedehands boeken voor een leuk prijsje. Voor mezelf zag ik het Kinderboekenweekgeschenk uit 1994 : Fausto Koppie van Anke de Vries (ISBN 9074336124). Bonus: de bestelling was ook nog eens leuk ingepakt en voorzien van een Pakje boek stempel. Mocht je in 2024 ook de dierenopvang willen steunen, ga dan vooral dit account volgen en sla je slag voor een habbekrats.

Het begint ondertussen een jaarlijkse leestraditie te worden: de Christiechallenge van Uitgeverij Rainbow. Gezamenlijk lezen we dit jaar Wie adverteert een moord? (ISBN 9789041715555). Mooie hardcover editie die past bij de reeds eerder verschenen Christie edities. Tevens het andere zojuist verschenen Christie boek erbij besteld: De moord op Roger Ackroyd (ISBN 9789041715494). Helaas zit ik dit jaar niet bij de fysieke post ontvangers, maar ontving ik wel digitaal twee bestanden om toch mee te kunnen doen aan de challenge.

Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Voor de maand december was het thema van de Nederlandse boekbox “De laatste reis”. Met het science fiction boek Dromen in rood van Jen Minkman (ISBN 6096217463435) heeft SoManyPages opnieuw een eigen exclusieve editie uitgebracht. Dat betekent in dit geval een mooi bedrukt boekblok en de schutbladen hebben een mooie print. De bij het thema passende items in de box zijn deze keer een linnen tas met boekprint, 2 boekenleggers waaronder een ticket naar Mars, een raket-pin, washitape met planeten, een trommelsteen en een marshmallow.
Ondertussen ben ik aan het uitzoeken of ik een Crazy Lace Agaat of Mookaiet trommelsteen heb gekregen, ze hebben een andere werking en daar ben ik toch wel benieuwd naar. Mocht iemand het al weten bij het zien van de foto, laat het me dan vooral weten.

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Van vriendin Lilian kreeg ik een mega bookish stempel. Deze ga in ieder geval gebruiken voor mijn bullet journal, maar wie weet maak ik er in de toekomst ook nog kaarten mee. Daarnaast werd ik door vriendinnen verrast met bookish stickers die ze bij hun kerstkaarten hadden gevoegd.

Sinterklaas (a.k.a vriend Johan) had in mijn schoen een heuse boekenstapel kersthanger gestopt.

Foto: © Véronique

Kaarten, boekenleggers en andere bookish items

Eind november waren de boekliefhebbers op Instagram helemaal door het dolle. De Albert Heijn verkocht een boekenworm mok van Blond Amsterdam en die bleek in no-time uitverkocht. Gelukkig heb ik er nog een kunnen bemachtigen. Daarnaast vond ik in het warenhuis van Assen nog een bookish lepel met de tekst “Drink tea, read books, be happy” en een koekjesvorm die er helemaal bij past.

Foto: © Véronique

Zeg je december, dan zeg je kerst. De Hema bleek weer leuke nieuwe kersthangers te hebben die ik niet kon weerstaan. Dat waren zowel breekbare als houten Takkie en Siepie figuurtjes. Verder had de Hema ook een boekenstapel. Zo komt die bookish kerstboom ooit wel vol.

Foto: © Véronique

Tijdens mijn bezoek aan het Drents Museum voor een tentoonstelling over Vincent van Gogh in de museumshop een aantal bookish kaarten en een boekenlegger aangetroffen. Vond tevens erg leuke kerstkaarten van Rupsje Nooitgenoeg die ik direct naar mijn Instagram boekenvrienden heb gestuurd.

Lang gezocht en eindelijk dan toch een boekenlegger met wielerthema gevonden. Deze zal in 2024 veelvuldig gebruikt gaan worden.

Foto: © Véronique

Via internationale kaartenruil kreeg ik deze maand weer verschillende bookish kaarten uit het buitenland. Zo leuk om hele nieuwe kaarten te ontdekken en te ontvangen, dat ik hiervoor speciaal een extra Instagram account heb aangemaakt om eenvoudiger te kunnen ruilen. De veelal kerstige kaarten kwamen deze maand uit de Verenigde Staten, Litouwen, Japan, Zweden, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. En ook een mede-boekstagrammer uit Nederland stuurde mij een bookish kerstkaart.

Harry Potter items

Ook de Harry Potter verzameling is weer aardig gegroeid deze maand. Allereerst ontving ik van Sinterklaas (a.k.a. vriend Johan) het MinaLima boek The Prisoner of Azkaban (ISBN 9781338815283). Het legoboek met de poppetjes van Dumbledore en Voldemort vond ik deze maand in de supermarkt. Daarnaast kreeg ik van mijn jongste zus uit de UK magische cadeautjes, namelijk een pen, lippenbalsem en een geurstick in de vorm van een Deluminator. Verder kwam mijn bestelling uit de UK binnen: briefpapier om te vouwen in Ministry memostijl en magische chocolade. En in Frankrijk bestelde ik de mooie, maar enigzins prijzige kaarten van Joanna Behar.

Daarnaast druppelde de magische pins en kersthangers ook weer binnen die ik rond Black Friday online had gekocht. De pins zijn afkomstig van Nimbus Designs (Canada), MadUnicorn Studios (Canada) KawaiiNePins (VS), L’atelier de la Reine (Frankrijk) en LumosPins (UK).

Geef een reactie