Boekrecensie Ragdoll van Daniel Cole

De Spannende Boeken Weken zijn nog volop aan de gang (tot en met 25 juni). En om in het thema te blijven lees ik momenteel thrillers. En een thriller die ik jullie absoluut aan kan raden is Ragdoll van Daniel Cole. Voornamelijk gekocht om de opvallende cover, maar man o man wat is hij spannend. Ga ‘m vooral zelf lezen!

De cover

In eerste instantie heb ik het boek dus gekocht om the looks. Ragdoll betekent lappenpop. En zoals een lappenpop met duidelijk zichtbare steken aan elkaar is bevestigd, zo is dit boek ook duidelijk zichtbaar ingebonden met rood bindgaren.

Ragdoll - Daniel Cole close-up spider

Foto: © Véronique

Niet alleen is de rode draad zichtbaar op de rug, ook binnenin komt de rode binddraad regelmatig tevoorschijn. Dit zorgt er ook voor dat het boek zich eenvoudig open laat slaan en dat de leesvouwen in de rug niet opvallen.

Ragdoll - Daniel Cole pagina close-up

Foto: © Véronique

Direct met het uitkomen van dit boek is er ook direct een Dwarsliggereditie met dezelfde looks en bindwijze uitgebracht. Hoe gaaf is dat?

Mijn recensie

Er wordt een lichaam gevonden dat bestaat uit aan elkaar genaaide lichaamsdelen van zes verschillende mensen. Rechercheur William ‘Wolf’ Fawkes probeert samen met zijn collega’s achter de identiteit van de slachtoffers te komen. Ondertussen ontvangt Wolfs ex-vrouw en tv-journaliste Andrea een lijst met zes namen en zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En de laatste naam op de lijst is die van Wolf. Lukt het Wolf en zijn team om de mensen op deze lijst te beschermen tegen de Lappenpop-moordenaar?

Het verhaal is onwijs goed geschreven. Gesitueerd in Londen tijdens een hittegolf in juni en juli. Misschien omdat we hier in Nederland nu zelf een hittegolf hebben en ik in een stad woon, maar het is zo geschreven dat je het benauwende gevoel van de hitte in de stad meekrijgt. Zelfs de korte slapeloze nachten vanwege de warmte voelde ik. En die hitte is nog maar een bijkomstigheid, het is vooral de tijdsdruk van de aangekondigde moorden die het het team moeilijk maakt. Tel daar nog bij op de relationele problemen van het team onderling en thuis en je hebt voldoende ingrediënten voor een thriller. Tezamen natuurlijk met de gruwelijke moorden van een berekenende moordenaar.

Nergens heb je het gevoel dat het langdradig wordt. De verhouding tussen zaakgerelateerde en privézaken is wat mij betreft precies goed. Persoonlijk leefde ik enorm met agent Edmunds mee. Als nieuweling wil hij zich bewijzen binnen het team, zet zich meer dan 100% voor de zaak in en ondertussen probeert hij thuis de relatie met zijn vrouw goed te houden.

Het verhaal is zo goed geschreven dat ik me kan voorstellen dat deze wel verfilmd gaat worden. En wat blijkt: ik las zojuist dat er al een tv-serie in de maak is. Maar ga daar niet op wachten, begin gewoon met het lezen van het boek.

Ragdoll - Daniel Cole boekenstapel

Foto: © Véronique

Verkrijgbaar

Ragdoll van Daniel Cole (l.s. Luitingh-Sijthoff, februari 2017) nu overal verkrijgbaar voor € 19,99 – ISBN 9789024574988 (400 blz).
En ook als Dwarsliggereditie (februari 2017) nu overal verkrijgbaar voor € 17,99 – ISBN 9789049805517 .

En niet vergeten: Tot en met 25 juni krijg je bij aankoop vanaf € 12,50 aan Nederlandse leesboeken (geen studieboeken) het boekje ‘De vrouw in de blauwe mantel’ van Deon Meyer cadeau.

Boekengeschenk Deon Meyer

Foto: © Véronique

BewarenBewaren

2 comments

Geef een antwoord