Nieuw: Bibliophile Vase

Via Instagram ontdekte ik de Bibliophile Vase en was direct verkocht. Die moest en zou ik hebben. Het was even wachten voordat ik ‘m in een Nederlandse winkel aantrof, maar eindelijk staat ie dan toch te pronken in mijn huis.

Bibliophile Vase

Foto: © Véronique

Bibliophile Vase

De Bibliophile Vase is een keramieken vaas in de vorm van een boek. En is in 3 formaten beschikbaar; groot met als titel ‘A Compendium of Flowers‘ (groen), medium met de titel ‘Collected Curiosities‘ (blauw) en klein getiteld ‘The Writer’s Companion‘ (rood). Nu geeft de titel een hint wat je met desbetreffende vaas zou kunnen doen, zoals een vaas, een pennenbak of een pot waar je vanalles in kunt bewaren. Maar het staat je natuurlijk vrij om bloemen in het kleinere formaat. Of juist je veren pennencollectie in het grootste formaat te bewaren. Zelf heb ik gekozen voor het middelste formaat, puur en alleen vanwege de kleur.

3x Bibliophile Vase

Foto: © Véronique

Nog leuk om te vermelden dat de vazen op de achterzijde alle drie een andere quote bevatten. Het grote formaat heeft als quote: “With freedom, books, flowers, and the moon, who could not be happy?” (Oscar Wilde). De quote “The power of finding beauty in the humblest things makes home happy and life lovely.” van Louisa May Alcott staat op de middelgrote vaas. En op de kleine versie staat een quote van John Keats “A thing of beauty is a joy for ever.”

Quote op Bibliophile Vase

Foto: © Véronique

Verkrijgbaar

Drie keer drie redenen om tot een keus te komen dus; de grootte, de kleur of de quote. En mocht je voldoende budget hebben dan kun je ook altijd nog voor de complete set gaan. Dan rest de hamvraag waar kan ik ze krijgen en voor welke prijs?

Ik heb mijn vaas gevonden bij de American Book Center in Amsterdam (ook verkrijgbaar bij ABC in Den Haag) en ook boekhandel Paagman in Den Haag verkoopt ze. Verder zijn ze via bol.com en de Engelse webshop The Literary Gift Company verkrijgbaar.

Het grote formaat kost € 29,95, medium bedraagt € 26,95 en voor de kleinste versie betaal je € 21,95.

3x Bibliophile Vase

Foto: © Véronique

Ontwerper

Ontwerper van de vazen is Jane Mount. We zouden haar kunnen kennen van het boek ‘Bibliophile: An Illustrated Miscellany‘ (€ 21,-). Vanwege de populariteit van haar afbeeldingen zijn er ook een agenda voor 2019 (€ 13,99) en een set van 20 notecards (€ 15,99) uitgebracht. En nadat ik weer eens door mijn eigen bookish kaartenverzameling neus (maar daarover later meer), blijkt dat ik van deze bookish ontwerper gewoon al kaarten in huis heb. Geen wonder dat ik direct viel voor deze prachtige vazen.

Foto: © Véronique

Geef een reactie