3D puzzelen met Harry Potter’s Diagon Alley

In januari schreef ik nog dat puzzelen weer helemaal in opkomst was. Op dat moment kon ik niet bevroeden dat het tijdens de lock-down een ware hype zou worden. Zou ik dan toch een heuse bookish trendwatcher zijn?

Behalve een trend voorspellen, is het natuurlijk ook interessant om de trend zelf uit te proberen. Al is de piek in de puzzelhype al wel weer voorbij, toch waag ik me nu zelf aan het 3D puzzelen. Met heel veel plezier is gebleken.

3D puzzel Diagon Alley set
Foto: © Véronique

3D puzzelen

De 3D puzzel die ik heb getest is de Diagon Ally set van Wizarding World. De 4 gebouwen (Weasleys’ Wizard Wheezes, Olivanders Wand Shop, Quality Quidditch Suppliers en de Gringotts Bank) uit deze set zijn ook los te koop. Voor als je het zelf eerst wil uitproberen of een aardig geprijsde puzzel cadeau wilt doen.

De doos uitgepakt hebbende ligt er voor me een handleiding en 8 kartonnen uitdrukvellen van een soort stevig geplastificeerd karton met alle puzzelstukjes. De set bestaat uit 4 gebouwen. Per gebouw heb ik 2 uitdrukvellen nodig. De rest kan opzij geschoven worden, want die heb ik de komende uren niet nodig.

3D puzzel handleiding
Foto: © Véronique

Alle puzzelstukjes zijn genummerd, maar je komt bedrogen uit als je denkt dat je het op volgorde in elkaar kunt zetten. Je hebt echt de handleiding nodig want het begint al direct met nummer 24 die in nummer 1 hoort. En vervolgens nummer 66 in 60.

Zoals zovelen al hebben ondervonden is puzzelen erg rustgevend en tegelijkertijd is het bij deze 3D puzzel ook goed opletten hoe alles in elkaar moet passen. Met 1 gebouw ben ik bijna 4 uur bezig geweest. Maar ik heb me heerlijk vermaakt en ben ook erg blij met het resultaat.

3D puzzel Gringotts bank
Foto: © Véronique

Het resultaat

Wat een hoop details zijn er te zien in de puzzel! De buitenkant met heuse trappetjes, scheve kolommen en uitstekende lampjes. En de binnenkant bevat meubeltjes, een uitstekende kluis, balustrades en grote centrale lamp. Heel erg tof en het euforische gevoel van “een beetje van de fabrikant en een beetje van mezelf”.

Op naar de volgende drie puzzels uit mijn set…

3D puzzel handleiding
Foto: © Véronique

De volgende puzzels gingen iets sneller omdat ik door kreeg hoe ik de stukjes moest vouwen en passen en meten. Nog een goede tip die ik bij de eerste puzzel niet gedaan had: druk bij een puzzelstukje eerst de kleine verbindingsgaatjes door voordat je het in elkaar zet, zodat de overbodige deeltjes niet half in de puzzel blijven hangen. Scheelt achteraf een hoop geklungel met een pincet in een goed gevuld gebouw. 😉

3D puzzel Diagon Alley set
Foto: © Véronique

Conclusie

Dubbel plezier heb ik van het eindresultaat, niet alleen heb ik een heel weekend puzzelend doorgebracht. Ook ga ik nog veel plezier hebben van de gebouwtjes zelf. Qua formaat en looks is het zeer leuk als decor voor mijn Harry Potter Lego poppetjes. Tevens een stuk goedkoper dan de magische Lego gebouwensets die er op de markt zijn. Ik schat zo in dat je ze op mijn Instagram aardig wat keren voorbij gaat zien komen.

Wat mij betreft zijn deze 3D puzzels een dikke aanrader. En als mogelijke bookish trendwatcher denk ik dat we 3D puzzels voorlopig nog wel voorbij blijven zien komen.

Diagon Alley 3D puzzeldoos
Foto: © Véronique

One comment

  1. Dionne says:

    Dit lijkt me dus zo ontzettend ingewikkeld. Tot nu toe heb ik vooral veel ‘normale’ Harry Potter puzzels gemaakt, maar deze zijn toch ook wel erg mooi.. Ik heb alleen het idee dat het rustgevende gevoel van puzzelen bij deze puzzels voor mij gaat wegblijven haha

Geef een antwoord