Maak je sleeve persoonlijk met patches

Het leuke van vertegenwoordiger zijn is dat je als een van de eerste nieuwe ideeën onder ogen krijgt. Zo heeft Books Art Liberty een geweldig concept bedacht: een neutrale book sleeve die je met patches kunt personaliseren.

Books Art Liberty patches
Bron: © Books Art Liberty

Het idee van Annelies, eigenaresse van Books Art Liberty, vind ik helemaal te gek. Eindelijk een object waar ik mijn vakantieherinneringen op kan bevestigen. Op verre reizen kocht ik nog wel eens een patch met de bedoeling ze op mijn backpack te bevestigen. Maar rugzakken gaan bij mij niet zolang mee. Ik vond het daarom altijd zonde om mijn patches daarop te bevestigen en dus liggen ze al jaren ongebruikt in huis. En nu is daar ineens de neutrale book sleeve waar ik mijn eigen patches op kan bevestigen. Zo’n boekhoes gaat bij mij veel langer mee dan een rugzak.

Direct toen ik van het concept hoorde ben ik in al mijn kasten, laden en dozen op zoek gegaan naar de patches die ik ooit op een verre reis heb gekocht. Of ik heb ze te goed verstopt of mijn geheugen is niet meer wat het geweest is, maar tot op heden heb ik er pas één terug gevonden. En dat terwijl zo’n wereldreizigers sleeve mij helemaal te gek lijkt.

Patch Cambodja
Foto: © Véronique

Op dit moment zijn er in de Etsy shop van Books Art Liberty twee jeanskleurige varianten verkrijgbaar. Een lichte en donkere, zoals hieronder afgebeeld. Zoals jullie vast wel weten past er bij een jeanskleur heel veel kleuren. Dus wat voor patch je ook kiest, het zal altijd kleuren bij een van deze sleeves.

Het is niet zo dat de patches alleen op deze effen book sleeves moeten. Het staat je vrij om ze op elk willekeurige sleeve te bevestigen. Zo had ik nog een patch van een gekko die ik perfect vind passen bij mijn zomerse booksleeve.

Booksleeve met gekko patch
Foto: © Véronique

Patches

Books Art Liberty heeft ook enkele patches in de Etsy shop te koop. Dit zijn strijkbare patches. Tegenwoordig zijn de meeste patches die verkocht worden eenvoudig op de stof te strijken. Oudere applicaties moet je nog met naald en draad bevestigen of kun je met behulp van Vlieseline alsnog strijkend vast zetten.

Books Art Liberty patches
Bron: © Books Art Liberty

Wanneer je op internet gaat zoeken vind je patches in allerlei soorten en maten en een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Of kijk eens rond bij een fourniturenwinkel of -kraam op de markt.

Verder heb ik nog enkele leuke Harry Potter gerelateerde patches gevonden. De zwarte quotes op Etsy bij PatchshopNL en de Love Potion patch bij Studio Pins & Paper.

Patches Harry Potter
Foto: © Véronique

Omdat ik momenteel de smaak te pakken heb qua patches strijken, heb ik er ook nog enkele verwerkt in een kraamcadeau. Het hoeft niet veel te kosten en zie hoe leuk en zoveel persoonlijker het resultaat is geworden.

Wat mij betreft zijn patches op je book sleeve de trend van het najaar! Ondertussen zoek ik nog even door naar mijn reis patches, want vinden zal ik ze… ooit 🙂

Patch op book sleeve
Foto: © Véronique

Geef een antwoord