Oktober Bookish Woonmaand

Traditioneel staat oktober bekend als Woonmaand, op dit blog omgedoopt tot Bookish Woonmaand. Tijd om het binnen gezellig te maken met de leukste bookish woonaccesoires.

Je kunt het natuurlijk over de top aanpakken met de inrichting van je leefruimte. Maar als je huisgenoten hebt, is het aan te raden om het subtieler aan te pakken en een beperkte keuze te maken in de hieronder genoemde bookish producten.

De bank

Met de koudere avonden is het heerlijk om op de bank onder een dekentje te kruipen. Misschien wel onder een bookish fleecedeken van CelebrateBooks met quote van Harry Potter of Sarah J. Maas. Mijn exemplaar (zie foto) is ook afkomstig van CelebrateBooks, maar helaas niet meer verkrijgbaar.

Deken send books

Foto: © Véronique

De bank is ook bookish aan te kleden met een of meerdere kussens. Je kunt een statement maken met één overduidelijk bookish kussen op de bank. Of creëer meer eenheid door alle kussens qua kleur op elkaar af te stemmen. Zoals je op onderstaande foto ziet is deze laatste regel minder op mij van toepassing. In het assortiment van mijn favoriete Engelse webshop The Literary Gift Company zitten veel literaire kussens. Misschien zit jouw bookish smaak er ook wel tussen.

Kussen Bibliophile

Foto: © Véronique

Verlichting

Nu we weer meer binnen zijn en het steeds vroeger donker wordt, komt de verlichting om de hoek kijken. Check voor leuke lampen mijn eerdere blogpost over bookish sfeerverlichting.

Lampen Read en Gingko

Foto: © Véronique

Naast lampen kun je bij sfeerverlichting ook aan kaarsen denken. En bookish kaarsen zijn er in overvloed. Heb je huisgenoten dan moet je misschien iets meer op de geur van de aan te schaffen kaars letten. Maar heb je alleen jezelf om rekening mee te houden, dan kun je helemaal los gaan op de vele bookish themakaarsen die in binnen- en buitenland worden aangeboden. Ik adviseer om kaarsen in Nederland of eventueel in Europa te bestellen om de verzendkosten laag te houden. Kijk eens rons op Etsy of op de website van Letters & Lights. Ik zal binnenkort eens een vergelijkende blogpost over kaarsen schrijven.

Kaarsen van Letters & Lights

Foto: © Véronique

Boekenkast

De boekenkast anders indelen kan ook al voor een andere sfeer in de kamer zorgen. Op Hebban.nl staat het artikel ‘8 methoden om je boekenkast in te richten‘. In mijn hoofd vormt zicht zojuist het idee om in deze periode de boeken met een herfstkleurige rug op ooghoogte te plaatsten. Nu nog tijd om het uit te voeren. Of kleed de kast aan met accesoires, zoals met een of meerdere opvallende boekensteunen.

Balvi bookend The Library

Foto: © Véronique

Op rommelmarkten en kringloopwinkels kun je ook nog weleens tegen een bookish beeldje aanlopen. Als je deze verzameling beeldjes, wat je houdt het natuurlijk niet bij één, gezamenlijk op 1 plek zet, dan vallen je huisgenoten minder snel over je ‘nieuwste’ bookish verzameling.

Bookish beeldjes

Foto: © Véronique

Of ben je meer het type voor een Funko collectie? Ook hiervoor geldt: plaats ze als set bij elkaar voor een subtiele aankleding. Bijvoorbeeld allemaal op één boekenplank.

Funko Gilmore Girls

Foto: © Véronique

Aan de muur

Wil je je interieur rustig houden? Je kunt natuurlijk wel een bookish statement aan de muur hangen. Wat dacht je van een schilderij, poster, kalender of zelfs een eigen foto die je laat vergroten en afdrukken of canvas of plexiglas? Of kies ervoor om één muur te behangen met bookish behang. Wanneer je niet maandenlang naar hetzelfde wilt kijken, kun je gebruik maken van een wissellijst waardoor je steeds posters en/of foto’s kunt afwisselen. Poëzie-posters zijn verkrijgbaar bij Plint en The Literary Gift Company heeft ook vele bookish posters in haar assortiment heeft.

Schilderij Hepburn

Foto: © Véronique

En verder..

Er zijn nog veel meer voorbeelden om je huis verder bookish aankleden, maar doe het rustig aan. Je zult zien dat niet alleen jij je huis bookish inricht, maar dat de mensen in je omgeving ook op zoek gaan naar leuke accesoires voor jou. Mocht je er nu echt geen genoeg van krijgen, neus dan vooral verder op dit blog. Wie weet ontdek je nog wel meer bookish accessoires die bij jouw smaak passen. Bijvoorbeeld de snijplank Romeo & Julienne of met een bookish mok.

Mokken Penguin Books

Foto: © Véronique

One comment

Geef een antwoord