Woordzoekers, zachte drop met letters erop

Als dropliefhebber voelde ik me direct aangesproken door de reclame van Klene: “Drop om mee te spelen. En om te eten. Voor iedereen die gek is op letters. Of op lekkers.” Heb jij ze al geprobeerd?

Woordzoekers

In 2016 tipte ik de Boekendrop, drop in de vorm van boekjes. Deze is zo her en der nog steeds verkrijgbaar. Anno 2019 is het tijd voor Woordzoekers, de zachte drop met letters erop. Behalve om te snoepen, kun je de dropjes ook gebruiken voor een potje scrabble. De zakken drop zijn te vinden in de supermarkt en het scrabblebord met spelregels op de website van Klene zelf. Woordzoekers zijn verkrijgbaar in drie smaken: zout&salmiak, zout&karamel en zoet&bosvruchten.

Woordzoekers drie smaken
Foto: © Véronique

Spelregels

Woordzoekers salmiak
Foto: © Véronique

Volgens de spelregels van Klene, die te vinden zijn op het downloadbare speelbord, zou een spelletje met 2 of 3 zakken drop het leukste zijn. De eerste regel bevalt mij al direct: Verdeel nu alle dropjes onderling. Iedereen krijgt er evenveel. En als er een dropje overblijft, eet je ‘m op. Hahaha 🙂

En het is maar hoe je er naar kijkt, maar dit is direct de makkelijkste en moeilijkste spelregel lijkt mij: Aan het begin van iedere beurt mag je een dropje van het bord pakken en opeten. Zolang je dat dropje maar vervangt door een andere letter en daarmee een nieuw woord maakt.

Dit voorspelt een avondje vol drop, speelplezier en wellicht ook voor sommige fanatisme. Leuk voor jong en oud, maar pas op dat je niet misselijk wordt van alle opgegeten letters.

Woordzoekers bosvruchten
Foto: © Véronique

Woordzoekers cadeau

Ook kun je een zak Woordzoekers ook altijd cadeau doen samen met een puzzelboekje met woordzoekers. Een erg leuk en vooral bookish gebaar voor iedere gelegenheid en dat niet veel hoeft te kosten. En eenvoudig last minute in de supermarkt te vinden is. Ik heb bij deze mijn schoencadeautje voor de decembermaand voor een zeker iemand al gevonden.

Woordzoekers karamel
Foto: © Véronique

Eet smakelijk!