Moederdag cadeautips

Bijna moederdag! Het moment om je moeder, schoonmoeder, stiefmoeder of die ene vrouw in je leven een leescadeautje te geven. Bookish Lifestyle tipt voor ieder type vrouw een bookish geschenk met bijpassend boek.

De cinefiel

Is ze dol op films? Neem haar dan mee naar de bookish film ‘The Guernsey Literary Society’. Of geef haar op z’n minst een bioscoopbon, zodat ze zelf naar deze film kan. Een schrijfster uit het naoorlogse Londen komt per toeval in contact met enkele eilandbewoners van Guernsey. Tijdens de briefwisselingen ontstaat er bij haar het idee om over de oorlogsjaren op het eiland te schrijven. Met een Nederlands tintje in de vorm van Michiel Huisman.

Film The Guernsey Literary Society

En vergeet vooral niet het boek Het literaire aardappelschiltaart genootschap van Guernsey van Ann Schaffer en Annie Barrows bij de bisocoopbon cadeau te doen. Dit verhaal, waar de film dus op gebaseerd is, moet ze echt gelezen hebben. Het is geschreven met een lach en een traan.

De theeleut

Drinkt ze de hele dag door thee? Tegenwoordig zijn er een hoop heerlijke theesmaken op de markt, ook met een bookish tintje. Zoals deze leesthee (€ 4,50 Leesletters) die zeker in de smaak zal vallen bij de theeleut. Of wellicht één van de vijf smaken van Spread the Booklove (€4,75 per zakje).

Leesthee en De theeroos

Foto: © Véronique

Het boek dat hier uitstekend bij past is De theeroos van Jennifer Donnelly. Deze historische roman gaat over een vrouw die eind 19e eeuw naar New York vlucht. Daar begint ze een klein winkeltje met thee en werkt zich op naar de top van de thee-industrie.

De zonaanbidster

Is ze met de eerste zonnestralen alweer ergens buiten te vinden? Dan is deze beach deal (€ 15,00 Spreadthebooklove) ideaal. Het pakket bestaat uit een grote tas, boeketui en boekenlegger in een frisse kleur. De basisproducten voor een dagje strand of park voor deze zonaanbidster.

Gift set Beach deal

Bron: www.spreadthebooklove.nl

En met de zon in gedachten denk ik direct aan de chicklit-boeken van Jill Mansell. Een van haar laatste boeken is Ik zie je aan het strand. Dit boek maakt deze beach deal helemaal af. En wist je dat de Bruna winkels op dit moment een exclusieve versie hebben van Jill Mansell’s laatste roman Stuur me een berichtje? Met die opvallende boeksnede valt je cadeau echt op in de boekencollectie. Heeft dit opvallende boek je interesse gewekt? Lees dan ook mijn eerdere blog voor meer bijzondere boeksneden.

De globetrotter

Ken jij een echte wereldreizigster? Dan is een boekenlegger een ideaal geschenk. Groot of klein, met of zonder magneet. Er is er altijd wel één die past bij de volgende bestemming van de avonturierster. Deze Vintage Flowers boekenleggers (€ 2,50 Oktoberdots) doen mij bijvoorbeeld denken aan bloemen op Oosterse tapijten.

boekenleggers-flowers-vintage-oktoberdots

Bron: www.oktoberdots.nl

Bij deze boekenleggers hoort gewoon een boek als Dochter van Isfahan van Anita Amirrezvani. Dit verhaal gaat over een Perzisch meisje in de 17e eeuw. Na het plotseling overlijden van haar vader samen met haar moeder verhuist naar haar oom en tante in Isfahan. Haar oom is tapijtontwerper en wil hij haar met enige terughoudendheid wel opleiden totdat hij een geschikte huwelijkskandidaat voor haar heeft gevonden. Maar gaat dat lukken?

De poezenmoeder

De lezende poezenmoeder kan nu al haar favoriete boeken op professionele wijze voorzien van haar naam. Met dit setje exlibris met kat (€ 3,38 The Literary Gift Company) kan ze voor 25 boeken aangeven dat het haar eigendom betreft. Ook is er voldoende plek om een datum of jaartal te vermelden, mocht ze willen aangeven sinds wanneer het boek in haar bezit is.

edward-lear-bookplates

Bron: www.theliterarygiftcompany.com

Check vooral ook even haar boekenplank. Want mocht dit boek er nog niet staan, dan zou ik absoluut Dewey, de bibliotheekkat van Vicki Myron aanraden. De ultieme combinatie van kat en boeken! Een kitten wordt achtergelaten in de boeken inleverbak van een bibliotheek in Iowa. Het katje wordt vernoemd naar de bedenker van een beroemd classificatiesysteem en woont zijn hele verdere leven in de bibliotheek. 

Topper

Ik weet het, moeders krijgen wel vaker mokken. Maar deze mok met de tekst ‘Currently dating a really good book‘ is een must-have voor wie van goede boeken houdt. Bovendien zelfs in de aanbieding voor € 6,95 (BookLove Specialty Shop). Kan ze eindelijk die oude saaie mokken wegdoen.

Mok en verjaardagkalender Booklove Specialty Shop

Foto: © Véronique

En ik weet al precies het boek dat aan deze moktekst voldoet, namelijk de thriller Ragdoll van Daniel Cole. Mijn gehele recensie kun je in een eerdere blogpost terug lezen. Maar neem van mij aan dat je deze thriller gelezen moet hebben. IJzingwekkend goed gewoon! Ook het spannende vervolg hierop mag er zijn: Marionet.

Weet je het nog niet?

Heeft de moeder in je leven al deze boeken al gelezen of is ze een ander type vrouw? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen, samen komen we vast en zeker tot het perfecte moederdag geschenk, gecombineerd met een boek.

En als je het echt niet weet: trakteer haar dan op een dagje Utrecht. Gecombineerd met een bezoekje aan de Magische Miniaturen tentoonstelling. En laat haar later op de dag zelf een boek uitzoeken in een van de Utrechtse boekhandels.

Getijdenboek - Meester van de Musgrave Getijden ca. 1500-1525

Getijdenboek – Meester van de Musgrave Getijden ca. 1500-1525
Foto: © Véronique

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord