Speelboeken met Lego prinsessen

Ken jij iemand die gek is op de sprookjesverhalen met prinsessen? En fan van Lego? En wellicht rond de 5 jaar of iets ouders is? Dan zijn deze Lego prinsessen-verhalen-speelboeken echt een aanrader.

Legosprookje Mulan
Foto: © Véronique

Na mijn enthousiasme over Once upon a Brick moest ik natuurlijk ook één van de prinsessen verhalenboekavonturen van Lego uitproberen. Het heeft een compact en dus handig formaat om mee te nemen en er is aan allerlei (bookish) details gedacht.

Zes verhalenboekavonturen

Lego heeft in 2020 vier prinsessenverhalen op de markt gebracht; Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Mulan en Belle en het Beest. Ik heb de set van Mulan uitgetest. En dit jaar zijn er nog twee boekverhalen verschenen; namelijk van Frozen en Frozen 2.

Foto: © Véronique

De details

In mijn inleiding had ik het al over de details en die wil ik graag met jullie delen. Te beginnen bij de bookish details. 

Leuk om te zien dat het er als een boek uit ziet met een kaft met prinsessenembleem en een anders gekleurde boekenrug met sticker die je er nog zelf op moet pakken. Daarnaast bevat het ook nog eens een heus dagboekslot, zodat het boek niet spontaan open kan gaan tijdens het transport. En welk kind wil nu een geheimzinnig boek met slot?

Foto: © Véronique

Wanneer we het Legoboek openslaan komen er twee verhaallijnen naar boven uit het verhaal van Mulan. Een vijverdecor voor de scenes bij Mulan thuis in de tuin en een winters decor voor de trainingen en het vechten met de vijand. En zouden de toegangspoorten te maken hebben met de Verboden Stad? In ieder geval dragen ze bij aan de Oosters sferen en ook de drie Mulan-figuurtjes hebben alledrie een andere kleding- en haarstijl. Je kunt dus helemaal het verhaal na spelen of je eigen draai eraan geven.

Foto: © Véronique

Natuurlijk blijft het Lego, dus het een en ander moet je nog even zelf in elkaar zetten. Waar het bij Once upon a Brick (12+) een dagtaak was om het in elkaar te zetten, ben je met deze set (5+) een klein uurtje mee bezig en dan vooral om te bepalen waar je de stickers wilt plaatsen.

Foto: © Véronique

Al met al kom ik tot de conclusie dat een schattige Legoset betreft, qua compact formaat en model erg handig om mee te nemen en absoluut bookish. Veel speelplezier alvast.

Foto: © Véronique

Geef een reactie