Halloween Spook-a-Swap 2019

Donderdag 31 oktober was het zover: de Spook-a-Swap mocht uitgepakt worden. Opnieuw heb ik veel lol beleefd aan zowel het maken van de swap voor mijn lootje als het uitpakken van mijn eigen pakket.

Afgelopen zomer schreef ik al een blog over boekenswaps en waarom ik ze zo leuk vind. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik me weer had aangemeld voor de Spook-a-Swap van Kwante in Wonderland, de Halloween variant op de boekenswap. Bij de zomer- en winterswap is het bestedingsbudget wat hoger en geef je ook nog wat extra bookish cadeautjes. Maar bij deze najaarsswap draait het om de boeken, een trick or treat kleinigheidje, een kaartje, maar boven alles het geheel (ook de doos) inpakken in Halloween stijl.

Halloween inpakken
Foto: © Véronique

Verstuurde Spook-A-Swap 2019

Maar de meesten, waaronder ik zelf, kunnen het niet laten en dus bevatten de meeste dozen meer dan boeken en snoep alleen. Het afgesproken budget heb ik geheel aan de boeken uitgegeven, voor de verdere vulling van de doos heb ik dan ook op mijn knutselkunsten vertrouwd.

Verstuurde Halloween swap
Foto: © Véronique

Één van de boeken op het wensenlijstje van mijn lootje was een geïllustreerde Harry Potter editie. Daarnaast was voor haar de ultieme Halloween sfeer de eetzaal met hangende pompoenen uit Harry Potter. Je zult snappen dat mijn keuze voor Harry Potter en pompoenen hierdoor snel gemaakt was.

DIY projecten Halloween
Foto: © Véronique

Zie hier een close-up van mijn diorama met lego-poppetje:

Hogwarts Halloween diorama
Foto: © Véronique

Verder kon ik het niet laten een zelfgemaakte Book of Monsters uit Harry Potter te maken en mee te sturen. De binnenkant van het monsterboek is een notitiedoosje, de stof, het vilt en de oogjes voor de buitenkant heb ik dus zelf aangebracht. Weinig werk en groots effect!

Book of Monsters open
Foto: © Véronique

Ik was zelf zeer tevreden met het eindresultaat van het swappakket. En het is helemaal tof als je een zeer enthousiaste reactie van je lootje terug ziet in de Facebook-groep:

Lieve lieve lieve Veronique wauw ik ben gewoon sprakeloos. Jij hebt mijn harry potter halloween gevoel helemaal waargemaakt. Wanneer ik bij het eerste cadeau (monsterboek 😍) al dacht dit kan niet beter. Komen er vervolgens het boek wat ik het allerliefste wilde hebben, nog een boek, mijn lieveling chippies, ovenwant, kaarsjes en dit prachtige diorama 💓💓💓💓💓💓. Dankjewel 😘 Mariska

Gevraagde boeken van lootje
Foto; © Véronique

Ontvangen Spook-A-Swap 2019

Dan is het nu tijd voor de onthulling van het door mijn ontvangen pakket. En o wat was ik als een kind zo blij. Ik had een behoorlijk lang boekenverlanglijstje opgegeven, dus het was echt een verrassing welke boeken ik zou krijgen. Eerst moest er nog even gezocht worden onder het spinnenweb…

Halloween swap uitpakken
Foto: © Véronique

En dan blijkt dat ik niet 1 of 2 boeken, maar zelfs 3 boeken heb ontvangen. Zo gaaf! Nog leuker dat er qua trick or treat echt bijpassende producten zijn gezocht. Dit soort details waardeer ik enorm, omdat ik zelf ook zo ben.

Zo heb ik bij de Alice in Zombieland boeken thee gekregen en bij Hunting Prince Dracula vampiersnoepgebitjes. Nu nog proberen te bewaren tot ik daadwerkelijk dit boek ga lezen, is wel zo’n leuke combinatie.

Ontvangen Halloween swap 2019
Foto: © Véronique

Het was weer een ontzettend leuke swapervaring, dus in 2020 zal ik zeker weer deelnemen aan één of meerdere boekenswaps. Ben jij er dan ook bij?

En mocht je door het lezen van deze blogpost zelf ook zin krijgen om te gaan knutselen, bijvoorbeeld voor de december-surprise-maand: meer bookish DIY-projecten zijn te vinden in de rubriek Zelf maken.

3 comments

Geef een antwoord